[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Sokat segitett, hogy nem engedett...
szerintem Putin ( a diktátor!) nem fog nato tagoknak nekimenni.
Valahogy az az érzésem, hogy ez nem olyan biztos, és nem azért mert úgy van vele (Putyin), hogy akkor vesszen minden, hanem mert az események olyan irányba indulnak el, hogy kicsúszik az irányítás a felek kezéből. Ne legyen igazam.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 353
113
@Wilson t kérdezném, hogy még mindig tartja-e azt a véleményét, hogy Oroszország nem fogja átlépni az ukrán határt, mert neki csak az az érdeke, hogy a két Dombasz köztársaság bent maradjon Ukrajnában és blokkolja a NATO csatlakozását. És egyfajta előcsatározási puffer zónaként funkcionáljanak?
Még mindig igaz, hogy Oroszország sokkal többet vesztene egy háborúval, mint egy csődtömeg kis terület elfoglalását?

Azóta Ukrajna-bohóc kijelentette, hogy atomot akar/fog "csinálni(piszkos-bombát is emlegettek)"!!!

Amit --hallgatólagos segítséggel( :oops: )-- tudott volna is csinálni!!!

Meglátásom szerint itt szakadt el a cérna Putyinnálés innen lépett életbe a "Plan B"!!!


.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Te ne hazudjál a magyarok pofájába:

A parcellában a II. világháborúban elesett szovjetek emlékére van 1944-es és 1945-ös rész is, de visszakerültek azok az 1956-os, vörös csillagos obeliszkek is, amik az 56-os forradalomra ellenforradalomként hivatkoznak, és a forradalom elleni harcban elhunyt szovjet katonáknak állítanak emléket.

Miközben a putyini orosz állami tévé CIA ügynökök és fasiszták által szervezett eseményként emlékezik meg mindenben évben 1956-ról. Van bőr a képeden...

Köszönöm, nem kérek az általad írt hazudozásokból :D
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Meg fogják próbálni.
Lengyelek... az US... "csapatok"ban látja azt, hogy ha vmi történik akkor US 100% belép a háborúba. Ilyen garanciát épeszű Lengyel vezetés nem fog eldobni. A történelmük és Ukrajna után főleg nem.
A történtek majd választások után a magyar kormány külpolitikáját is át fogja alakítani. Ukrajna után nincs különutas lehetőség.

Legjobban az példázza a különutas lehetőségek további fennmaradását, hogy nem amerikai bombázók, hanem sima szankciók repkednek Oroszország ellen...

Idehaza ellenzékben mindenki utálja az oroszokat, kormányon meg mindenki a legjobb haverja Vlagyimirnak.Innentől nem kell sokat találgatni, hogy mi lesz a magyar külpolitika orosz irányba.Ugyanaz, mint ami eddig is volt.Akár változik a miniszterelnök személye akár nem.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Krím... sött az elémúlt 10év után mért lepett meg? Én értem Boki és a széles éljenzői tolják az agitpropot de az elmúlt 10év után ezt neked benyalni...

Az baromira mindegy mit akar az egyik fél, ha a másik megszállni. És Ukrajna nem az első és nem is az utolsó volt. Kövnek majd a lettek is csörgetik a kardot és háborút akarnak. Meg nem is léteztek soha. Ahogy az Ukránok is/sem.

Én ha tippelnem kéne Ukrajna egy jelentős része anektálva lesz, nyon meg lesz egy x méretű nyomoruságos bármikor anektálható Orosz bábállam vagy befagyott konfliktus. De aztán lehet egész Ukrajnát anektálják. Ekkor aztán Boki és a topik nagyja éljenezhet. Újra szomszédok vagyunk a Szu izé Oroszországgal.
Afelöl pedig senkinek ne legyen kétsége, hogy Ukrajna nem az első és nem is az utolsó volt. És direkt szomszédok vagyunk. Illetve leszünk.
Ennek van előnye is. Ha az EU-ból kilépünk, vagy az kibax, akkor nem tudnak elszigetelni és éhenhalatni, hanem lesz kijáratunk a nem is olyan kicsi keleti piac felé! Erősebb pozícióból tudunk tárgyalni az EU-val, mint eddig, amikor is be voltunk kerítve Atlantisták által.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Köszönöm, nem kérek az általad írt hazudozásokból :D

Hazugság, hogy Putyin rekonstruáltatta, felújítatta a vörös csillagos, magyar forradalmat leverő "szovjet hősök" emlékművét majd könnyeit morzsolgatva megkoszorúzta? Nem az, tény, megtörtént. Ott a fotó és a beszámoló róla.

