Persze hogy jut a cégeknek, de ezzel kifújt. Egy mocskos, saras, szürke városban ahol gondterhelt emberek, vicsorogva morognak egymásra egy pár hrivnyáért, mi a fészkes fenére lehet majd használni egy szép csili-vili "Magyar Házat"? Néha tartanak majd ott konferenciákat, pár fejes eljön avatni meg okoskodni, észt osztani. Szerintem okosabb lenne kuplerájt nyitni benne, mert annak még örülnénk is páran. Az egyházi kézben lévő tanintézmények támogatásában, az Egán Ede programhoz kapcsolódó mezőgazdasági és kisvállakozói fejlesztésekben, horribile dictu az ingyenkonyhákban több fantáziát látok mint ezekben a Magyar Házakban.
Igen pontosan 150 főre jutna a pénz de van egy kis gixer. Ha jól tudom a programba vagy 40 valahányan jelentkeztünk összesen és ebben benne van a technikai személyzet is, akik az én lapomnál például nem írnak hanem szerkesztenek, tördelnek, megsimogatják a buksimat és időnként főznek egy kávét és töltenek egy konyakot. Na ők csak 95 ezerre jogosultak. Szóval messze nem lesz felhasználva a keretösszeg, de ennek ellenére én még olyan folyót és olyan pénzt nem láttam ami visszafolyt volna forrásához.