Internetmentességet fogadtam, míg lemennek a vizsgák, de:
Ma megint voltam kint Ukrajnában és...
~fél éve kezdtem el újra kijárni, de egyre inkább olyan érzésem van, hogy folyamatosan rohad szét minden.
Fejlődés 0, már a külföldi bevételekből élő helyeken is megjelentek a pusztulás nyomai.
Van még bármi halvány remény a normális életre arrafelé?
Így igaz, de ha benne élsz észre se veszed a rohadást. Fejlődésről nincs mit mondani, az árak emelkednek, a bérek (már aki olyan marha, hogy bérért dolgozik ahelyett, hogy nyomná a határt) stagnálnak. Már Beregszász és környéke is kezd átmenni lepratelepbe, a határmenti falvakról meg ne beszéljünk.
Remény Kárpátalján? Nos, valamikor ismertem egy Nagyezsdát, de tudtommal már ő is kutyakaját csomagol valahol cseh-ben. Egyéb reményről nem tudok. Itt jobb élet (értsd élhető mindennapok, közművesített falvakkal, tiszta ivóvízzel, működő kórházzal és iskolával, megfizethető gázárral) nem lesz az elkövetkező 10 évben. Az un "magyarországi segélyek" meg k...ra nem oda mennek ahova kéne. Elég megnézni a falvakban milyen házban lakik a helyi pap és KMKSZ elnök. Ja és érdemes belepislantani a kukájukba ha "segély" jön valami rózsaszín leányálmokat kergető magyar jótékonykától.
U.I.: A vizsgákhoz egy kalappal...