[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
930
1 021
93
Ez valami filmből van? Nagyon nem valósnak tűnik.
AMugy nemrég beszélt a rádióban a beregszászi kistérség polgármestere. Holnaptól távoktatás a suliban. Ovik bezárva és elkezdik szükségszállásá átalakitani az esetleges menekülteknek. A közigazgatás egyes egységei nem mennek. Unokatesóm utlevelet akart kérelmezni a gyerkőceinek, de nem megy az állami rendszer. Amugy minden csendes a környéken.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
292
945
93
Mármint az ismeretlen katona sírját, és a második világháborúban meghalt szovjet katonák emlékművét. És először az előbbit. Ami MINDEN elesett katona emlékműve. A magyar hősi halottaké éppen úgy, mint az orosz, vagy a német. Az egy nagyon átgondolt gesztus volt tőle.
De ez nem támadás, ez kiegészítés
Nem.

4bb0fc6bbcb1df6ab85db0e90341326ba88d3959.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 645
66 206
113
"Csak hadgyakorlat, 20-a után hazamennek..."

Figyusz, unalmas a hazudozásod, de nagyon.
Honnan is ismerhetnéd te a tervet? Te csak a szar propagandát tolod.
Mi azzal a probléma, ha még január elején bejelentették a közös belarusz-orosz hadgyakorlatokat, amelyek 2022. február 14-20 között zajlanak majd. Te tudtad, hogy megszállják egész Ukrajnát? Miután elismerte Putyin a két Népköztársaság függetlenségét vált nyilvánvalóva , hogy az orosz cspatok bevonulnak Kelet-Ukrajnába. Nem Nyugat-Ukrajnába.
 
 • Tetszik
Reactions: Ooorky

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 200
113
Nocsak nocsak....Szorul a zabszem az USA alfeleben az orosz invázió kapcsán Kína miatt.....


2022. február 24. 9:53

Ned Price kijelentette, hogy az Egyesült Államok készen áll a párbeszédre Oroszországgal az ukrajnai helyzetről....

Az amerikaiak ezt "az eszkaláció mértékének csökkentése érdekében" kérik.

Az Egyesült Államok kész párbeszédet folytatni Oroszországgal az ukrajnai helyzetről – mondta Ned Price, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője 2022. február 24-én, csütörtökön. Szerinte ehhez Moszkvának "csökkentenie kell az eszkaláció mértékét".

A külügyminisztérium szóvivője mély aggodalmának adott hangot Oroszország és Kína közeledése miatt is. A Moszkva és Peking közötti partnerség "megfordítja a meglévő rendszert" - mondta Price.


https://www.kp.ru/online/news/4641780/
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
18 026
31 231
113
Mi is van Pápán?
3 magyar felségjelű szállítógép.
Nato csapatok alatt azt értsd, ami a Baltikumban van, mint VJTF.
Igazság szerint ha kivonnák a 3 gépet, akkor sem lenne semmi. Nekünk fizetni kellene az évi 60 órás C-17-es repidőért, meg a NATO személyzet elmenne. Ennyi.
A repteret tudnánk hasznosítani.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
2 973
15 745
113

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 583
6 918
113
3. Ami a szankciókat illeti, a világ itt is sokat változott. A hidegháború arról szólt, hogy volt a gazdag nyugat, mint energia vásárló és a csóró kelet (Oroszország, Közel-Kelet) mint energiatermelő és úgy kellett ügyeskedjen a nyugat, hogy az energiaárakat alacsonyat tartsa és belevigye a szovjeteket egy fegyverkezési versenybe, amibe bele is nyekkentek. Csakhogy azóta felemelkedett Kína mint fogyasztó és ha nem is tudja pótolni az esetleges nyugati kiesést, pótol annyit, hogy Oroszország valahogy elmuzsikájon. Gondolom leszarják a SWIFT rendszer. Használják majd a kínaiakkal a CIPS-et, vagy a sajátjukat.
---
Oroszország szinte önköltségen ad gázt Kínának tudtommal. Azért kellett sürgősen kiépíteni a vezetéket, mert a gázkitermelést, nem lehet, csak úgy elzárni.. A SWIFT rendszer fontos számukra. Tegyem hozzá oroszoknál az is kérdés, hogy most moszkvaországról beszélek, nem a vidékről, mit tür el háborús nemzeti retorika alatt. Ott is nyugati terméket fogyasztanak, nyugati autókkal járnak, mekiben esznek, stb. Amikor drasztikusan felmegy az élelem stb. ára akkor komoly probléma lesz. Másik kérdés a Szilovnyikkok, akik ellepték Londont, törökország , görögöország nyaralóhelyeit stb. ha az oroszok nem mehetnek szakciók miatt akkor mi van. Mi van ha az oligarcák vagyonát befagyasszák és ők is saját országuk foglyai lesznek. A vidék eddig sem volt nagyon feljlett, de Moszkva és Sztpétervár bizony elnyugatiasodott ilyen téren. Az itt élők fokozottan fontosak az vezetés számára is, mert Ők is ott élnek.

