[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 249
31 295
113
.
.
Ez jó nagy (ön)gól a Lockheed cégnek például, mert az ő Atlas-V rakétájuk orosz hajtóművel repül az első fokozatban. Az amerikai Antares rakéta is, mindkettő nagyon megbizhatóan teljesitett.
Elon Musk most röhög a markába, végképp megszabadult a hazai konkurrenciától.
csak 50% ra kell csökkenteni. nem teljes embargo
 
 • Tetszik
Reactions: aquarell

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 390
89 677
113
Amúgy nem telt el még csak 20 óra, de itt páran már nagyon furán gondolkoznak.
Az orosz veszteségekről semmi hivatalos adat nincs, vagy csak minimális. Színte minden fronton mennek előre, elérték Kiev előterét, bekerítették Harkovot mindezt, ha igaz kb 10 ezer emberrel.
De ez valahogy kudarcnak van beállítva.
De mi akkor a nem kudarc?
Sztem orosz kudarcról senki sem beszél, de ez nem lesz villámháború. Ahogy telt az idő és az ukránok kijöttek az első sokkból, beleálltak és jópár helyen visszacsaptak vagy legalább komoly veszteséget okoznak. A szakik meg állva maradtak. Arról nagyon nincs is hír mi van, de ami van az nem nekik kedvező.

Az északi támadás Beloruszból Kijev ellen kemény lesz. Főleg, hogy a repteret visszaszerezték az ukránok.

Keleten Harkov bekerítve, de a mellette lévő jóval kisebb Sumyból tanulva, nem hiszem, hogy bemennek a ruszkik. Sumy városban kaptak sokat, nem is egyértelmű mi a helyzet. Kimentek, maradtak.

A szakadárok valószínűleg jól felkészített, tapasztalt ukránokba ütköztek, akik nem futottak szét, mint a határőrök.

Egyedül a déli tengerparti offenzíva tűnik simábbnak. De nézzük meg ha Mariupolba bemennek. Most rendesen lövik kintről.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 947
5 817
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 249
31 295
113
Ugye eddig mindig az volt a duma, hogy "ha az orosz akarnák, másnap már Kijevben reggeliznének".
Most meg mindenki meg van lepődve, hogy jéééé, az ukránok visszalőnek!
Most komolyan, rátámadtak a szomszédjukra, hát mit vártak? Konfettiesőt, vörös szönyeget, pezsőpukkanást meg virágcsokrokat?

Persze az oroszok pont annyian vannak mint az oroszok, előbb-utóbb a papírforma szerint legyűrik Ukrajnát.
De közben azért majd megfizetik az árát!
még előfordulhat hogy másnap kievbe reggeliznek :)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Tényleg nem viccből mondom "a háború maguknak véget ért" szöveg miatt, hogy mi van, ha amit aláírnak és a zöld csomagban kapnak, az egy orosz állampolgárságot igazoló okirat?
Másképp hogyan érhetnék el az oroszok egy papír aláíratásával, hogy az ukrán hatóságok visszaküldjék őket a frontra?

jav.: hogy az ukrán hatóságok NE küldjék vissza őket a frontra
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 465
6 270
113
Ugye eddig mindig az volt a duma, hogy "ha az orosz akarnák, másnap már Kijevben reggeliznének".
Most meg mindenki meg van lepődve, hogy jéééé, az ukránok visszalőnek!
Most komolyan, rátámadtak a szomszédjukra, hát mit vártak? Konfettiesőt, vörös szönyeget, pezsőpukkanást meg virágcsokrokat?

