[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
353
1 048
93
kozben sajat kerdesemre valaszolva megneztem miket mondanak szakertok mi lesz. talaltam egy erdekes oldalt, itt lehet predikciokat kozze tenni, es nyilvan lehet szavazni. itt a link az ukran helyzethez. az internet nepe nem josol nagy jovot az ukran ellenallasnak.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 006
59 737
113
Képtelenség követni a fórumot. Nem lehet ennyit visszaolvasni Én az első nap megpróbáltam, de gyorsabban íródott a fórum mint ahogy olvasni bírtam a telefonon. Rádásul szemtengelyferdülést is kaptam.(+agybajt lehet, hogy maradandót)
Ma többen aludtak vagy szexeltek, mint korábban, mert csak egy számjegyű oldalt kellett éjjel egy óta iródottak kapcsán végig olvasni. Lankadtok b+! :D
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 633
113
Édes Istenem!

"Ukrajna partizánszerű akciókat is végrehajtana az orosz csapatok ellen. Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter felszólította a falvak és kisvárosok lakóit, hogy tartóztassák fel vagy gyújtsák fel az orosz üzemanyagkonvojokat – közölte a karpatinfo.net.

Jelezte: az orosz páncélozott járművek sorát egy idő múlva üzemanyagkonvoj követi. Szerinte így az orosz tankok üzemanyaghiány miatt leállnak. Ezt kihasználva, magyarázta, az ukrán csapatok megszerzik ezeket a harci járműveket, és bevetik az oroszok ellen."
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 711
13 777
113
Nem én írtam le, de érdemes elolvasni. Szerintem teljesen jó helyzetértékelés!

"Úgy látom elég nagy a káosz a fejekben és mindenki érzelmi oldalról közelíti meg a dolgot. Ezért próbáljuk meg most tisztába tenni a dolgokat egy picit.
Először is a háború nem jó, senkinek, mármint a francokat nem, egy jól behatárolható csoportnak jó, mindenki más szo@pni fog.

Az ukrán-orosz konfliktus nem idén kezdődött. A gyökerei egészen 1991-ig nyúlnak vissza, amikor a Szovjetunió és a Varsói Szerződés széthullásával a kétpólusú világ egyensúlya felbomlott. Nyilván értelmes ember nem sírja vissza a Szovjetuniót, sem a kommunizmust. Az viszont tény, hogy a NATO és Oroszország kötöttek egy írásbeli megállapodást, hogy a NATO nem terjeszkedik keletre az oroszok rovására. Az ezt bizonyító dokumentumokat a Der Spiegel a múlt héten a nagyközönség elé tárta, valahogy nem került bele a fősodratú hírekbe...

Ugorjunk egy pár év(tized)et előre az időben: 2014 februárjában feltehetően a CIA segítségével megpuccsolták az akkori oroszbarát ukrán kormányt, helyére egy USA barát kormány került. Röviddel ezután Ukrajna bejelentette óhaját az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozására. erről az USA azonnal támogatásáról biztosította, az Eu pedig bizonyos feltételekhez kötötte.

Itt most álljunk meg egy pillanatra és nézzünk a térképre:
Ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, ez a következőket jelenti:
- Ororszország elveszti a Fekete-tenger feletti uralmát, mert akié a Krim azé a Fekete-tenger. Egyúttal elveszti a szabad átjárást a Földközi-tengerre a Boszporuszon keresztül. Ezenfelül, Moszkva légicsapás közelbe kerül a NATO erőkkel szemben, arról nem is beszélve, hogy az ukrán ásványkincs nagy részét az oroszok felügyelik. Ez megszűnne és az amcsik kezébe menne át, ahoyg ez történt Irakban, Szíriában stb, stb.

