<blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo">Königsberget is egy szovjet pártfőtitkár csatolta át, akkor az is visszajár Németországnak? Vagy azok a területek amelyeket a szovjet pártfőtitkárok Oroszországhoz csatoltak azokat nem kell visszaadni, amiket meg Oroszországtól csatoltak el azokat vissza kell?
Königsberget háborúban veszítette el Németország, ráadásul olyan háborúban, amelyet ők indítottak a Szu. ellen, miért kellene visszaadni, nem ugyanaz a helyzet. Finnország független lett az oroszoktól (nézz már utána hogyan történt), a Baltikum (amit Sztálin alatt szálltak meg, és a szovjetek végül kivonultak onnan), szintén független lett mindenféle népszavazás nélkül, mert korábban is függetlenek voltak, elhagyták Kazahsztánt és az -isztánokat, de mikor volt olyan ország hogy Ukrajna legalább 5-10 évig, amit mások is elismertek? Ezért kellett volna a Szu. felbomlásakor a korábban önálló államként nem funkcionáló területeken népszavazással eldönteni, ki hova tartozzon. Így viszont elismerték a korábbi kommunista pátfőtitkárok döntését.</blockquote>
Ukrajna régebbi ország mint Oroszország, még akkor is ha nem mindig Ukrajnának hívták, Oroszországot sem mindig Oroszországnak hívták. Vagy szerinted Oroszország is csak azóta létezik amióta Oroszország a neve? Akkor a Moszkvai fejedelemségről szóló fejezeteket kidobhatják a történelemkönyveikből? Nem fogják, ahogy az ukránok se a Kijevi Ruszt, ami már akkor kelet-európai szláv nagyhatalom volt amikor Moszkvában még csak mókusok éltek.</blockquote>
Na brávó, csakhogy eljutottunk idáig! Akkor vess már egy pillantást egy korabeli térképre, és kiderül számodra is, hogy se a Donyec-medence, se az Azovi és a Fekete-tenger melléki területek nagy része, se a Krím nem volt része a Kijevi Rusz-nak sem (Moszkvától és a mókusoktól függetlenül)!! A határ ugyanis azokon a déli részeken a Dnyeper folyó volt Dnyepropetrovszktól le egészen a Fekete-tengerig, iettől keletre az Aranyhorda, majd a Krími Tatár Kánság, később a Török Birodalom volt a gazda. És akár tetszik, akár nem, a törököket az oroszok szorították ki innen (akkoriban még nem népszavazásokon dőlt el a területek hovatartozása - ja persze, ma sem, manapság szerényen "politikus"-nak becézett aljasok tologatják a határokat a térképeken). Ha esetleg nem tetszik a korabeli orosz terjeszkedés a turbánosok ellenében, ennyi erővel Budavárba is visszahívhatod a törököket. Lehet, hogy ez neked tetszene (mindegy, csak ne az oroszok legyenek), de meg kell hogy mondjam, adott esetben én nem török (behelyettesíthető mással is!) zászlót, hanem valami mást fogok lengetni.</blockquote>
Szerintem az ilyen több száz éves történelmi viszonyok se a törököket, se az oroszokat, se senkit nem hatalmaznak fel, hogy ma megtámadjanak és megszálljanak más országokat.
Különben a földön nem lenne egyetlen pont se amit ne kéne visszaadni valakiknek. </blockquote>
Nem én hivatkoztam a Kijevi Rusz-ra, hanem te. Viszont enélkül (meg ezzel együtt is!), Kijevnek az említett területekre (és egyéb területekre) való igényei kizárólag a különböző kommunista diktátorok (Lenin, Hruscsov, Jelcin) "demokratikus" egyszemélyi döntésein alapulnak, vagyis az ukrán jelenlét volt és jelenleg is megszállás az adott területeken, mivel semmiféle népszavazás nem támasztotta/támasztja azt alá!! </blockquote>
Én nem azért hivatkoztam a Kijevi Ruszra hogy az ezer éves történelmi határok alapján kéne mai határokat újrarajzolni.
Ha az oroszok vissza akarják csinálni a kommunista diktátorok határmódosításait akkor kezdjék el maguk Königsberggel!</blockquote>
Mintha már írtam volna, Königsberg az Hitler Szovjetúniót megtámadó döntésének a következménye volt. Persze ő másképp gondolta a végét, de arról a háborúról ő döntött, csak éppen elveszítette.