https://dninews.com/article/largest-ever-mobilization-assembly-dpr-–-reservists-get-arms-home
Több mint 27 ezer DNR milicista tartalékos vett részt az eddigi legnagyobb mozgósításon csütörtökön.
Vladimir Kononov honvédelmi miniszter elrendelte, -A katonai tapasztalattal rendelkező tartalékosoknak kiosztják a személyi lőfegyvert, amit így otthon tudnak tárolni.
Zaharcsenko személyesen köszöntötte a résztvevőket: "A háború földünkön harmadik éve dúl. Az ellenség harmadik éve akar megölni minket, a gyemekeinket, szülőiket. Az Ukrán médiában mindennap azt modják, az Ukrán hadseregnek meg kell ölnie minket. Én büszke vagyok arra, hogy a Donbassban születtem. Büszke vagyok rátok, együtt nyerni fogunk. Az ellenség legyőzhető. - mondta Zaharcsenko.
Ez így olyan mintha Zaharcsenko komolyan fenyegetőzne.
Az elmúlt napokban komoly hadgyakorlatok is voltak DNR-ben és LNR ben is - ráadásul tartalékosokkal is. A szakik sajtója arról cikkez, hogy az Ukránok (megint) komoly támadásra készülődnek. Ez akár igaz, akár nem, egy DNR/LNR propaganda kampánnyal bőven elég lehet egy lelkes , akár támadáshoz is elegendő lakossági támogatáshoz /felkészítéshez. Akár ahhoz is, hogy az Ukránok legközelebbi szokásos nagyobb tüzérségi támadását és/vagy területszerzési próbálkozását akár csak a szürke zónában, általános Ukrán támadásnak minősíthessék, és egy általános ellentámadásba kezdjenek ők maguk, akár úgy is, hogy azt hivatalosan védekezésnek állítsák be. Tekintetbe véve, mennyire elkeseredettek DN R/LNR lakosai és katonái amiért több mint két éve vezetőik folyamatos ágyútűz közepette egy helyben tartják őket, + hogy nemrég alaposan lecsökkent a Donbass közelében lévő Ukrán lőszerkészlet, + a nemzetközi helyzet megint "fokozódik", az Ukránoknak most nagyon csöndben kellene legalább egy ideig lenniük.