Nagyon józan interjú. Trump stílus, de tökéletesen átlátja a helyzetet
mélységében. Ha Putyin embere elkövet élőben egy olyan hibát, hogy nem az aktuális lépcsőfokról beszél, akkor talán egy ex-elnöknek is elnézhető ez. Ha jól értettem, ő nem a
@Wilson által emlegetett területekről beszél, mikor azt mondja, hogy elismeri Ukrajna nagyobb részét függetlennek, majd bemegy oda békét fenntartani.
Gazdasági összefüggésekben mindig is jó volt. Nem csak hőbörög, hogy ő az olajár mélypontján csordulásig feltöltötte a stratégiai tározókat, de ha jól vettem ki a szavaiból, a jelenlegi kormány játszani fog ezek felszabadításával és így úgy fog tűnni az első időkben, hogy kevésbé viseli meg őket a most következő gazdasági válság. De szerinte ez hibás, mert ezek háború esetére kellenének és főleg mert tiszavirágéletűek lesznek, hamar fogynak és nagyon elkaphatja az amerikai gazdaságot a finishben.
És ott sem habozott, ahol Kína reakcióját kellett jósolnia.
Egyértelműen igennel felelt Taivan elfoglalására, szavaiból azt vettem ki, hogy még ebben az évben tervezi Peking. Ne adj Isten, mert akkor a nagy Nyugat két frontos háborúba manőverezte be magát!
Az Ukrán Flottát már múltkor elkapták a ruszkik egy puskalövés nélkül. Simán csak behajóztak a kikötőjükbe egy leselejtezés előtt álló hajóval és elsüllyesztették, hogy a hadihajók ne tudjanak kimenni a Krímből... mikor épp elfoglalják.
Én tegnap azt kértem, hogy ha valakinek van kedve belemélyedni, akkor nézzen utána a török hadiflotta képességeinek! Egy Ukrajna elleni tengeri blokád már fixen betervezhető. Mennyire tudná veszélyeztetni egy román felségvizeken összevont török flotta a partraszálló hajókat Odesszában? Van elég tűzerejük az elrettentéshez vagy Erdogán jobb, ha csendes szemlélő lesz?