[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Az amerikaiak agyatlanságát ez is bizonyítja . Psaki olvas fel egy Kelet-Ukrajnai népszavazást elitélo nyilatkozatot(hazugságot)....
Majd az újságíro kérdésére azt mondja nem tudja mit olvasott fel, mirol van szo.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tVO3kOhCxlk

Tényleg, most hogy tartják a kapcsolatot az oroszok a dnyesztermenti "békefenntartókkal"?

US says Eastern Ukraine vote illegal
http://www.youtube.com/watch?v=M0nkJcBudus

Ukraine: Anti-Kiev militants control Slavyansk checkpoint
http://www.youtube.com/watch?v=g9NnuC_ToIE

Ukraine: Steinmeier stresses need for national dialogue during Kiev visit
http://www.youtube.com/watch?v=nqLFmBLIOig

Mariupol
http://www.youtube.com/watch?v=xLIj0a395Ck

Donyeck
http://www.youtube.com/watch?v=UoIVTyyQijA

Reagálások laudaregenak és GrGLynek /tehát félOFF/:

Tisztelt laudarage!
Én eddig is őszinte voltam /és a családom is/, melynek eredménye az '50-es '60-as években börtön /ezt apám tapasztalta/, nekem meg most néhány tiltás lett ezen az oldalon.

Igazad van, szerintem is sok embert veszítettek az oroszok a II. VHB.-ban. Ám utána 40 évig megszállva tartottak minket /és a Kelet-Európai országokat/ és ránk erőszakolták az impotens rendszerüket!

Szerinted mi tartotta össze a SZU-t? - Mert szerintem a félelem és az erőszak /gondolj csak Sztálinra/! Például a Balti-államokat ki kérdezte, hogy akarnak-e a SZU-ban élni...?!?

Eurázsiai vagy Szláv Unió...?!? - Na ne röhögtess! De maradjunk az utóbbinál: A szerbekkel biztos nem lenne gond. No de mi van, ha a lengyeleket is be akarják vonni...? Elvégre ők is szlávok!
Gondolom akkor majd jön az orosz demokrácia, és fegyveres zöld embereket telepítenek a szavazófülkékbe....

A /Balti-államokat kivéve/ mutass nekem 1 olyan SZU utódállamot, ahol valaha is TISZTA választásokat tartottak! - Mert én nem tudok. És ennek lettek a durva eredményei: pl. Csecsenföld és Ukrajna.

Én az országok önállósodását támogatom, akik akár uniózhatnak is. Lásd az EU-t, ahová nem kötelező belépni! Gondolj csak Norvégiára /ahol az Északi-tengeri olaj sokkal többet hoz a "konyhára"/.
Kár, hogy nekünk nincs Északi tengerünk....

Tisztelt GrGLy!
Ha 1 kivételével minden "ellenzékit" kitiltasz, akkor az az 1 lesz a szembenálló és az úgymond "kötekedő". Ilyen /általam tapasztalt/helyzetben meg sajna könnyű hibázni.
Írtad:
"Nyugodtan irkálhatnál ebbe a topikba, hogy ha az alapvető társalgási normákat használnád (és ez mondjuk a fórumozók egy jó részére is vonatkozik)"

Egyetértünk! És ha a "szerintem" hiányát és különböző jelzők használatát nézve is "takarítanál ", akkor 1 "harangozáshoz" nem kellene 190, hanam csak 90 oldalnyi kommentet végigolvasnom. /Ja, a "takarításba" az oroszpártiakon kívül az oly kevés "ellenzékit" -akár az enyémeket - is bevonhatod, mert demokráciában élünk!/

Gondolom Bugapunk tiltásával ismét egyedül vagyok, ami prsze nem könnyű. /Lásd pár oldallal feljebb, az oroszpártiak molniból is "kihozták" a jelzőket./

Én majd igyekszem higgadt maradni, és ha időm engedi, a "harangozáshoz" is fogok még olvasgatni.
Elvégre nekem is az az érdekem , hogy jobb legyen a HTKA, mert például 1 ilyen "jelzős szerkezetű" szakmai oldalt egyik média sem fog idézgetni...!

Köszönöm, hogy maradhattam - ha még vagyok egyáltalán...!

