Már régebben is leírtam itt, hogy az elején a tüntetőkkel szimpatizáltam addig, amíg az egész át nem ment egy szélsőséges jobb és baloldali háborúba. Még előtte hittem benne, hogy korrekt de nem háborús szintű tüntetéssel meg lehet oldani a helyzetet és hagyni békében az ukrán népet, hogy megoldja maga a dolgokat, majd pedig maradjon semlegesnek az ország oszt jó napot mindenki mehet a dolgára. Tudom ez csak egy szép álom volt, de naiv vagyok na
.
Nálam igazán akkor csapta ki a biztosítékot az egész (és szerintem itt másoknál is), mikor az ork csürhe hatalomra került és eltörölték a kisebbségi jogokat. Miért is? Azért mert ha nem is rajongok hazánk cécőséges hülyéiért, de annyiban egyetértek velük (és vagyok annyira nemzeti érzelmű), hogy aggódjak az ukrajnai magyar kisebbségért + még a ruszinokért és másokért is.
Egy szóval se mondtam, hogy rajongok Putyinért és egyetértenék vele bármiben is (csak részben). Ugyanakkor nem tartom egy hülye embernek és legalább van benne egy velem neb*szatok ki mert odavágok stílus, ami pl a mi kerti csimpánz politikusainkból hiányzik. Ő se tökéletes és biztos van vaj a füle mögött, de azért ne hasonlítgassuk már egy Hitlerhez vagy egy Sztálinhoz, mert szerencsére a közelükbe sincs.
Én személy szerint nem utálom az orosz embereket, vannak nekem is rossz beidegződéseim más nemzetek felé (pl szerbek), de ott se utálom a szerb átlag embert mert szerb. A kommunizmust viszont én is gyűlölöm, talán még jobban mint a nemzeti szocializmust (húúú most biztos nászi vagyok rettegjetek!!!
), de a mostani orosz vezetéssel és orosz emberekkel párhuzamba hozni, hogy „mocskos komcsik”, „jaj jönnek a szemetek és elviszik a disznóinkat, meghágják a nőinket, megisszák a tokajit!! (a mocskok! bár a hamisítottat ihatják.) meg gránátot dobnak a budiba” mert nem tudják mi az, azért ilyet elképzelni és állítani túlzás, plusz felér egy elmebajjal.
Úgy érzem, hogy most nekik van igazuk és az ellenségem ellensége a barátom is érvényesül. Nem utálom az usát se, de már enyhén herótom van, hogy ahova belép a "világ megmentője" ott valamilyen furcsa módon anarchiába fullad az exportált demokrácia. Sajnos nagyon is igaz a térkép ami a neten kering, hogy az USA (de még Angila is) több háborút viselt más "gonosz" országok ellen mint Oroszország és még vagy 20 ország együttvéve.
Nem vagyok jövőbelátó de van egy olyan érzésem, hogy még az én életemben összefog omlani az amerikai egybesült államok. Hogy örülök-e ennek? Részben igen, részben pedig nem mert itt a kisemberek fogják megszívni nem pedig azok a bizonyos felsőbb körök. Amúgy kezdek egyetérteni azokkal a történészekkel, akik párhuzamot vonnak a Római Birodalom és az USA között, de a júeszé még 1000 évig se fogja bírni.
Elmélkedéseimet olvashattátok, ha olvastátok
. És bocs ha off, de ez most kikívánkozott
.