Akkor jönnék:
Hát első 2 mondtad, hogy ezek normálisak? Tudják mit csinálnak?
Neki menni az orosz katonáknak.... fegyveresen... a másik oldalról pedig egy kisebb ellenállás az oroszoknak szemben, egy jelzés,hogy okosak legyenek.
Emberek ne várjatok itt nagy stabil ukrajnát,mivel itt már polgárháború volt, ezt követően szélsőségesek FEGYVERESEN önbíráskodnak,Putyin bácsi erre reagált.
Nézzük Ukrajnát: Polgárháború után,ismeretlen,veszélyes fegyveresek uralják az ország több pontját. Ezzel szemben a rendőrség jelenleg jogfosztott,őket is félelemben tartják,a hivatalnokokkal együtt. A Berkutot feloszlatták és orosz oldalra állították. A hadsereg egy része kapitulálni fog, egy része már körbezárva, a 30%-a tuti kapitulálni fog,a másik része pedig riadóztatva van. De kitudja,hogy a keszi pilótákból hány fog tüzet nyitni,illetve hányan fognak egy orosz reptéren landolni?
Ugyanis jelenleg az ukrán állam működésképtelen, így igazából aki elakarja foglalni,annak megyei ellenállásokra kell számítania. Ne higgyük,hogy a jelenlegi állapotot a karhatalom szívesen védené.
Egy hajó már átállt, a jelenlegi vezetésről nem tudjuk,hogy ki az aki valóban vezető.
Az oroszok jelenleg a saját állampolgáraik védelmét látják el. -Bár én már nem akarok aludni,remélem boki,python és többi aktív hírhozónk dolgozik a hozzászólásokban az éjszaka
- Ezt aligha tudják megcáfolni,mivel Ukrajnáról szól a 94es szerződés,nem feltétlen sértette meg Oo. csak átvette a saját nemzetének védelmét,amit jelenleg ukrajna NEM képes biztosítani.
Kárpátalját is normálisan visszalehetne hozni,most tényleg az éj leple alatt jelentős mozgósítás kéne Nyíregy környékére. Hogy adjuk ezt el? Diplomatákkal,küldeni,kifejezni az aggodalmunk ukrajnáért,elsősorban a belbiztonsága miatt,amely hazánkat is fenyegetheti. Eközben közben járni a lengyelekkel,akik szintén készülhetnének (lássuk be,hogy nekik nagyon is van mivel és miből), Putyinnal is beszélni kéne,hogy hé főnök kellenének azok a területek,cserében támogatunk titeket a 2. 3. naptól,hogy ne legyen azonnal levágható. Ha ez meglenne semmi para nem volna. Miért? Kárpátalja már a konfliktusok idején próbáltak a hágók segítségével magát elszigetelni. Ezen felül gondolhatjátok,hogy mennyire örülhetnek az ott élők a kilátástalanságnak,illetve annak,hogy az ő munkájukon élősködnek mások,miközben az életük is veszélyben lehet...hm... Erre még rájön az,hogy nekünk CSAK Kárpátalját kéne biztosítani,mivel a lengyelek Galíciára tartanak igényt, ami pajzsként védi Kárpátalját (2x vagy 3x akkora) és Kárpátalja illetve a problémásabb ukrajnai területek közt van, tűztámogatásra pár BTR-t ki tudnánk telepíteni a D 20 asokkal,illetve a logisztikából jobban kivehetnénk a részünket. (A lengyelek a katonai biztosításra,mozgósításra,összecsapásra költenek nagyobb részben,míg mi a csapatok ellátására, ami még gazdaságilag talán jó is lehetne)
Vélemény?
Ja igen a medvét meg úgy tessék szidni,hogy tudtommal magától soha sem jött ellenünk. Mindig hívásra jött, vagy az osztrákok, vagy mi magunk... ezen felül halottam olyat,hogy a 2vh elején felajánlották nekünk Erdélyt ha segítjük őket románia ellen...
Az amcsi 6. flotta pedig mit szeretne? Ugyanis jelenleg talán jobb viszonyban vannak a törökök a ruszkikkal,mint az amikkal (légvédelmi rendszeres balhéra emlékszünk még?) Nem tudom a NATO kötelezi-e a flotta átengedésére,de ha nem és megtagadják akkor érdekes úton juthanak el azok a hajók a fekete tengerre... van egy olyan érzésem,hogy az oda útra a Duna nem pálya,szóval hiába vannak ilyen jóba a románokkal
D
Másik kérdés: Ha jól tudom a NATO nem kényszeríthet minket háborúba,tehát hiába mondaná,hogy MH indulás van... Úgy tudom az országgyűlés adhatna erre csak parancsot, ill. ha nem NATO tag támad meg NATO tagot.... esetleg rosszul tudom?