Na ezután foglalta el a Putyin a Krímet, és robbantotta ki feltehetően a GRU (a KGB utódja) segítségével a donbaszi és luhanszki szeparatista felkelést. Aminek a végjátékát az oroszok ma indították el. Ez történik most.
Tehát ez a háború nem azzal kezdődött, hogy a gonosz Putyin a reggeli kula+kávé+cigi kombó után gondolt egyet és bevonult Ukrajnába. A jelenlegi helyzet az USA agresszív, erőszakos terjeszkedés politikájának gyümölcse, amit az elmúlt hozzávetőleges 30 évben jól megfigyelhettünk, nyomonkövethettünk. Az ukrán háború nem akció, hanem reakció, az USA és a NATO sorozatos szerződésszegésére, és a geopolitikai status quo felrúgására.

Légyszi ne kezdjünk már bele az ilyen talmi mantrákba, hogy de Ukrajna az egy szuverén ország, joga van eldönteni, hova akar csatlakozni. Te is és Én is pontosan tudjuk, hogy ez egy szépen hangzó maszlag, és a világ az nem így működik. Így kellene de soha nem így működött és belátható időn belül nem is fog így működni.
Nincsenek független, szuverén országok, érdekszférák vannak és ha rossz érdekszférába tartozol, akkor bizony beszoptad.

Mint említettem, ez nem jól van így és nem így kéne lennie, de így van.
Putyin le fogja dózerolni Ukrajnát, és ez ellen nem csak, hogy senki nem tehet semmit, de nem is akar és mindezt a saját ostobaságuknak és az USA-nak köszönhetik az ukránok. Kirakhatod az ukrán zászlót a profilképedre, meg hashtagelhetsz iprayforukraine-t ez csak annyit jelent, hogy nem vagy tisztában vagy nem érdekel az összes vonatkozása a történetnek. Jóemberkedéstől viszont továbbra sem leszel jó ember.
Adalékok:
Az ENSZ-nek 8 éve volt arra, hogy békefentartókat küldjön a régióba és segítsen a konfliktus megoldásában, de ez egyetlen egyszer sem merült fel, vajon miért? Felthetőleg mert eleinte azt várták, hogy az ukrán hadsereg majd pár hónap alatt leveri a szakadárokat és visszaáll minden a maidani útra. Hát nem sikerült nekik. Aztán meg ugye ott volt a vita és az amerikai nyomás, hogy az EU ne támogassa az északi-áramlatot, amit most így háború kitörésével kénytelenek voltak a németek felfüggeszteni. Amivel kit lőttek tö@kön? Saját magukat. Tehát ki jár jól ezzel a háborúval? Az USA. És persze az oroszok is, mert a gáz ára egyből megugrott.

Ukrajnában a nacionalista kormány minden elképzelhető módon vegzálta és vegzálja a kisebbségeket: kezdve a kárpátaljai magyaroktól a románokon át az oroszokig: megtiltja nekik ananyelvük használatát és az azon való tanítást, tanulást, rendszeresek a verőosztagok vegzálásai. De ahogy a délvidéki magyarok esetében, ezekben az esetekben sem érdekli, érdekelte sem az ENSZ-t , sem az EU-t, sem az Amnesty féléket, mert cserébe az ukrán katonai bázisok használatáért szemethunytak ezen atrocitások felett, ahogy a kárpátaljai kényszersorozások felett is.

Számunkra e háborúnak két nagy kockázata van: A pö@csfej amcsiknak sikerül belerángatnia a NATO-t és ezáltal minket is, ami az ország megsemmisüléséhez vezet, illetve Ukrajna elfoglalása után, Putyin visszaadja Kárpátalját Magyarországnak. Ez esetben olyan belső feszültséget teremt a NATO-ban és az EU-ban is, ami végleg megingatja az amúgy sem rózsás helyzetünket az EU-ban és kizárnak minket mind az EU-ból , mind a NATO-ból és végleg megindul az EU és a NATO erodálása.

Szóval mielőtt teleposztoljátok ukrajnát siratva a Faccét, meg a twittert, ezen gondolkozzatok el egy picit." Itt kezdődött minden:Élve égetős, aki kiugrott lelőtt emb@erekkel,ezt tették ukránok, a mai napig 14000 civil emberáldozattal !