Persze az oroszok pont annyian vannak mint az oroszok, előbb-utóbb a papírforma szerint legyűrik Ukrajnát.
De közben azért majd megfizetik az árát!
Szerintem annyi történt, hogy nem szönyegbombáztak szét mindent az oroszok. Próbáltak kis lábnyommal.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 249
31 295
113
elfoglaltak egy kisebb europai országnyi területet ukrajnából. még nincs 24 órája hogy tart az offenzíva. 1. csapása ráadásúl.
hogy nem villámháború? mi lenne az ha 12 óra alatt elfoglalták vólna európa eggyik legnagyobb országát? 60 km re nyomultak be ukrajnába 60!!! az nem kevés.
és még mindig az orosz kezdeményez az 1. hullámal.
és biztos hogy lessz 2. hullám...
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 182
5 112
113
Azért az legyen világos itt mindenkinek, hogy ha az oroszok az önhibájukból lejáratják magukat és beég ez az egész Ukrajnát pacifikáló projekt, az magával rántja a konzervatív jobboldalt az egész világban.
Akkor viszont már semmi se állíthatja meg a baloldal rombolását, aminek most épp tanúi vagyunk Nyugaton és különösen az USA-ban.
A woke kultusz generációs távlatokra kiható destruktivitásához képest Putyin "rettegett" Kalibr robotrepülői, vagy buszmegálló-romboló H-31-esei sehol sincsenek.
Már bocs, de ezt te honnan veszed?
 

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
,
,
Nem haragszom. Eszembe se jutott semmit se irni a hülyeségedre, ez az igazság. Ugyanis azokat az "álláspontokat", amik egybites módon, csak fekete-fehérben képesek látni a világot, nem veszem nullába se.
.
Ez a háború sem a jó és a rossz csatája, se az oroszok, se az ukránok nem a "jók", és a másik oldal se a "rossz". És az USA sem a gonosz országa, egy nagyhatalom, aki nyilván főleg a saját hasznát keresi. A többi nagyhatalom is ilyen, ne legyen illúziód. És amikor Magyarország (Ausztriával) egy rövid ideig nagyhatalomnak számitott a Monarchia idején, bizony mi is simán elnyomtunk más népeket, hóditó háborúkba kezdtünk mások kárára, és sajnos a végén pofára estünk, mert nagyhatalomként kirobbantottuk és kompletten elvesztettük az első világháborút.
.
Ha te nem vagy képes árnyalatokban gondolkozni, akkor nincs veled miről beszélni.


Lebombázott esküvők, kórházak, fegyvertelen civilek lemészárlása neked hülyeség?

Gondolom mindenkinek egybites a véleménye szerinted, aki nem az atlantista ruszofób propagandát harsogja.

Az utolsó bekezdéseddel viszont végre egyetértek. Veled nincs miről beszélni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 204
78 693
113
Szerintem nagyon finoman kezdtek az oroszok, hogy minél kevesebb emberi áldozat legyen + valszeg a deszanttal mostanra már el is foghatják a vezérkart. A reptéren csúszott el a 24 órás terv.
Kielemzik a hibákat és valszeg holnap rákapcsolnak.
Nato felderítés. Ezért lassabb. Ezért csak ennyi. Vagy még nincs biztos info a vezetőségről, ki hol, merre. Egy biztos: Szíriában, Kazahsztánban, és Grúziában is nagyot húztak. Majd pont hazai terepen hülyülnek meg?

Csak bombázni nincs idő, menni is kell. De ha nem tudod mivel állsz szemben, nem kockáztatod a legjobb alakulataidat. Ami t tiszta a kép, mi merre hogy, elindulnak a sorozások miatti menekülők, majd az ukrik azzal lesznek elfoglalva, hogy levadásszák és begyűjtsék azokat, nagyobbat lehet kasuálni. Emellé az ukránoknak is mozogniuk kell, ezért a több irány, mert anélkül nem tudod leradírozni őket. Mellé gondolom nato zavarás mindenhol, dezinf, stb.

Szerintem, emellé túl gyorsan haladtak, és több alakulat lemaradt. Mire lépni tudtak volna, megszilárdult az ellenállás. Sok helyen kell dönteni, megkerülik, vagy szétszedik őket. Ez idő.