Ez olyan mintha a román miniszterelnök a Budapestet elfoglaló hős román katonák csillogó-villogó emlékművét koszorúzná.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Valószínűleg nem lesz népszerű a véleményem, de úgy gondolom, hogy egy nagyon gyors ukrán vereség lenne a legjobb Magyarország számára, és paradox módon az ukrán polgári lakosságnak is. Nem azért, mert támogatom Putyint és Oroszországot, hanem mert egy elhúzodó háború exponenciális megnöveli az esélyét annak, hogy az egész térség belesodrodjon. Egy elhúzodó háborúban az ukrán polgári lakosság veszteségei is számottevően nagyobbak lesznek, mintha az oroszok 1 hetes villámháborúval végigmennek rajtuk. Már sajnos háború van, amit jó lett volna elkerülni, de most már az a legjobb, ha minél hamarabb véget ér..
Nem volt mar tovabb hatralni, plusz a NS 2 feltette az koronat. A haboru a politika mas eszkozokkel valo folytatasa. Biztos vagyok benn hogy nem annektaljak az egesz orszagot. De kipucoljak es fegyvermentesitik, nacitlanitjak, utana csinalnak valami nepszavazast hogy ki hova es mit akar magaval kezdeni.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Minden háború véget ér egyszer. Most nagy szólamok lesznek ,de tett kevesebb. Max annyi, hogy a NATO országok haderőit jobban és gyorsabban fejlesztik fel. Gazdasági részét nem látjuk még. Illetve azt sem tudjuk mi lesz Ukrajna további sorsa. Teljes orosz annektálás ? Csak a Dnyeperig kell nekik és hagynak egy puffer államot, orosz barát vezetéssel ? Felkínálnak területeket Lengyelországnak és hazánknak, vagy eszükben sincs ? Passz. Nem tudjuk mit hoz a holnap. Reméljük, hazánk nem keveredik bele a háborúba, nem kellene.
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 302
93
No tessék itt van.
Ezt vizionáltam,hát valóra kezd válni. Szigorúan annak reményében,hogy érezze az USA a törődést. És hogy esetleg a nem is oly távoli jövőben rakétákat telepítenek a seggükbe. Ehhez vajon mit fogy szólni ez a demens Bidé szar..
Ezért feszegette a medve türelmét. Most kapunk a nyakunkba egy újabb hidegháborút... A jó büdös kurva anyját!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 557
113
Nem tudjuk mi lesz, azért kérdeztem, Te gondolom többet tudsz mint itt mi.
Annyit tudok, ami nyélt információban megjelenik. Ott van Putyin vagy az orosz VM nyilatkozata. Nem Ukrajna teljes megszállása a cél, ami lehetetlen lenne az oroszok részéről, hanem Ukrajna demilitarizálása és a náciktól való megszabadítása. Ha engem kérdezel a Lenin által adott területek felszabadítása a cél.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Hazugság, hogy Putyin rekonstruáltatta, felújítatta a vörös csillagos, magyar forradalmat leverő "szovjet hősök" emlékművét majd könnyeit morzsolgatva megkoszorúzta? Nem az, tény, megtörtént. Ott a fotó és a beszámoló róla.

Ez olyan mintha a román miniszterelnök a Budapestet elfoglaló hős román katonák csillogó-villogó emlékművét koszorúzná.


Egy szovjet emlékműre vörös csillagot raknak, Úr Isten :D
És ezt karigeri hagyta? :D
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Annyit tudok, ami nyélt információban megjelenik. Ott van Putyin vagy az orosz VM nyilatkozata. Nem Ukrajna teljes megszállása a cél, ami lehetetlen lenne az oroszok részéről, hanem Ukrajna demilitarizálása és a náciktól való megszabadítása. Ha engem kérdezel a Lenin által adott területek felszabadítása a cél.

Érthető, tehát az orosz nemzetiségű területek, alapvetően.
 
  • Tetszik
Reactions: boki