[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
829
2 999
93
Igen. Minden legalâbb 3x jön ide, mert szinte mindenki lusta pár oldalt visszaolvasni. :(
Képtelenség követni a fórumot. Nem lehet ennyit visszaolvasni Én az első nap megpróbáltam, de gyorsabban íródott a fórum mint ahogy olvasni bírtam a telefonon. Rádásul szemtengelyferdülést is kaptam.(+agybajt lehet, hogy maradandót)
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 126
2 046
113
Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
Köszi!
 
 • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and omae

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 371
113
Az oroszok komoly logisztikai és kommunikációs problémákkal küzködnek, ezen kívül a moráljuk is alacsony... Számos felvételt láttam random álló orosz járművekről (páncélosok), amelyekből kifogyott az üzemanyag. Ezen kívül az élelmük is fogy (erről is láttam egy felvételt, hogy oroszok egy ukrán boltból fehér szatyrokban élelmiszert hoznak ki). Ahogy az előre várható volt az orosz fegyveres erőkkel szemben, a logisztikájuk és kommunikációjuk még mindig pocsék (és esélyesen az is marad egy ideig), nem fejlődött sokat Grúzia óta...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 006
59 736
113
Halott. Valós. Nincs halott, de szarrá van lőve, fake. Nincs halott, nincs szarrá lőve, fax se tudja mi történt.

Kb. ezen a szinten kell kezelni a médiát.
Ne felejtsük el, hogy Donbasszban ha elkaptak az ukránok v. szakik egy konvojt, abban ott voltak a halottak. Tankot, pláne.

Annyi az ukrán győzelmi hír, hogy már fel kellene adniuk az oroszoknak, annyit vesztettek.

Erre még csak most jön a java.

Az ukránok célja az, hogy elhitesd, van remény harcolni.

Ok, nato hírszerzés. Leadják, jön egy katonai oszlop, ukrik odamennek, megállítják. Bravo.

De a fő célpont Kijev es a nagy Z.

Lényegtelen mi van máshol. Ha Kijevet nem tudnák bevenni, az már jelentene valamit.

Lekötöd keleten a főerőket, felfejlődsz, és elfoglalod Kijevet. Ez a cél. Amint pedig kimozdulnak az ukrik, megsemmisíted őket, hacsak meg nem adják magukat.

Csak úgy működik a megadás ha reménytelennek látszódik egy szitu. Mellé nem az a cél, még a 8 év agymosás ellenére sem, hogy kinyírj minden ukrán kiskatonát, főleg, hogy vsz a végső cél egy ukrán Kijev és minden más orosz v. orosz érdekszféra.

A ruszkik nem tudják mi a nato célja. Beavatkozik, vagy sem. Ezert nincsen bent Ukrajnában orosz méretekhez képest annyi amennyi lehetne. Ameddig ki nem derül mit tesz a nato, ez van. Ez is halad mellesleg. Ha pedig Kína is beszáll Tajvanért, ha addig nincs vége, vége lesz.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
364
1 246
93
sziasztok,
szerintetek meddig tartanak ki az ukranok. valahol 4 napot olvastam kijevre. Az ukranok eleg elszantnak tunnek,de azert ez keves lesz. en sajnalom mindket felet, ennek nem lett volna szabad igy megtortennie, az ukranok is tultoltak, az oroszok meg...

viszont mi lesz ennek vege, valahol egy IRA tipusu folyamatos belfasti helyzetet emlegetnek, szerintem is ennek van a legnagyobb realitasa. Meg tudjak tartani ukrajnat behodolnak az ukranok szerintetek ?
A katonai kimenet azért nagyjából borítékolható, a nagy kérdés az amit felvetettél, valszeg ez lesz nehezebb az oroszoknak.

Az meg magánvélemény hogy az általuk így kikényszerített világrend ingatagabb lesz mint az elmúlt 30 év. De ezt kezeld egy véleményként.
 
 • Tetszik
Reactions: ghullaire and theo

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 608
16 143
113
Nem az ukrán kormányt védem, hanem az ukránok és az egész világ szabadságát. A nyugat sokkal szabadabb mint Oroszország.
Hasznosabb lenne, ha inkább a kárpátaljai magyarok szabadságáért emelnéd fel a szavad, és nem az őket elnyomó ukránokért!

"Az a legjobb rabszolga, aki azt hiszi hogy szabad"
De ha már ennyire aggódsz a szabadságért, akkor szót emelhetnél a háttérhatalom által irányított USA és szövetségesei által lerohant és megszállt, illetve felforgatott országok szabadságáért is(Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria, Jemen)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 706
14 138
113
Ukrán nácik így bánnak az orosz katonákkal:

Jézusom!...
Ezt az üvöltözést egy megszállóval...

Mit vártál?