[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 275
9 639
113

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A fősodratú médiát nézve úgy tűnik, hogy az oroszok előrenyomulása bizonytalan, akadozó, sőt, több helyen kudarcba fulladt.
A támadók eredményeinek ismertetése mellett legalább ugyanennyi, ha nem több hír jön arról, hogy visszaverték, foglyul ejtették, megsemmisítették az oroszokat. Hogy nem sikerült kivívniuk a légifölényt, hogy kifogyttak az üzemanyagból, hogy eltévedtek, hogy civilek tartóztatják föl őket.

Jellemző illusztráció a Telexen:

"Az Ukrán Nemzeti Gárda katonái elfoglalják állásaikat Kijev központjában..."

1645828372-temp-MpNicH_cover@4x.jpg


...avagy a fotós megkérte őket, hogy feküdjenek le egy kicsit és célozzanak az objektív irányába. De hogy "állást...!" Ezt a formációt egy bkk-s hókotró KrAZ eltúrja. Persze, emelkedik a híd és a másik oldaláról takarásban vannak, de ha kibukkan onnan egy nyamvadt Btr-80 tornya (és először az bukkan ki, nem a szügye), akkor az annyit mond: TAK-TAK-TAK-TAK és a csapat fele átköltözik a Vylhillába. A másik fele meg akkor, amikor bármiféle fedezék nélkül fut majd lefelé a hídról.

De az átlag hírolvasó nyilván nem akad fönn ilyen apróságokon, elkönyveli, hogy az ukránok keményen védekeznek.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az orosz csapatok az inváziójukat hetek óta váró Ukrajnából 72 órán belül ellenőrzésük alá vontak 40-50 ezer négyzetkilométert. Kitörtek a Krímből és gyors ütemben növekvő, hatalmas hídfőt foglaltak, ezzel biztosítottva a Krím vízellátását is. Kelet felé kb. 150 km-es mélységben jutottak előre, így már csak 70 km választja el őket a DNR Mariupolt támadó erőitől. Ha egyesülnak, akkor az Azovi- orosz beltenger lesz. Elfoglalták a csernobili atomerőművet, bejutottak Kijevbe és Harkov kapuinál állnak. Valószínűsítem, hogy már a Kígyó-szigeten is letették az egységeiket.

54678103-10554069-image-a-72_1645858600986.jpg


Mindezt 72 órán belül.
Ha ilyen, amikor bizonytalankodnak, akkor milyen lehet, amikor jól mennek a dolgaik?
És itt is írja az IL-76 lelövését...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
LOL

"Itt (...) a jövőről van szó. Arról, hogy az a világ köszönt-e ránk, amiben az erőpolitika sikereket érhet el a világban, vagy pedig a nemzetközi közösség elég erős, bölcs és megfontolt lesz ahhoz, hogy világossá tegye: hiába érzi valaki újra megerősödve magát, mint például Oroszország, nem jelenti azt, hogy fönnálló konfliktusait olyan módon rendezheti el, amely elfogadhatatlan a 21. század emberi életet és méltóságot tiszteletben tartó világában."
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Igen. Minden legalâbb 3x jön ide, mert szinte mindenki lusta pár oldalt visszaolvasni. :(
Képtelenség követni a fórumot. Nem lehet ennyit visszaolvasni Én az első nap megpróbáltam, de gyorsabban íródott a fórum mint ahogy olvasni bírtam a telefonon. Rádásul szemtengelyferdülést is kaptam.(+agybajt lehet, hogy maradandót)
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
Köszi!
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and omae

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Az oroszok komoly logisztikai és kommunikációs problémákkal küzködnek, ezen kívül a moráljuk is alacsony... Számos felvételt láttam random álló orosz járművekről (páncélosok), amelyekből kifogyott az üzemanyag. Ezen kívül az élelmük is fogy (erről is láttam egy felvételt, hogy oroszok egy ukrán boltból fehér szatyrokban élelmiszert hoznak ki). Ahogy az előre várható volt az orosz fegyveres erőkkel szemben, a logisztikájuk és kommunikációjuk még mindig pocsék (és esélyesen az is marad egy ideig), nem fejlődött sokat Grúzia óta...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Halott. Valós. Nincs halott, de szarrá van lőve, fake. Nincs halott, nincs szarrá lőve, fax se tudja mi történt.

Kb. ezen a szinten kell kezelni a médiát.
Ne felejtsük el, hogy Donbasszban ha elkaptak az ukránok v. szakik egy konvojt, abban ott voltak a halottak. Tankot, pláne.

Annyi az ukrán győzelmi hír, hogy már fel kellene adniuk az oroszoknak, annyit vesztettek.

Erre még csak most jön a java.

Az ukránok célja az, hogy elhitesd, van remény harcolni.

Ok, nato hírszerzés. Leadják, jön egy katonai oszlop, ukrik odamennek, megállítják. Bravo.

De a fő célpont Kijev es a nagy Z.

Lényegtelen mi van máshol. Ha Kijevet nem tudnák bevenni, az már jelentene valamit.

Lekötöd keleten a főerőket, felfejlődsz, és elfoglalod Kijevet. Ez a cél. Amint pedig kimozdulnak az ukrik, megsemmisíted őket, hacsak meg nem adják magukat.

Csak úgy működik a megadás ha reménytelennek látszódik egy szitu. Mellé nem az a cél, még a 8 év agymosás ellenére sem, hogy kinyírj minden ukrán kiskatonát, főleg, hogy vsz a végső cél egy ukrán Kijev és minden más orosz v. orosz érdekszféra.

A ruszkik nem tudják mi a nato célja. Beavatkozik, vagy sem. Ezert nincsen bent Ukrajnában orosz méretekhez képest annyi amennyi lehetne. Ameddig ki nem derül mit tesz a nato, ez van. Ez is halad mellesleg. Ha pedig Kína is beszáll Tajvanért, ha addig nincs vége, vége lesz.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93
sziasztok,
szerintetek meddig tartanak ki az ukranok. valahol 4 napot olvastam kijevre. Az ukranok eleg elszantnak tunnek,de azert ez keves lesz. en sajnalom mindket felet, ennek nem lett volna szabad igy megtortennie, az ukranok is tultoltak, az oroszok meg...

viszont mi lesz ennek vege, valahol egy IRA tipusu folyamatos belfasti helyzetet emlegetnek, szerintem is ennek van a legnagyobb realitasa. Meg tudjak tartani ukrajnat behodolnak az ukranok szerintetek ?
A katonai kimenet azért nagyjából borítékolható, a nagy kérdés az amit felvetettél, valszeg ez lesz nehezebb az oroszoknak.

Az meg magánvélemény hogy az általuk így kikényszerített világrend ingatagabb lesz mint az elmúlt 30 év. De ezt kezeld egy véleményként.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire and theo