Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Google által készített műholdfelvételeken jól látni, milyen pusztítást végeznek a Kárpátok erdeiben."Döbbenetes a Kárpátok erdeit érintő pusztítás
A Google Timelaps által elérhető képsorok alapján jól kivehető, hogy az elmúlt harminc évben mennyire megritkultak a Kárpátok erdős részei, nagy üres foltok éktelenkednek. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint az elmúlt három évben kritikus méreteket öltött az erdőpusztítás.
A barbár vágások Kárpátalját, Lemberg és Ivano-Frankovszk megyéket érintik.
Az emberi felelőtlenség súlyos természeti következményekhez vezethet.
"
http://karpathir.com/2016/12/05/dobbenetes-a-karpatok-erdeit-erinto-pusztitas/
Elég lehangolóra sikerűlt az ötvenezredik hozzászólás a topikban. De rosszabb a helyzet Romániában, kb tavalyelőtt volt egy cikk, hogy tőlünk nem messze egy falopásos nagy razzia után 14 éve először volt, hogy nem hallatszott a láncfűrész hangja egyfolytában, tizennégy kib***tt éve folyamatosan vágták a fát illegálisan és legálisan is, aztán mikor lecsengett a dolog akkor folytatták. Fent északon Máramarosnál ha megnézel egy műholdképet látod hol a határ, ahol nincs fa addig tart Románia, Ukrajna déli részén meg rendesen van erdő.A szent percben jöttem meg Técsőről. Ne fájdítsd a szívem mert elég volt végigtávcsövezni az ukrán oldalon lévő hegyeket és Visk mögött a román (izé... akarom mondani máramarosi) hegyeket. A nálunk lassan olyanok lesznek a Kárpátok mint a puszta sziklák. Az viszont tény, hogy papíron az ukrán erdőtörvény Európai egyik legszigorúbb ilyen jellegű szabályzata. A baj csak az, hogy a paragrafusok gyakorlatilag sosem kerülnek alkalmazásba. Én kis pont vagyok, de nekem is volt olyan esetem amikor még a szakmában dolgoztam kerületvezető erdészként (ó bohó és idealista ifjúság) amikor 108ezer hrivnya értékű erdőlopást buktattam le. Fél évig jártam bíróságra, mire jogerős lett az ítélet, de az elkövető mind a mai napig egy rohadt vasat se fizetett be a bírságból. És az homokszem volt a Szaharában. Sajnos nyílt titok, hogy mi zajlik az erdőgazdaságoknál és a régi motorosok szinte mind otthagyták a szakmát, mert nem vette be a gyomruk az újfajta módit. Mostanra – szégyen ilyet mondani egy a soproni eszmébe hívő "zöldkalaposnak" – az ukrán erdő legveszélyesebb kártevője az ukrán erdész lett.
Sajnos az erdő már régen megkapta a vízummentességet az EU baA szent percben jöttem meg Técsőről. Ne fájdítsd a szívem mert elég volt végigtávcsövezni az ukrán oldalon lévő hegyeket és Visk mögött a román (izé... akarom mondani máramarosi) hegyeket. A nálunk lassan olyanok lesznek a Kárpátok mint a puszta sziklák. Az viszont tény, hogy papíron az ukrán erdőtörvény Európai egyik legszigorúbb ilyen jellegű szabályzata. A baj csak az, hogy a paragrafusok gyakorlatilag sosem kerülnek alkalmazásba. Én kis pont vagyok, de nekem is volt olyan esetem amikor még a szakmában dolgoztam kerületvezető erdészként (ó bohó és idealista ifjúság) amikor 108ezer hrivnya értékű erdőlopást buktattam le. Fél évig jártam bíróságra, mire jogerős lett az ítélet, de az elkövető mind a mai napig egy rohadt vasat se fizetett be a bírságból. És az homokszem volt a Szaharában. Sajnos nyílt titok, hogy mi zajlik az erdőgazdaságoknál és a régi motorosok szinte mind otthagyták a szakmát, mert nem vette be a gyomruk az újfajta módit. Mostanra – szégyen ilyet mondani egy a soproni eszmébe hívő "zöldkalaposnak" – az ukrán erdő legveszélyesebb kártevője az ukrán erdész lett.
Kievi urak vásárolják fel bagóért a hegyeket.Mindent kerítenek lezárnak.És vágnak vágnak és vágnak.Ez helyi infó.Sajnos az erdő már régen megkapta a vízummentességet az EU ba
Én eddig semmit nem találtam róla. Magát a "hírt" sem. rusvesna. dninews. dnr24 ... sehol semmi.Giviről valami hír? Megerősítette valaki a robbantást vagy cáfolta-e meg? Ha tényleg volt valami, akkor milyen állapotban van?
Ukránok híresztelték, a DNR oldalon semmi hír róla.Giviről valami hír? Megerősítette valaki a robbantást vagy cáfolta-e meg? Ha tényleg volt valami, akkor milyen állapotban van?