de ha humánus vonalon is kezdett Putin, de talán a fegyverraktárakat, üzemanyagbázisokat mindet ki kellett volna azért lőni az elején nem?Szerintem lőszerraktár...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
de ha humánus vonalon is kezdett Putin, de talán a fegyverraktárakat, üzemanyagbázisokat mindet ki kellett volna azért lőni az elején nem?Szerintem lőszerraktár...
Nem gondolnám, hogy jövőbeli terv lenne...Vegulis ezek az iranyok mara mar ismertek, nyilvanvaloak, es nagyreszt meg is valosult hadmozdulatok. A terkepen viszont Ukrajna 4 regiora van bontva. Ez letezik vagy jovobeli terv?
Mikor meg neki kellene szaladni a ruszkinak, kiugrik a kula.....Sajat tapasztalat a mai naprol. Kassan toltottem az ejszakat, reggel megyek a szalloda parkolojaba a kocsimhoz, egyszer csak korbevesz 4 emberke es koveteli (nem ker, kovetel!), hogy adjam nekik a telefonom, mert hivni akarnak es ok ukran menekultek! Persze csilivili uj Mercedesszel voltak, mind a negyen 25-35 ev kozottiek volttak saccra, persze az osszes ferfi. Nagy nehezen sikerult szabadulnom, mentem reggelizni a szalloda ettermebe. Kb 15 perccel utannam besorjazott 10-15 ukran (persze csak katonakoteles ferfi) es nekialltak a svedasztalt lepakolni, szinten azzal a felkialtassal, hogy az nekik jar, mert ukran menekultek. Szegeny pincerek semmit sem tudtak kezdeni veluk, en is felalltam es kicsekkoltam a szallobol.
Hihetetlen arrogans, ontelt, pimasz banda. Ez kell meg ide az EU-ba.
Ha a papám lenne nem írkálnék itt, hanem a bahamákon süttetném magam, legalább 3 prosti társaságába, annyival talán még elbírok, de azért haza telefonálnék hogy fater hagyjuk már ezt az ukrán balhét, semmi szükség erre, inkább vegyél nekem még egy mercit.De van hasznos infón a ti putyin papátok kicsit meg fog roggyanni pénzügyileg, úgyhogy a sok orosz fun ki lesz röhögve,,,!
igen! pár oldalt vissza néztem de nem találtam meg...Most nem rég tettem be egy ukrajnai példát. Betegyem megint?
Tessék:igen! pár oldalt vissza néztem de nem találtam meg...
Oryx jó.Ha egy adatbâzisnak az a cime, hogy "Attack on Europe...", az mennyire lehet objektiv. Fotó ide vagy oda....
???Gondolom, hogy akik tanulhatnak belőle, azok nem ezen a fórumon teszik ezt.
Kik a nem többiek? Amúgy lőszerek hatását, főleg. Ha nem látsz ilyeneket, beveszed azt ha mutatnak egyet de beállított felvétel. Szíriában voltak ilyenek....A többiek pedig mit tanulnak az eltorzult holttestekből?
Köszi, nem érdekel a pc kontent, jó nekem a szűretlen is, nem ebéd közben nézegetem.Ajánlom figyelmedbe azokat a videókat, ahol letakarják a holttesteket. Így is lehet látni a pusztulás mértékét.
""nice try, red star doesn't have a surrounding blue stripe. Only white.""
Aha, ja, persze...
OFFNincsenek. Arról nem tudok, hogy a Bibliában benne lenne, hogy irts ki minden zsidót, meg vesd rabszolgasorba a szlávokat.
ezért kell nem ballisztikus, hanem manőverező, és olyan trajektórián megközelíteni, hogy ez ne történhessen meg csak minimális valószínűséggel.A rakettya esetleg meghibásodik és vagy 30 km tovaröppen és máris egy NATO tagországban találja magát....
Miért becsülték volna le őket? Szomszéd ország, egy nyelv, sok helyi orosz, első kézből jött az infó mindenről. Láthatták, mennyire erősödik a patriotizmus, nacionalizmus.Ezt a kört már rengetegszer lefutottuk itt. Látszik, hogy nem számítottak ekkora ellenállásra, és le is becsülték az ukránokat lásd: a korábbi hírt a taiga.info-tól, miszerint a kemerovoi rohamrendőröket küldték el repteret foglalni, az ukrán hadsereg ellen.
Ugyanez igaz a technikára. Sokadvonalas régi cuccokat vetettek nagyrészt. Plusz az LNR-DNR csapatok nem valami SZSZO elitalakulatok.
"de elvileg már Oroszország régóta készül erre a bulira, lennének modern technológiái, amiket ha használna (ha harctéri körülmények között működnének vélhetően használná"
Oroszországnak vannak modern, világszínvonalú technológiái és eszközei. Amik Szíriában bizonyították, hogy harctéri körülmények között is jól működnek. Amiknél meg gondok voltak, azt meg javították a tapasztalatok alapján. Ebben a háborúban viszont, jó ha a bevetett technika 10%-a volt ilyen. Miért? Azt feljebb már leírtam. Egyszerűen úgy voltak vele, hogy "ide ez is jó lesz, úgy is mind átállnak majd, mint a Krímnél"
Csak a Krím óta 8 év telt el, amit az azóta bekerült katonák turbóukrán ideológiai nevelésben töltöttek, plusz neonáci csapatból is szerveztek hivatalos katonai alakulatot. Ennek megfelelően az átállások aránya is hatalmas csökkenést mutatott.
A Krímnél volt olyan, hogy egy nap alatt átállt 17000 fő katona is rendőr. Ezt várták volna most is. Ehelyett harcolnak az oroszok ellen. Egy nap 200 fő körüli katona teszi le a fegyvert a mostani háborúban, hol van ez a napi 17000-től?. Ez az amivel nem számoltak.
Nem tudjuk még, mi lesz... A harcászati nukikhoz: azzal Oo. lenullázná magát a nemzetközi megítélésben, és kérdéses, az orosz vezetés engedélyezné e.
Ez szeirnem nem Harkov.
Azért az látszik,hogy nem arra számítottak, hogy ennyire ellenségesen fogadják őket az ukránok....Miért becsülték volna le őket? Szomszéd ország, egy nyelv, sok helyi orosz, első kézből jött az infó mindenről. Láthatták, mennyire erősödik a patriotizmus, nacionalizmus.
Ha mindezek ellenére is lenézték az ukrikat (amit én kétlek) akkor gratula a titkosszolgáknak.
Na még jó, hogy felgyújtotta az ukrán paraszt, most képzeld mi lenne, ha zsákmány java NATO kézre kerülne!Oryx jó.
???
Kik a nem többiek? Amúgy lőszerek hatását, főleg. Ha nem látsz ilyeneket, beveszed azt ha mutatnak egyet de beállított felvétel. Szíriában voltak ilyenek....
Köszi, nem érdekel a pc kontent, jó nekem a szűretlen is, nem ebéd közben nézegetem.