http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_86537
(2016.01.03.) Alexander Zaharcsenko írta:
"A Makajevkai hőszolgáltató megsérült az Ukrán DRG-k (szabotázs és felderítő csoport) támadásai eredményeként.
A DNR Makajevkai hőszolgáltató megsérült ennek a szabotázsakciónak az eredményeként, a javítás folyamatban van. Ma, 2016 január 3-án, 12 és 15 óra között, több helyszínen a Makajevkai kommunális művek ellen szabotázs támadásokat követtek el az Ukrán DRG csoportok..A szabotázs célja megrongálni a távfűtőműveket és elosztó egységeket, és teljesen megszüntetni Makajevka lakosainak a hő és a gázellátását. A rendőrségnek sikerült hatástalanítania a szabötört. Az önkormányzati szolgáltató karbantartó személyzete javításokat végez a sérült részeken. A hő és a gáz kezd visszatérni Makajevkába, és a városvezetés képviselői szerint a szabotázs hatásai teljesen meg fognak szűnni az elkövetkező órákban."
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_86535
(2016.01.03.) Egy Makajevkai írta.
"Jó estét, ami Makajevkában van, az egy humanitárius katasztrófa. Mint azt bizonyára tudják, mindössze néhány órával ezelőtt a (Ukrán) büntető DRG-k (szabotázs és felderítő csoport) csapatok szabotázst követtek el ellenünk. A támadások eredményeként használhatatlanná tették a kazán és a gáz állomást. A lakások rettenetesen hidegek... A szörnyeteg Ukránok megfosztottak mindannyiunkat a gáz és hőenergiától a hideg közepén. Köpnek a gyermekekre az idősekre és betegekre. Hány idős ember és kicsi hal meg az éjjel a kórházban, vagy a fűtetlen otthonukban??? A hőmérséklet minusszá vált, ijesztő elképzelni, hogy mi fog történni reggel. Én bebugyoláltam a fiam, a legtöbb ruhát ráadtam az éjszakára aludni. Az emberek csak dühösek. Mi panaszkodunk nemcsak az aljas hóhérokra, hanem a tökfej Donyecki képviselőkre is, akik jó érzékkel tárgyaltak az Ukrán megszállókkal, és írták alá ezt az érzéketlen "fegyverszünetet", de nem mérlegelték a lehetőségét az ilyen támadásoknak, és nem kergetik el a büntetőket távolra a város határaitól, hogy megakadályozzák ezt. Őszintén szólva, nem tudom hogy mit tegyek. Rémültek vagyunk, és a néma pánik markol minket"