Az oroszok mindig tüzérség fetisiszták voltak. Ha demoralizálni akarsz, akkor este kell szarrá bombázni az egységeket, és reggelre nem lesz kivel megvívni, mert aki túlèli, menekülőre fogja, az elmenekültek hajtják maguk előtt a többit, közben beszámolnak mi történt velük, majd együtt menekülnek tovább. Így aki túlél egy ilyet, meg aki csak hall róla béna kacsává válik, akit ha nem szerveznek meg újra időben, nem fog harcolni, elsőként lép le, vagy menekül tovább, magával rántva a többieket. Pefig elvileg ki van képezve, vaz rendesen, csak azért egy rakat lövedék az egy rakat lövedék! (Lásd a harkovi vagy a korábbi komolyságokat! Nem szarral puffogtattak.)
 
 • Tetszik
Reactions: szegcsab

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 390
89 677
113
Nincs itt finomkodás..

Durván bombázni kezdték Harkovot - Úgy tűnik, most indul csak igazán a második legnagyobb ukrán város ostroma​


Az ukránok robbantják a város környéki hidakat.


Civilek a metróban.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 553
8 352
113
Tényleg nem viccből mondom "a háború maguknak véget ért" szöveg miatt, hogy mi van, ha amit aláírnak és a zöld csomagban kapnak, az egy orosz állampolgárságot igazoló okirat?
Másképp hogyan érhetnék el az oroszok egy papír aláíratásával, hogy az ukrán hatóságok visszaküldjék őket a frontra?
Az is lehet, hogy azt kaptak cserébe a megadásért. Nem tudom mit írtak alá. Azt direkt nem mutatták. Pár foszlányban beszélt az ember nekik Oroszországról valamit.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 388
62 414
113
Én nem vagyok egy kiköpött anti-orbánista, de amit a magyar kormányközeli sajtó reggel óta művel az minden, csak nem újságírás. Minden lehetséges irányból nézve.

Az alacsony morált azt kétlem, a 60 BTG-t meg nem tudom hova tenni. Tudja itt valaki, hogy az kábé hány ember? A BTG az nagyságrendileg egy zászlóaljnak felel meg, nem?
45000 fo kb, attol fugg mi van benn. Kb 7-800 fo/db. Na de hol a Nyugati Katonai Korzet es a keleti? A legiero? A raketa tuzerseg? Meg ugy minden meg. A helikoptereket lattuk, szep volt ok, erre kepesek manapsag. T 90? Ez igy kb tenyleg egy hadgyakorlatnyi ero.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ugye eddig mindig az volt a duma, hogy "ha az orosz akarnák, másnap már Kijevben reggeliznének".
Most meg mindenki meg van lepődve, hogy jéééé, az ukránok visszalőnek!
Most komolyan, rátámadtak a szomszédjukra, hát mit vártak? Konfettiesőt, vörös szönyeget, pezsőpukkanást meg virágcsokrokat?

Persze az oroszok pont annyian vannak mint az oroszok, előbb-utóbb a papírforma szerint legyűrik Ukrajnát.
De közben azért majd megfizetik az árát!
Arra élvezel, hogy 10 percenként leírod ugyanazt? minek szemeteled tele a topikot? Elsőre is mindenki értette a véleményed. Ez nemcsak rád vonatkozik hanem mindenkire aki ezt csinálja. Ne írjatok csak azért le 15x ugyanazt, hogy több oldalnyi haszontalan szemét keletkezzen, és vadászni kelljen 1-1 információt a tucatnyi semmitmondó ismétlődő magánvélemények között.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 388
62 414
113
Lehet, hogy a telekanal zvezda videóin ezt nem kötik az ember orrára, de a légiharc vezetésében illetve a légierő földi csapatokkal történő összehangolásában az oroszok azért még nem tartanak ott, ahol az amerikaiak (tartottak 20 éve...).

woke baloldalt ebből hogy szülted ki?

Az elmúlt 10 évben nem volt olyan időpillanat, amiben újságírást műveltek. Ez csak egy elképesztően látványos demonstrációja a hülyeségüknek.


-----

Az csaj meg nem jott ki? Tudod hogy en egy afgan/szir/ukran lany vagyok akit elnyomnak, megeroszakolnak stb... Bar mar par eve volt lehet...
Holnap mozgalmas nap lesz ugy erzem.