Kérdéseim vannak, hátha valaki...
Tegnap (!!!) azt mondja az ukrán miniszterelnök, hogy Ukrajna lehet, lezárja az orosz és belarusz határait.Ukrajna lezárja határait Oroszország és Fehéroroszország előtt
De azt nem mondta el a miniszterelnök, hogy mikor lép életbe a határzár.168.hu
Én meg azt hittem, hogy napok óta orosz-ukrán háború van...., erre még csak most kezdenek azon gondolkodni, hogy lezárják a határokat?
Miért, akkor ma reggelig még mindig 3 sorompós áteresztő kapu van: első sor a turisták, második a kamionok és a harmadik az inváziós erőknek?
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt nem értem..., ez egyébként háború idején így normális két hadviselő állam között?
Tart a háborús és az invázió, de az orosz katonák a tinderen közben ráérnek ukrán barátnőket szerezni?Döbbenet: a lakosság retteg, az orosz katonák eközben a Tinderen jelölgetik be az ukrán lányokat
Elképesztő a helyzet az invázió alatt álló Ukrajnában. Az orosz katonák maguk sem fogják fel teljesen, mi a helyzet, sokan a Tinderen próbálnak ukrán barátnőt szerezni. A lakosság körében nagyon sok fegyvert osztottak ki, az emberek attól tartanak, néhány nap múlva egymásnak fordulnak az...www.napi.hu
Továbbá azt sem értem, hogy egy háború kellős közepén az orosz VM szóvívője bejelenti, hogy a csernobili atomerőművet az orosz és az ukrán egységek közösen őrzik.
Megpróbálom értelmezni a helyzetet és valaki segítsen, hogy hol ment el a maradék agyam, köszi.
Tehát miközben Oroszország hadműveletet indít Ukrajna ellen, közben Csernobilt azért közösen őrzik, a maradék sereg továbbmegy, akinek van kedve hozzá, az háborúzik, akinek nincs az tinderezik, mindeközben az ukrán kormány az orosz-ukrán határt a mai napig le sem zárta, de legalább már gondolkodik rajta.
Közben látok két videón egy-egy kósza tankot tök egyedül, ahol elvileg/gyakorlatilag/véletlenül/széndékosan elfogyott a nafta (????) és a támadó haderő katonái kedélyesen elcsevegnek a megtámadott ország polgáraival a sztyeppe kellős közepén.
Az ukránok szerintem simán csak hülyeségeket beszélnek, megpróbálják úgy előadni, mintha bármi érdemi befolyásuk lenne a helyzet alakulására, nem gondolnám, hogy meglennének a képességeik a határ lezárására, hiszen Kijev határait sem tudják bizotosítani.
"Továbbá azt sem értem, hogy egy háború kellős közepén az orosz VM szóvívője bejelenti, hogy a csernobili atomerőművet az orosz és az ukrán egységek közösen őrzik."
Ezek szerintem átállt ukrán egységek, akiknek maradt még józan eszük.
A tinderes híreket szerintem nem érdemes túl komolyan venni, ezt meg én sem értem: "Közben látok két videón egy-egy kósza tankot tök egyedül, ahol elvileg/gyakorlatilag/véletlenül/széndékosan elfogyott a nafta (????)"
Nem értem, hogy hogyan nem tudják biztosítani az utánpótlást, de ezt betudom annak, hogy információhiány van, nem tudjuk pontosan mit/hogy akarnak az oroszok, és még mindig csak a konfliktus harmadik napját tapossuk.
Utólag lefog tisztulni sok minden, az mindenesetre világosan látszik, hogy a régi, egy pólusú világrendnek vége, kérdés, hogy mi fog történni az elkövetkezendő időszakban globális szinten.