Mondok jobbat egyszerű vízzel, ha egy helyben áll, és minden nap 3x lelocsolod, nem kell 100 év elég 30 és úgy összerozsdál, hogy nincs aki elindítsa.100 év alatt kiskanállal is harcképtelenné lehet tenni egy harckocsit...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondok jobbat egyszerű vízzel, ha egy helyben áll, és minden nap 3x lelocsolod, nem kell 100 év elég 30 és úgy összerozsdál, hogy nincs aki elindítsa.100 év alatt kiskanállal is harcképtelenné lehet tenni egy harckocsit...
jol tudom, hany oraval koveti a magyar sajto az esemenyeket. de ettol meg nem fogom nem elolvasni azt, amit par ora alatt termeltek egyesek addig, ameddig a jopolgar aludt. tehat max lebasznak egyesek, hogy ezt meg miert?Köszönöm. Egy volt katona is azt látja amit én
Ez azértmegnyugtat.
Mi is mentünk feléjük párszor. Jártak itt francúzok is, poroszok is, kb mindenki. Utáljunk mindenkit?
Lehet így. A lengyelek nagy fanatikusai ennek. Eredmenye az, hogy minden évszázadban eltűnnek, mert az összes környező országnak lesz belőlük elege.
Az ukránok szerint. De ezek is mutatják, mennyire lehet hinni az ukránokban.
Ez a nato doktrína. És nekik se megy európai képzést kapott országok ellen. Lásd még F-117 vs szerb légvédelem.
Az orosz doktrína nem ez.
Ki tudja. De jó volt olvasni.
Persze hogy az.
Igen, ez amúgy nagyon érdekes. Volt, hogy beraktam hírt és kb 2-3 órával később rakta be valaki a magyar sajtó hírét a dologról.
Nincs ilyen barikád egyelőre Kijevben. A felvétel még a Majdan idejéből való, de nem rossz próbálkozásEgy nagyon furcsa valami..
Nem írtam, hogy baj, hogy megvan osztva. Csak érdekes. Ennyi.jol tudom, hany oraval koveti a magyar sajto az esemenyeket. de ettol meg nem fogom nem elolvasni azt, amit par ora alatt termeltek egyesek addig, ameddig a jopolgar aludt. tehat max lebasznak egyesek, hogy ezt meg miert?
amugy meg a forum algoritmusa szerint nem kerulnek az ember szeme ele az a poszt, amit par oraval korabban raktak be, kulonosen, mivel ezernyi velemeny keveredik a tenyinformaciokkal.
igy eselyes volt, hogy rajtam kivul meg sokan nem lattak azt infot.
Akkor végső soron az oroszok már hadban állnak az usákokkal.
Is-is, többségben hivatásos.Azt lehet tudni hogy milyen az Ukrajnában harcoló oroszok összetétele? Mármint sorozottak vagy hivatásosak?
Igen, ez a legnagyobb kockázat most. Megspékelve azzal, ha a NATO elkezd komolyan cuccokat küldeni az ukránoknak, mert azt látják, hogy "érdemes"! Könnyen kontrollálhatatlan mederbe terelődhetnek az események. Pengeélen vagyunk!
Ez még a Majdan környékén készült!Na ez durva. Molotv koktél a harcjárművekre.
Nem adják magukat az ukránok: máglyát csináltak a rohamozó páncélosból – videó
Molotov-koktél áradattal üdvözöltek egy orosz páncélost az ukránok.www.blikk.hu
de azt mar ket napja likvidaltak nem?Nincs ilyen barikád egyelőre Kijevben. A felvétel még a Majdan idejéből való, de nem rossz próbálkozás
Ami az ukrán "tájékoztatást" illeti: "A Kígyó sziget védői mind meghaltak" (csak utána még átveszik a kaját és buszra szállnak), "2 deszantosokkal teli szállítógépet lelőttünk" (csak valószínűleg zuhanás közben szublimáltak, mert sehol semmi nyomuk), "a hős ukrán katona önmagával együtt felrobbantotta a hidat" (valószínűbb, hogy egy rossz időzítésű gyújtó okozta, esetleg nem értett a robbanóeszközhöz), "minden fronton megállítják, legyőzik, visszaverik az agresszort" (csak valószínűleg rossz irányba, mert közben az oroszok haladnak befelé...)
Szóval erősen kétségbe vonom ezeket a "győzelmi jelentéseket" (ismétlem: nem Wilson tehet róla, ő csak interpretálja az ukrán tájékoztatást!).
Ami látszik, az az, hogy 2 napja folyik a háború, az tengerpart jó része leszakadt Ukrajnáról, a szakadárok továbbra is lekötik az ATO erőket, az oroszok Kijevben vannak.
Ja, és a csecsenek úgy tűnik Mariupolba tartanak, az AZOVtalanításra.
Ez tényleg orosz menetoszlop volt, vagy utólag mázolták rá a Z-t???
Elszántság lenne, hogy civilek Molotov-koktélokat gyártanak? Vagy az az elszántság, hogy fegyvert osztogatnak civileknek? Nekem ez kétségbeesésnek tűnik: hol vannak a Javelinek? Az elszántságra meg térjünk vissza akkor, amikor befordul az első orosz hk. a sarkon és közéjük lő. Na, utána lehet majd esetleg elszántságról beszélni, ha nem szaladnak szét (már a túlélők) azonnal.Viszont az ukránok elszántságát jól jelzik, és az hosszútávon veszélyesebb bármilyen fegyvernél....
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy Putyin "elfoglalja" ezt a települést vagy száz másikat, de ha az egyszerű ukrán emberek nem a felszabadítót látják bennük, hanem molotov koktélt dobálnak rájuk akkor ott nagyon nehéz dolga lesz bármilyen megszálló hatalomnak....100 év alatt kiskanállal is harcképtelenné lehet tenni egy harckocsit...
Elszántság lenne, hogy civilek Molotov-koktélokat gyártanak? Vagy az az elszántság, hogy fegyvert osztogatnak civileknek? Nekem ez kétségbeesésnek tűnik: hol vannak a Javelinek? Az elszántságra meg térjünk vissza akkor, amikor befordul az első orosz hk. a sarkon és közéjük lő. Na, utána lehet majd esetleg elszántságról beszélni, ha nem szaladnak szét (már a túlélők) azonnal.
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy Putyin "elfoglalja" ezt a települést vagy száz másikat, de ha az egyszerű ukrán emberek nem a felszabadítót látják bennük, hanem molotov koktélt dobálnak rájuk akkor ott nagyon nehéz dolga lesz bármilyen megszálló hatalomnak....
Mondjuk ez is jogos. De ha pozícióadatokat is kapnak, akkor ez sem meglepő.Ez tényleg orosz menetoszlop volt, vagy utólag mázolták rá a Z-t???
Szerintem ez nem igaz.