Nagyon meg lehet rendíteni a gazdaságot, ha nincs nyugati szappan, ennivaló, nincs az orosz gyártású renaulthoz stb. alaktrész és mgé ne soroljam ...

sok aspektus van, a kérdés, meddig mennek el az orosz szárazföldi egységek.

A másik ami érdekes az ukrán halottak, sebesültek száma. Itt levegőbe repült a légvédelem és a légierő, a lőszerraktárak, az üzemanyagtárolók jó része, egy csomó hadihajó Odesszában stb. Nos több százan, ezren voltak ott szolgálatban, éltek a környken..
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 700
13 126
113
Sokat segitett, hogy nem engedett...
szerintem Putin ( a diktátor!) nem fog nato tagoknak nekimenni.
Valahogy az az érzésem, hogy ez nem olyan biztos, és nem azért mert úgy van vele (Putyin), hogy akkor vesszen minden, hanem mert az események olyan irányba indulnak el, hogy kicsúszik az irányítás a felek kezéből. Ne legyen igazam.
 
 • Tetszik
Reactions: aquarell

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 204
9 855
113
@Wilson t kérdezném, hogy még mindig tartja-e azt a véleményét, hogy Oroszország nem fogja átlépni az ukrán határt, mert neki csak az az érdeke, hogy a két Dombasz köztársaság bent maradjon Ukrajnában és blokkolja a NATO csatlakozását. És egyfajta előcsatározási puffer zónaként funkcionáljanak?
Még mindig igaz, hogy Oroszország sokkal többet vesztene egy háborúval, mint egy csődtömeg kis terület elfoglalását?

Azóta Ukrajna-bohóc kijelentette, hogy atomot akar/fog "csinálni(piszkos-bombát is emlegettek)"!!!

Amit --hallgatólagos segítséggel( :oops: )-- tudott volna is csinálni!!!

Meglátásom szerint itt szakadt el a cérna Putyinnálés innen lépett életbe a "Plan B"!!!


.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 213
26 021
113
Te ne hazudjál a magyarok pofájába:

A parcellában a II. világháborúban elesett szovjetek emlékére van 1944-es és 1945-ös rész is, de visszakerültek azok az 1956-os, vörös csillagos obeliszkek is, amik az 56-os forradalomra ellenforradalomként hivatkoznak, és a forradalom elleni harcban elhunyt szovjet katonáknak állítanak emléket.

Miközben a putyini orosz állami tévé CIA ügynökök és fasiszták által szervezett eseményként emlékezik meg mindenben évben 1956-ról. Van bőr a képeden...

Köszönöm, nem kérek az általad írt hazudozásokból :D
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Meg fogják próbálni.
Lengyelek... az US... "csapatok"ban látja azt, hogy ha vmi történik akkor US 100% belép a háborúba. Ilyen garanciát épeszű Lengyel vezetés nem fog eldobni. A történelmük és Ukrajna után főleg nem.
A történtek majd választások után a magyar kormány külpolitikáját is át fogja alakítani. Ukrajna után nincs különutas lehetőség.

Legjobban az példázza a különutas lehetőségek további fennmaradását, hogy nem amerikai bombázók, hanem sima szankciók repkednek Oroszország ellen...

Idehaza ellenzékben mindenki utálja az oroszokat, kormányon meg mindenki a legjobb haverja Vlagyimirnak.Innentől nem kell sokat találgatni, hogy mi lesz a magyar külpolitika orosz irányba.Ugyanaz, mint ami eddig is volt.Akár változik a miniszterelnök személye akár nem.