...most épp nincs nálam zsebkendő, hogy letöröljem könnyeimet. Már kezdtem rászokni, hogy csak olvasni járok, mert tudtam, hogy a véleményem (vagy ami ép eszembe jutna a témáról) pár hsz-en belül előbb-utóbb úgyis megjelenik valaki 'tollából'.... és ez igy olyan szép :D

mutass nekem 1 olyan SZU utódállamot, ahol valaha is TISZTA választásokat tartottak!
mutass nekem egy olyan államot, ahol valaha tiszta választást tartottak. Mondjuk az elmult 1000 évben. Meg lehet kockáztatni, hogy mondjuk a Vatikánban lehet ha volt 1-2x ilyen, azzal meg annyi.

@sondor961 az ilyen szintű megnyilvánulásaiddal nincs is semmi baj, Te is tudod melyik az amikor elgurul a gyógyszered. Ellenzéki ? Mond el az ellenvéleményed, de ne tűzzel vassal kényszerítssd rá a másikra. ÉN is kaptam kitíltást nem ellenzékiként, meg mi az hogy ellenzéki Én szoktam itt legjobban talán védeni a kormányt és kaptam kitíltást , akkor most mi van ? ? Stílus a lényeg Én is azért kaptam mert elküldtem melegebb éghajlatra valakit aki a kártpátaljai Magyart savazta, iki igazából megtudja magát védeni , nem is kellett volna belefolynóm.

"No de mi van, ha a lengyeleket is be akarják vonni...? Elvégre ők is szlávok!"

Lengyelország NATO tag és mint tudjuk csuklóból lerendezné az oroszokat.

Igazad van, szerintem is sok embert veszítettek az oroszok a II. VHB.-ban. Ám utána 40 évig megszállva tartottak minket /és a Kelet-Európai országokat/ és ránk erőszakolták az impotens rendszerüket!

Szerinted mi tartotta össze a SZU-t? - Mert szerintem a félelem és az erőszak /gondolj csak Sztálinra/! Például a Balti-államokat ki kérdezte, hogy akarnak-e a SZU-ban élni...?!?

No de mi van, ha a lengyeleket is be akarják vonni...? Elvégre ők is szlávok!
Gondolom akkor majd jön az orosz demokrácia, és fegyveres zöld embereket telepítenek a szavazófülkékbe....

Én az országok önállósodását támogatom, akik akár uniózhatnak is. Lásd az EU-t, ahová nem kötelező belépni! Gondolj csak Norvégiára /ahol az Északi-tengeri olaj sokkal többet hoz a "konyhára"/.
Kár, hogy nekünk nincs Északi tengerünk....

A "szovjetek" vesztették el az embereket. Azért tettem idézőjelbe, mert a Szu. egy kreált állam volt, megszámlálhatatlan nációval. Az egy dolog, hogy az orosz volt a legnagyobb, viszont felénk mongolok állomásoztak anno, a foszöld CA-egyenruhában. Azt se tudták hol vannak csórikáim.
Azért erőszakolták ránk a rendszerüket mert konkrétan "eladtak" minket Churchillék Sztálinnak. Lásd "cédula-egyezmény".

Az erőszak minden állam kialakulásánál és működésénél jelen van. Ez vonatkozik az Egyesült Királyságra, az Egyesült Államokra, Franciaországra, Szovjetunióra és a Magyar Királyságra is.
Minket se kérdezett senki akarunk-e a Török Birodalomban, Az Osztrák Császárságban vagy a szovjet erőtérben élni.

A lengyeleket nem is akarták régebben se bevonni, a durvább időszakokban felosztották Lo-ot, de a lengyelek se komálták volna soha az ötletet. De a felosztáshoz kellett a Német Birodalom, ill. Poroszország is. A jelenlegi szituban Lo. megtámadása garantált amerikai beavatkozást jelentene és ez úgy hiányozna az oroszoknak, mint púp a hátukra.
Azonkívül kérném észrevenni, hogy a Kreml doktrínája egészen más a 40 évvel ezelőttinél. Egyáltalán nem akarnak idegen népeket uralni, abból van nekik éppen elég most is, amellett a legnagyobb területtel rendelkező ország, kifogyhatatlan nyersanyag-lelőhelyekkel. A világpiaci befolyás, a bevétel, a jó üzlet a $ a lényeg, ezért megy a küzdelem. Az oroszok amilyen szakértelemmel kommunizálták az országukat, most uo. következetes kapitalisták. Szét kell nézni napjaink Moszkvájában pl. Tessék csak emlékezni, mit mondott anno az öreg Rothschild: add nekem egy ország pénzügyi rendszerét és nem érdekel, kik hozzák a törvényeket. A játékszabályok ezen axióma mentén vannak mostanság lefektetve.

