[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 325
4 058
113
Volt egy fotó, hogy egy ukrán Szu-24-es mélyrepülésben hasít el az orosz VDV-sek felett Gosztomelnél és bombákkal szétkapta a repteret. Hogy ez mennyire valós kép, vagy photoshop nem tudom, de ha igaz, akkor kérdés, hogy egy ekkora haccacáré közben mit keres egy ukrán Szu-24-es az orosz VDV-sek feje felett épségben, bombákkal felvértezve?
És nem volt kéznél egy VERBA? Pont a VDV kapta meg elsőként, szerintem
 
 • Tetszik
Reactions: cinikus

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 493
4 099
113
szeretek néha nosztalgiázni
61f48d513866038e3d1b05e91e9ddf1f81fde95b.png


924a47d9e0e69540a91aa97d4ee44c016d64c26f.jpg


35111ad6f5395e9da01561920d70c4908857064f.png


84f7d634f591f7dd34b90a169c06bf635ff1d20d.png


33:45 környéke
Lakájmédia dilettáns birkákból áll, akik pénzért hazudoznak? Neeeee, nem lehet! :D

------------------------------Ukránok szerint a területükön jelenleg 60 orosz BTG üzemel, és szerintük az ellenség morálja ,,rendkívül alacsony"
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 371
113
Mondjuk az tényleg elég érdekes ,hogy ennyire visszafogott az egész akció ,bár legyünk őszinték ha akarnák porrá tudnák zúzni pár nap alatt egész ukrajnát csak több 100ezer civil árán,az meg a cárnak se érdeke.
Nagyon nem... Számos oknál fogva: általános russzofóbia a világban, elszigetelődés, stb...
.
.
Jó nagy hülyeséget csináltak. Ha már támadtak, akkor támadtak volna teljes erővel, az első fél napban akkora túlerőt mutatva, hogy az ukránok kedve eleve menjen el mindentől az első sokk részeként. Másrészt miért nem repked ott vagy 50 Szu-35, vagy 200 Szu-34, Szu-30, Szu-24, Szu-25 és minden, amiről bomba dobható le, vagy rakéta lőhető ki? Miért csak ezekkel a béna helikopterekkel keringőznek? Mi az máf, hogy egy 45 milliós (vagy egyesek szerint már csak 30 milliós) országot pár tizezer katonával akarták minden irányból megtámadni, 3 milliós fővárost elfoglalni, stb? Ennyire lenézték az ellenfelet, vagy ennyire elszámolták magukat?
.
Az amerikai támadás az irakiak ellen többhetes rakéta és bombazáporral indult, mindent szétlőttek fentről, ami mozgott. Jugoszlávia ugyanez, addig bombázták, amig megadta magát.
Szerintem alul becsülték őket...
 

Gungnir (F1End)

Well-Known Member
2021. március 24.
442
1 185
93
Volt egy fotó, hogy egy ukrán Szu-24-es mélyrepülésben hasít el az orosz VDV-sek felett Gosztomelnél és bombákkal szétkapta a repteret. Hogy ez mennyire valós kép, vagy photoshop nem tudom, de ha igaz, akkor kérdés, hogy egy ekkora haccacáré közben mit keres egy ukrán Szu-24-es az orosz VDV-sek feje felett épségben, bombákkal felvértezve?
Nekem hihetőnek hangzik. Nincs tele orosz gépekkel a levegő. Ha van is rendszeres CAP, időnként biztos vannak lyukak benne, kis szerencsével át lehet jutni rajta, főleg végig alacsonyan repülve. Persze az, hogy a gép esetleg meg tudta szórni bombákkal a repteret nem jelenti azt, hogy egyben haza is jutott.
 
 • Tetszik
Reactions: kriss02 and SilvioD

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 344
15 715
113
Az a baj, hogy nem igy van.

Majdanhoz jóformán semmi köze sincs a CIA-nek, annak a folyamatnak, ami végül a Majdanhoz vezetett a kiindulási okait Moszkvában kell keresni. Putyin megpróbált ott és akkor bábállamot csinálni Ukrajnából, kézivezérelt, Moszkva-barát elitet ültetni az ország nyakába (Juscsenko megmérgezése mi volt...?) - és az ukránok ez ellen lázadtak fel. Mindenki tudja, hogy az 1956-os forradalmunk idején is voltak idehaza CIA sejtek, minimális szervezkedés-propaganda is (nem sok, akkora volt az elnyomás, hogy alig-alig sikerült beszivárogni - de azért igenis volt CIA jelenlét. No a te gondolkodásod mentén az 56-os forradalmat a rohadt CIA robbantotta ki...

A valóság az, hogy 2x év kimerítő titkosszolgálati aknamunkája után az orosz KGB/FSZB a közvélemény akarata ellenére sikeresen az ország élére juttatta a saját embereit - akiknek a feladata Ukrajna belorusz útra terelése lett volna - és amikor ez ellen felkelt a közvélemény - akkor jött a keménykedés, először a Krím elcsatolása és az elhúzódó hibrid háború a keleti megyékben - most meg már nyílt háború.

