[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 876
32 233
113
Ne haragudj, de úgy látom nem vagy képben.
Ma Ukrajnában több a fegyver, mint a szovjetunió szétesése után bármikor. Csak azzal a különbséggel, h akkor a hadsereg raktáraiban feküdt, most meg a jó nép kezében van. Tényleg rengetegről van szó.
Ez kicsit hasonlít a helyzetre Amerikában. Ott is van fegyver rengeteg, még lőszer is, de valószínűleg annyi nincs hogy polgárháborút vívjanak vele, mivel mindenkinek nyitva van a Wallmart vagy a Gunshop ha elfogyna így néhány prepper kivételével nincsenek komoly tartalékok civil kézben. De ha egyszer a kormány és a lakosság között vérremenő küzdelemre kerülne sor, a hadsereg a nehéz fegyverzettel meg a sok képzett emberrel és modern felszereléssel olyan mészárlást rendezne a civilek közt, hogy az ISIS ahoz képest csak egy cserkészcsapat. Ukrajnában ehez képest kevesebb a fegyver, lőszer vagy van vagy nincs, katonai multtal rendelkezők meg kezdenek kiöregedni. Ez nem azt jelenti, hogy egy polgárháborúban a kormányoldal is nem szenvedne veszteségeket. Én csak azt mondtam, hogy szitává lőnék a tűntetőket, amihez az EU meg az USA tapsolna meg levert puccskísérletről beszélne.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Ez kicsit hasonlít a helyzetre Amerikában. Ott is van fegyver rengeteg, még lőszer is, de valószínűleg annyi nincs hogy polgárháborút vívjanak vele, mivel mindenkinek nyitva van a Wallmart vagy a Gunshop ha elfogyna így néhány prepper kivételével nincsenek komoly tartalékok civil kézben. De ha egyszer a kormány és a lakosság között vérremenő küzdelemre kerülne sor, a hadsereg a nehéz fegyverzettel meg a sok képzett emberrel és modern felszereléssel olyan mészárlást rendezne a civilek közt, hogy az ISIS ahoz képest csak egy cserkészcsapat. Ukrajnában ehez képest kevesebb a fegyver, lőszer vagy van vagy nincs, katonai multtal rendelkezők meg kezdenek kiöregedni. Ez nem azt jelenti, hogy egy polgárháborúban a kormányoldal is nem szenvedne veszteségeket. Én csak azt mondtam, hogy szitává lőnék a tűntetőket, amihez az EU meg az USA tapsolna meg levert puccskísérletről beszélne.
Végül melyik országról beszélünk?

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Úgy tűnik Porosenko jó híreket kapott Trumptól. Azután mondta ezt, hogy telefonon beszéltek egymással. Meghívta Trumpot Ukrajnába.
http://www.president.gov.ua/en/news...pevniv-obranogo-prezidenta-ssha-donalda-38760

A Reuters szerint meg is állapodtak egy kijevi találkozóban.
http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-ukraine-idUSKBN13A2P6
GUis4k6D02k.jpg

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Akkor nem tudom mire várnak ha ennyire egyszerű.
Egyáltalán nem egyszerű. Ha megindultak a kormány ellen (valószínűleg legyőzik azt) De fenn áll a veszélye, h a szakik is megmozdulnak és jóval nagyobb területet szereznek. Az ukránok egyben értenek egyet, h nagy az orosz beavatkozás veszélye. Én már két éve mondom, h nem kizárt az egész balhét szándékosan a majdanisták provokálták ki, h megőrízék a posztjukat.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Pontosítsd légyszíves a kérdést. A rengeteg eléggé értelmezhetetlen :D
Szóval attól függ, h mihez? Az adott témához bőven sok is. Máshoz meg kevés.
Ha elég amire elégnek kell lennie az rendben van, de úgy értem általában az egy fegyverre jutó lőszer mennyisége kielégítő-e egy kiadós polgárháborúhoz, Pl. Mexikóban sok a fegyver, de kevés a lőszer, ezért a brutális pengés kivégzések.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Ha elég amire elégnek kell lennie az rendben van, de úgy értem általában az egy fegyverre jutó lőszer mennyisége kielégítő-e egy kiadós polgárháborúhoz, Pl. Mexikóban sok a fegyver, de kevés a lőszer, ezért a brutális pengés kivégzések.
Kézi fegyverekhez van elég. A nagyobb kaliber a hiány cikk.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 685
2 294
113

Nem a töltényt sajnálják, úgy ölnek hogy ne akarjon senki úgy meghalni.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
702
1 034
93
Holnap polgárőrségi gyakorlat és továbbképzés Mezőgecsében. Tegnap beszéltem a helyi rokonommal, akin keresztül Mester Andris, a polgármester meghívott. Kíváncsi vagyok a részletekre, meg arra hány SZBU-s fog lapítani a konferencia környékén.
Megjegyzem az egyre komolyabb köztörvényes bűnözés végett mostanra igen komoly szerepe lett a polgárőrségnek, de egyesek persze ebben is ellenséget látnak.
U.I. Adalék a közbiztonsághoz. A tegnap a járásbíróság tanúként hallgatott ki egy gyilkossági ügyben melynek során egy sátánista elmebeteg agyonvert egy csövest (az én VT-m területemen történt az eset és hivatásos vadászként vallomást kellett tegyek) Az ipsének különben köztudomásúan ez a második gyilkossága, de az elsőt (egy mérgezést) simán megúszta, mert az illetékesek a helyett, hogy bezárták volna valami rácsos intézménybe, csak beutalták a helyi elmegyógyba ahonnan simán meglépet, majd folytatta amit elkezdett. Szóval a jelenlegi közegben a megélhetésiek mellett megjelentek a "kattantak" is akik a zavarosban kiélhetik a beteges baromságaikat a nyomorultak kárára.

• Tetszik
Reactions: phaidros
T

Törölt tag

Guest
Ez lemaradt az előzőből.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
karpathir.com/2016/11/17/hagaban-kivizsgaljak-a-kelet-ukrajnai-haborut/
"A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság
vizsgálja, hogy van-e kapcsolat a donbásszi fegyveresek
és Oroszország között – közölte Fatou Bensouda a
törvényszék ügyésze.
Vizsgálják azokat a feltételezéseket, melyek szerint