Roland Belfi"
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
277
1 103
93
Blokkolják az rt.comot?
Az rt. com DDoS (túlterheléses) kibertámadási célpont, de állják a sarat, sikerült visszaverni a támadásokat, blokkolni eddig még nem tudták. Nálam ez úgy jelentkezik, hogy néha lasabb a bejelentkezés.
(Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan is megerősítette DDoS támadásokat)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 006
59 737
113
Az rt. com DDoS (túlterheléses) kibertámadási célpont, de állják a sarat, sikerült visszaverni a támadásokat, blokkolni eddig még nem tudták. Nálam ez úgy jelentkezik, hogy néha lasabb a bejelentkezés.
(Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan is megerősítette DDoS támadásokat)
Én nem értem el.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 201
12 237
113

:)
...Mégsem tudok aludni.... :)
Maki elmegy a jó k. anyjába!
Ugatni, azt tudnak, odaküldeni mást tudnak..... Menni nem..... Pipa vagyok, azokért is, akik TESZNEK is valamit...
Bokinak: ........ nem tudom, mi VOLT a stratégiai cél, de utána a fél orosz katonai vezetést tenném a levesbe. Elavult ugyan a ht. tudásom, de az tragikus, amikor páncélos technika megy gyalogság nélkül, légitámogatás nélkül és gyalogság megy minden nélkül. Vajon a tervezőitek mi a fenét gondoltak? Egy katonai tervezőnek TILOS felülni a saját propagandának is.... Egy katonának nem elég, hogy....írts a nácikat!.... főleg, ha azok visszalőnek! Fejezzétek be mihamarabb, mert ebből salaksivatag lesz, s az Nektek sem jó. Pláne, hogy partizánharc kezdődhet a hátatokban....
Kedves ellenzéknek! Tessék gyűjteni a menekülteknek, főleg Bige és Gattyán úr és csapata! Valahogy nem láttam út közben Fekete-Győr urat AK-val hadonászni odaát! Őgyávaságának is az felel meg, ha más döglik meg helyette! Jó lenne végre, ha mindenki azzal törődne, hogy jönnek a menekültek, magyarok, ukránok vegyesen.... Odaát - pedig messze van a fronttól -, kezdenek a boltok kiűrülni! Szükség van! Ti hol vagytok? Jaaa... az orosz követség előtt veritek a szátokat!
Iszom egy sört......
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 228
93
Kérdéseim vannak, hátha valaki...

Tegnap (!!!) azt mondja az ukrán miniszterelnök, hogy Ukrajna lehet, lezárja az orosz és belarusz határait.
Én meg azt hittem, hogy napok óta orosz-ukrán háború van...., erre még csak most kezdenek azon gondolkodni, hogy lezárják a határokat?
Miért, akkor ma reggelig még mindig 3 sorompós áteresztő kapu van: első sor a turisták, második a kamionok és a harmadik az inváziós erőknek?
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt nem értem..., ez egyébként háború idején így normális két hadviselő állam között?

Tart a háborús és az invázió, de az orosz katonák a tinderen közben ráérnek ukrán barátnőket szerezni?

Továbbá azt sem értem, hogy egy háború kellős közepén az orosz VM szóvívője bejelenti, hogy a csernobili atomerőművet az orosz és az ukrán egységek közösen őrzik.

Megpróbálom értelmezni a helyzetet és valaki segítsen, hogy hol ment el a maradék agyam, köszi.
Tehát miközben Oroszország hadműveletet indít Ukrajna ellen, közben Csernobilt azért közösen őrzik, a maradék sereg továbbmegy, akinek van kedve hozzá, az háborúzik, akinek nincs az tinderezik, mindeközben az ukrán kormány az orosz-ukrán határt a mai napig le sem zárta, de legalább már gondolkodik rajta.
Közben látok két videón egy-egy kósza tankot tök egyedül, ahol elvileg/gyakorlatilag/véletlenül/széndékosan elfogyott a nafta (????) és a támadó haderő katonái kedélyesen elcsevegnek a megtámadott ország polgáraival a sztyeppe kellős közepén.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 279
5 764
113
Az viszont tény, hogy a NATO és Oroszország kötöttek egy írásbeli megállapodást, hogy a NATO nem terjeszkedik keletre az oroszok rovására. Az ezt bizonyító dokumentumokat a Der Spiegel a múlt héten a nagyközönség elé tárta, valahogy nem került bele a fősodratú hírekbe...
Érdekes, úgy tudom hogy ilyen nincs. Csak kelet Németországról állapodtak meg.

