Még új vagyok itt,valaki bontsa ki nekem,hogy mit is akarnak az ukránok? Úgy értem hadászatilag,milyen stratégia mentén akarják felőrölni az Orosz hadsereget?
Abban bíznak,hogy Putyin megunja és legázolja ukrajnát,és majd az amcsik megmentik őket?Miért/meddig tűri még a nép ezt a vezetést?
Mi lesz,ha Putyin tényleg rápöccint a piros gombra,elég lesz nekik Záhonyig jönni,vagy csak Hegyeshalomnál lassítanak?
Miért nem egyeznek meg végre?
1. Nincs semmilyen távlati stratégiai cél. Olyan ez az egész lázadók-ukránok meccs mint amikor két részeg püföli egymást a korcsmában. Ez mostanra nem úriemberek becsületbeli ügye párbajpisztolyokkal, hanem maga a valós proxi-háború annak minden mocskával és veszteségével. A cél túlélni még egy napot, még egy hetet vagy legalább még addig míg a pénz megérkezik a kajmán szigeteki számlaszámra.
2. A Ukrajna lakossága (direkt nem használom a nép kifejezést) 25 éve él korrupt oligarchák, gyilkosokból lett politikusok, hazaárulok és saját adófizető polgáraikat nyíltan lenéző hivatalnokok igája alatt. Ezek a kedves vezérek pedig nagyon ügyeltek arra, hogy aki közéjük keveredik az olyan legyen mint ők, ha pedig nem akar asszimilálódni akkor kicsinálják. Az országot gyakorlatilag a megtervezett káosz uralja ami lehetetlenné teszi hogy az egyszerű jószándékú emberek valamilyen pozitív változást hozzanak.
3. Putyin nem fogja legázolni Ukrajnát ara viszont szigorúan vigyázni fog, hogy az országban mindig legyen annyi baj, hogy ne lehessen EU vagy NATO-tag. Ehhez a financiális és technikai eszközei is megvannak.
4. Az amcsik nem fogják megmenteni Ukrajnát ők is kibékülnek a pathelyzettel és lesz egy második Észak kontra Dél Korea, csak itt a nyugati rész kerül szopóágra.
5. Mint írtam Putyin nem fog semmilyen gombot megnyomni, az oroszok csizmájától nem kell félni.
6. Az ukrajnai megeggyezéshez az kellene, hogy nyerjen Clintonné aztán Vlagyimir Vlagyimiroviccsal töltsenek el egy romantikus hetet valahol egy svájci szállodában és egymás iránti forró érzelmeik átterjedjenek népeikre is. Mivel erre kicsi az esély(Clintonné állítólag a lányokat kedveli, Putyinnak meg igen jó az ízlése) marad továbbra is a "haragszomrád".