Nagyon vicces, hogy a magyarok ekkora lelkesedéssel veszik át ezt az orosz propagandát.

Nekik minden forradalom fasiszta-CIA aknamunka ahol éppen el akarja zavarni a nép az aktuális moszkvai puppetet. Elképesztő ez a bugyuta "CIA-zás" ami itt orrba-szájba megy. Apróantalék, biszkuék szellemi örökösei biztos röhögni fognak ezen a poszton is...
Sorold fel, szerinted mi nem stimmel?
Ugyan nem említettem konkrétan a CIA-t , de valószínűleg nyakig benne voltak a témában az amerikai külüggyel és Gyuri bácsi szervezeteivel együtt. A mi jó filantrópunk nem is tagadja hogy mind2 ukrán puccsban szerepet vittek az általa gründolt és finanszírozott szervezetek. Ami egyáltalán nem meglepő, tekintve hogy még a vasfüggöny lehullása előtt megkezdte a beszivárgást a keleti blokk országaiba és mint azt így utólag látjuk, elég sikeres volt benne. Szerintem azt nem kell kifejtenem, hogy az Ő tevékenysége, legalábbis ilyen szinten lehetetlen lenne a külügy és a szakszolgálatok támogatása nélkül. Kijelenthetjük azt is, hogy ez a trojka gyakorlatilag művészi szintre fejlesztette azt a felforgatást, amely korábban a KGB-nek is kedvelt módszere volt. Viszont egy ilyen csapatban játszva, ez a tevékenység már messze túlmutat az anno Berezovszkij által emlegetett változattól, hiszen itt már nem csak politikáról van szó. Megvoltak a "civil" NGO-k melyek zászlajukra tűzték a magasztos célokat, ezeket aztán amerikai külügy azonnal és teljes mellszélességgel támogatni kezdte, eközben a szakszolgálatok rádolgoztak az ellenfelekre, a lehetséges buktatókra, Ki tudja? tán el is takarították azt aki nagyon útban volt. Amikor a helyzet már kellően feszült volt, akkor elindították a lavinát és a felheccelt tömeg (csőcselék) balhézni kezdett amire természetesen alaposan rájátszottak hőseink. Mikor céljukat elérték, megbukott a kormány, jött a következő fázis, beültetni a saját embereiket a kormányba. Kész tervek alapján dolgoztak, a komolyabb ellenfeleket vagy eltüntették vagy lejáratták, így a saját embereiket tudták helyzetbe hozni. Őket pedig az amerikai külügy segítségével azonnal legitimálhatták. Természetesen a zűrzavart kihasználva Gyuri bácsi és barátai a tőzsdén is bevásároltak hiszen jól tudták mi fog történni. Később aztán mint hab a tortán a pozíciókba helyezett barátok is igyekeztek törleszteni, előre lebeszélt forgatókönyv szerint kerültek állami cégek élére emberek, személyre szabott privatizációs pályázatok íródtak, ésatöbbi, ésatöbbi.
Természetesen, mindez csak fikció, a megtörtént eseményekkel való bármely hasonlóság csak a véletlen műve lehet, hiszen egy olyan nyílt és demokratikus országban mint Ukrajna , ilyesmi véletlenül sem történhet meg!!!
Megjegyezném egyébként, hogy Janukovics nem volt Putyin rajongója, és azért nem írta alá az EU csatlakozási szándéknyilatkozatot. mert egyezkedni akart volna, hogy minél kedvezőbb üzletet köthessen. Egyik oldal felé sem akart elköteleződni, ugyanis tisztában volt vele, hogy amennyiben megteszi, azzal azonnal elvágja magát a másik félnél. Ő középen akart maradni. És Ukrajnának valószínűleg az lett volna a legjobb...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 645
66 205
113
Elfogott ukránok. Megetették őket,meg mondták nekik, hogy irány hazafelé. Azt lett volna jó látni,hogy milyen papírt írattak velük alá. Mert az alapján amit mondtak nekik,miszerint: "a háború maguknak véget ért" nem átállós papírt töltöttek ki.
Rossz döntés! A fogolycserére kellene gondolni és meghagyni őket. Ukránok nem bánnak kesztyüs kézzel az orosz hadifoglyokkal.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
2 973
15 743
113
Amúgy nem telt el még csak 20 óra, de itt páran már nagyon furán gondolkoznak.
Az orosz veszteségekről semmi hivatalos adat nincs, vagy csak minimális. Színte minden fronton mennek előre, elérték Kiev előterét, bekerítették Harkovot mindezt, ha igaz kb 10 ezer emberrel.
De ez valahogy kudarcnak van beállítva.
De mi akkor a nem kudarc?