Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De tényleg, olvasson már vissza mindenki 3 oldalnyit mielőtt hozza a dolgokat, minden 46+1* kerül ide.Harcképtelenné tett orosz Tigr járművek...
Elhagyatott orosz BMP-2... (mellény is eldobva...)
Számomra is érthetetlen az orosz hadvezetés elképzelése erről a támadásról...Megkéne mindent ukrán konvojt támadniuk. Hol az orosz drónok, hol az orosz légierő? Utakat/konvojakt már csak letudnának bombázni buta bombával is.
Az orosz hullákat nem mutogatják, akkor pedid legtöbbjüket kimenekítették.Harcképtelenné tett orosz Tigr járművek...
Elhagyatott orosz BMP-2... (mellény is eldobva...)
Biztos lehet már jónéhány orosz hadifogoly is...Az orosz hullákat nem mutogatják, akkor pedid legtöbbjüket kimenekítették.
Oroszok, hogy a Krím elől elzárt ivóvizet biztosítsák....Ukránok vagy oroszok?
Amikor azt gondolja az ember, hogy ennél szarabb helyzetben már nem lehetünk....erre beszállnak a németek.Nem tudom, ez volt már ? (dolgoztam délután, kevésbé tudtam követni az itteni kommenteket. )
https://www.armyrecognition.com/def...er_gepard_anti-aircraft_tanks_to_ukraine.html
És itt is írja az IL-76 lelövését...A fősodratú médiát nézve úgy tűnik, hogy az oroszok előrenyomulása bizonytalan, akadozó, sőt, több helyen kudarcba fulladt.
A támadók eredményeinek ismertetése mellett legalább ugyanennyi, ha nem több hír jön arról, hogy visszaverték, foglyul ejtették, megsemmisítették az oroszokat. Hogy nem sikerült kivívniuk a légifölényt, hogy kifogyttak az üzemanyagból, hogy eltévedtek, hogy civilek tartóztatják föl őket.
Jellemző illusztráció a Telexen:
"Az Ukrán Nemzeti Gárda katonái elfoglalják állásaikat Kijev központjában..."
![]()
...avagy a fotós megkérte őket, hogy feküdjenek le egy kicsit és célozzanak az objektív irányába. De hogy "állást...!" Ezt a formációt egy bkk-s hókotró KrAZ eltúrja. Persze, emelkedik a híd és a másik oldaláról takarásban vannak, de ha kibukkan onnan egy nyamvadt Btr-80 tornya (és először az bukkan ki, nem a szügye), akkor az annyit mond: TAK-TAK-TAK-TAK és a csapat fele átköltözik a Vylhillába. A másik fele meg akkor, amikor bármiféle fedezék nélkül fut majd lefelé a hídról.
De az átlag hírolvasó nyilván nem akad fönn ilyen apróságokon, elkönyveli, hogy az ukránok keményen védekeznek.
Ezzel szemben a valóság az, hogy az orosz csapatok az inváziójukat hetek óta váró Ukrajnából 72 órán belül ellenőrzésük alá vontak 40-50 ezer négyzetkilométert. Kitörtek a Krímből és gyors ütemben növekvő, hatalmas hídfőt foglaltak, ezzel biztosítottva a Krím vízellátását is. Kelet felé kb. 150 km-es mélységben jutottak előre, így már csak 70 km választja el őket a DNR Mariupolt támadó erőitől. Ha egyesülnak, akkor az Azovi- orosz beltenger lesz. Elfoglalták a csernobili atomerőművet, bejutottak Kijevbe és Harkov kapuinál állnak. Valószínűsítem, hogy már a Kígyó-szigeten is letették az egységeiket.
![]()
Mindezt 72 órán belül.
Ha ilyen, amikor bizonytalankodnak, akkor milyen lehet, amikor jól mennek a dolgaik?
a hibásak,hanem lehet fals infókat hozott a hírszer
Ez ott vót nekik a sufniba? Mér nem csaptunk mink le ezekra a macskákra?Nem tudom, ez volt már ? (dolgoztam délután, kevésbé tudtam követni az itteni kommenteket. )
https://www.armyrecognition.com/def...er_gepard_anti-aircraft_tanks_to_ukraine.html
Képtelenség követni a fórumot. Nem lehet ennyit visszaolvasni Én az első nap megpróbáltam, de gyorsabban íródott a fórum mint ahogy olvasni bírtam a telefonon. Rádásul szemtengelyferdülést is kaptam.(+agybajt lehet, hogy maradandót)Igen. Minden legalâbb 3x jön ide, mert szinte mindenki lusta pár oldalt visszaolvasni.![]()
Köszi!Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
Vagy azért mint a mieink Kecsón: működésképtelenek voltak, félre lökték őket a reptér szélén.Miert voltak annyira kozel egymashoz?
Ukran igenytelenseg harca az orosz igenytelenseggel? Kezet foghatnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..