Norvégia a saját jól felfogott nemzeti érdekei miatt nem lép be az unióba. (és milyen jól teszi !) A halászat és az olaj. E kettő ágazat nemzeti szintű megtartása nélkül egy gyeszora albán szintre süllyednének, mint ahogy volt is a világháborúk időszakában, vagy még azok előtt.

Mindenki azzal sáfárkodik amivel tud, amit meg tud csípni a területén. Mo-nak nem olajmezők után kell ácsingózni, hanem abból pénz csinálni ami a miénk, főleg ha természetszerűleg rendelkezésre is áll, plusz agymunkát belefektetni és kész.

És ha Putyin valóban olyan volna ahogy te démonizálod akkor bizony egy balti állam sem lépett volna be az EU-ba .

JA és GrGLy? a múltkor miért lettem tiltva mert hát nem igazán bántottam én meg senkit ellenben molni hozzászólását mindig moderlálljátok mégsem tiltottátok.

Mindenki a GrGLY-vel kapcsolatos sérelmeit inkább ne itt (s)írja. Arra ott a privát.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=OJ:JOL_2014_137_R_0002&from=EN

Nem jöhet Natalia Magyarországra _:( :( Gyerekek....
2014-05-13-natalia-poklonskaya.jpg

Merényletet követtek el kedden a kelet-ukrajnai Luhanszk megye önjelölt "népi kormányzója", Valerij Bolotov ellen.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/05/13/ralottek-luhanszk-onjelolt-kormanyzojara/

Egy amerikai cég négyszáz zsoldosa segít Ukrajnában a kijevi átmeneti kormánynak. Az Academi ukrajnai tevékenységéről a Bild Am Sonntag német lap írt a hétvégén a német szövetségi titkosszolgálatra hivatkozva. Az információ hamar végigfutott a sajtón, főleg az orosz lapok kapták fel, mint bizonyítékot a közvetlen amerikai beavatkozásra.
Maga a cég tagadja, hogy Ukrajnában tevékenykedne. Embereik nem szolgálnak Ukrajnában, és nem is terveznek ilyen tevékenységet, állította Suzanne Kelly, a cég igazgatóhelyettese a Die Zeit német lapnak.
Nem ez az első alkalom, hogy az Academi vagy a hozzá kapcsolható társaság neve felmerül az ukrajnai konfliktusban, de mindig tagadták az érintettséget. Márciusi közleményükben azt is írták, nincs semmiféle kapcsolatuk Blackwater nevű szervezettel – az akkori pletykák szerint ugyanis ilyen név alatt működnek az Academi emberei Ukrajnában –, vagy annak korábbi tulajdonosával, Eric Prince-szel.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140512-academi-blackwater-greystone-allitolag-ukrajnaban-maganbiztonsagi-cegek.html

Panzerfaust írta:
"Azonkívül kérném észrevenni, hogy a Kreml doktrínája egészen más a 40 évvel ezelőttinél. Egyáltalán nem akarnak idegen népeket uralni...etc."

Szerintem ha az oroszoknak "adsz" 1 ideológiát és elnevezed őket szovjeteknek, attól ők még nem változnak és a doktrínájuk sem. Ez a cári időkre, a SZU-ra és a mára is igaz. Lásd Csecsenföldet! A Krím után Ukrajna esetében persze már jóval óvatosabbak, igyekeznek belülről bomlasztani, majd játszani az ártatlant: "Mi nem csináltunk semmit! Minden a ... ukránok miatt van!"

Majd a <b>kiválóan képzett</b> és <b>jól felfegyverzett</b> "hős felkelők" csinálják a fesztivált....
Szerintem 1 oroszbarát civil nem válik profivá pár nap alatt, még akkor sem ha kifoszt néhány rendőrséget, ahol "bőséggel tárolnak" föld-levegő rakétákat is.

És mivel ez 1 szakmai, sőt katonai oldal, hát ilyenekről kellene vitázni!
Talán vagyunk itt 1 páran, akik voltunk katonák....

Az orosz ellenes szankciók gazdasági aspektusból vizsgálva:
http://hungarian.ruvr.ru/2014_05_13/Europa-ellenall-az-USA-oroszellenes-politikajanak-1929/