Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem veszem be az orosz propagandaipar hazug termékeit. Nem veszem be a mesét a részegen Moszkvába igyekvő Porosenkóról. Nem veszem be a mesét a több száz kilométer mélyen a frontvonal mögött több ezer milicista orra előtt robbantgató ukrán merénylőkről. Nem veszem be a különösen beteg akasztós és keresztre feszítős propagandafilmeket. Nem veszem be a mesét a 10km-en repülő Szu-25-ről és az izraeli Python rakétájáról. Nem veszem be az ócska photoshoppolt kamuképeket. Nem veszem be a mesét a bányászokról és traktoristákról. Látom, hogy az orosz hazugsággyár szakmányban tolja a kamupropagandát, én ugyan nem veszem be, de aki akarja az vegye be és nyelje le.
Értem én hogy működik mindez, az orosz propagandisták pontosan azt adják amit a közönségük hallani akar, és ha azt hallják amit hallani akarnak akkor azt elhiszik, ha pedig azt hallják amit nem akarnak hallani azt nem hiszik el. Ha ugyanezek a hazug propagandaanyagok nem az ukránokat hanem az oroszokat rágalmaznák, akkor hirtelen az összes vakhitűből előbújna a szkeptikus. Vannak akiket nem a tények érdekelnek, csak az hogy a saját nézeteiket igazolva lássák.
Én az ukrán propagandaanyagokat sem veszem be, mert nem akarok ugyanilyen debil lenni ellenkező előjellel, de azt meg kell állapítanom, hogy az ukrán propaganda messze nincs annyira beteg és elvetemült mint az orosz. Ők hazudnak a kelet-ukrajnai orosz katonák és fegyverek számáról, hazudnak a saját veszteségeikről, hazudnak ők is egy csomó dologról, de ennyire aberrált és romlott lelkű mocskolódó és uszító propagandát mint amit a Kreml trolljai ipari méretekben gyártanak még az ukránok se csinálnak.
Az én szememben ezek a propaganda anyagok egy züllött, rothadó, beteg rendszer kóros termékei.