Ha viszont ezt komolyan gondolják az oroszok az Magyarországot is érinti. Már pedigf végképp nem gondolom hogy az oroszoknak közük lenne ahhoz, hogy hova tartozik Magyarország. Ez a magyarok dolga.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
2 973
15 744
113
A 2015-ös migrációs hullámról van szó - a közelkeleti és észak afrikai menekültek/migránsok nem Oroszországot célozták meg.
Hát, itt is ott is T várta őket. Csak itt tolerancia, ott meg tank. Az utóbbi kellemetlenebb.
megrendeli iván azt az alkatrészt az aliexpressről
ipari méretben az alibabáról
ha a moszkvai merdzsó gyárról van szó hogy miből fizesse ki az anyavállalatnak az onnan beszállított főelemeket akkor meg talán csak találnak egy kínai közvetítő bankot
hacsak az európai unió végtelen bölcsességében a merdzsót is megszankciózná mert kijátsza a szentséges szankcióit, ha így leend akkor az a gyár tényleg leáll és az orosz kénytelen lesz japán autót venni vagy kínait vagy kóreait, az európai autóipar nagyobb dicsőségére
Vagy használják a saját autóikat. Tudom ez lehetetlen. :)
Mert más meg szart se hoz? Nincs Wilsonnal bajom, ő is belerakja a munkát rendesen; de, hogy már többedjére olvasom, hogy Wilson hozza csak a híreket, az mindenki mással szemben elég nagy fokú lenézés és tiszteletlenség. Főleg olyantól, aki hírek helyett csak fikázni jön ide. Te mit hoztál?

Egyre érik bennem, hogy lófaszt fogok ide bármit is hozni. A saját időmből és energiámból figyeljem a friss infókat, keresgéljem a helyszíneket, irányokat; időpontokat, megerősítéseket/cáfolatokat, rajzolgassak térképeket, olvassam az infók kommentjeit három nyelven, meg még fordítgassam is. Nekem nem lesz több, ha ezeket megosztom.
 • Aztán meg Wilsonon kívül, mindenki más csak szart kever.
 • Mindenféle megjelölés nélkül, más munkájából jól megfizetett újságírók és "szakértők" élnek.
 • Ezek a vélt szakértők, meg újságírók meg írják a semennyire sem tényekre alapuló és vágyvezérelt cikkeiket, ami alapján én meg le vagyok fasisztázva, mert nem értek egyet ezeknek a felületes írások tartalmával -amik sokszor minimum fél, de sokszor napos csúszásban van.
Szívemből szóltál.
ot napja kezdodott minden. es hol tartanak a vilag negyedik (
Már kérdeztem ki a másik 3? Az USA ok, de még ki?
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 213
26 021
113
Amikor az oroszok átugranak bevásárolni Ukrajnába...


Javítsatok ki, de az oroszokon fehér szalag van, vörös a donbassi milicia... Mondjuk szerintem ők még a sárga bicikliket is el fogják tolni az ukránok udvaráról.

Az a páncélozott jármű a park közepén amúgy egy afgán háborús emlékmű. :D:D:D:D

És jó szarul céloznak, ha valóban azt lőnék, legalábbis a nyomjelzők alapján. De lehet csak nem látják a fától az erdőt.

Azért néha beszar rajtatok az ember...

És? Igaz csak játék, de anno Red Orchestra-ban rommá lőttem egy fészert mert azt hittem T-34...
Itt meg konkrétan menetből megláttak egy páncélost a fák között, első lövések tisztán telibekurják, utána meg a torony forgása nem bírja az iramot az előrehaladás tempójával.