Rájöttem már mit csinál Putyin!
Az alábbi 444-es hozzászólás világosított fel
"<b>Ukránok jöhetnek, ők be tudnak illeszkedni.</b> Nem pikk-pakk, kell hozzá munka mindkét oldalról, de be tudnak. Plusz ne felejtsük el, hogy <b>a II. VH idején mi katonasággal támadtuk meg őket*</b>, és nagyon sok szenvedést okoztunk. <b>Tartozunk annyival, hogy befogadunk néhány tízezret, de ha a ruszkik rázendítenek a népirtásra, akkor akár pár százezret is.</b> Történelmi esélyünk lesz arra, hogy "lemossuk a gyalázatot". Ezzel egyetértek. Az ukránoknak tartozunk. A szíreknek nem."
*<i>megj.: mármint az ukránokat, és nem az oroszokat, úgy látszik ez az új "libsi" verzió ) (egyébként részben igaz)</i>
A cikk, amely kapcsán a hozzászólás megjelent:
<b>Ukrajnai ukránoknak indít magyar nyelvtanfolyamot a kormány</b>
"Állítólag nagyon megnőtt az érdeklődés a kárpátaljai ukránok, ruszinok körében a magyar nyelv iránt, ezért a Kárpátalja fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Grezsa István bejelentése szerint a magyar állam támogatásával hatvan kárpátaljai településen hirdettek meg magyar nyelvtanfolyamot nem magyaroknak."
http://444.hu/2016/03/21/ukrajnai-ukranoknak-indit-magyar-nyelvtanfolyamot-a-kormany
Nos, akkor a Haubagoi-os felismerés:
A libsik nagyon pártolják az ukránokat, így akár szívesen be is fogadnák őket, csakhogy kicsesszenek Putyinnal. Ámde Putyin túljár az eszükön, jól megkergeti az ukránokat, hogy meneküljenek Ukrajnából, Magyarország pedig befogadja őket. Akár többszázezret is (ld. hozzászóló). Na és ekkor, amikor ez megtörtént, Ukrajna átáll az oroszokhoz, aztán követi Magyarország is, az akkorra 1-2 milliós magyarországi ukrán kisebbséggel együtt
De egyébként ez Orbánnak, meg nekünk is jó, mert mohamedánok helyett az ukránok befogadásával teljesíthetjük a menekültkvótát.
Ki van ez találva
Én ennyire azért nem mélyülök el benn. Mindenesetre örvendetes hogy divatba jött kicsit a magyar nyelv kárpátalján,még akkor is ha a magyar állampolgársághoz kell munka miatt. De nem gond,legyenek minnél többen. A 60 tanfolyam kb 1200-1500 résztvevője nem túl sok,de mi is tanuljuk a némtet angolt hasonló okból,szándékból. Csak aztán meg is legyenek tartva a tanfolyamok, ne csak papíron,és a PSZ is mit szól hozzá? De csak legyen ott minnél több magyarul tudó, bánom is én. A náci majdanovcik meg talán a nagy hazaszeretetből otthonmaradnak.