[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 363
25 100
113
Háát, olyan sok civilt nem láttam odaállni. Mondjuk a "hős gyártásban" nagyon ott vannak a szeren - kedvencem a "Kijev szelleme", de ugye ilyenből van még pár. Töredéke hadsereg? Az ukránok (hadsereg) annyian vannak, mint az oroszok ... :)
És? Nem ez a normális egy háborúban, mmint a 'hősgyártás'? Ne bagatelizálljuk el. Régen is fontos volt, most is.
Én láttam párat, ahol nem a katonák gykják az oroszokat. Vagy állnak be a Tigr-k elé.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 894
25 826
113
Miket mondott?
---
"Lukasenka, Fehéroroszország elnöke egy olyan Ukrajna-térkép előtt tartott ma előadást, amely négy részre van osztva. Önmagában már ez is érdekes, viszont úgy néz ki, több, még egyelőre csak tervezett orosz hadművelet is látható rajta."

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Sziria óta eltelt 1-2év és kb fogalmunk sincs az Orosz veszteségekről. Totális titok. Aszem még az első két évben áttételes adatokból ki lehetett hozni, azóta úgy sem. Ez a réteg mindha nem lenne.

Persze tudunk ezt azt a nagyobb 100+fős napi veszteségeket de az összkép totálisan homáj.
homáLY

• Tetszik
Reactions: gergo55

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 356
11 347
113
A Szijjártó bejelentés óta van v.mi fejlemény?
Kicsit elmegyek fürdőbe, és tessék, 50+ oldal...

Köszi

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Oryx jó.

???

Kik a nem többiek? Amúgy lőszerek hatását, főleg. Ha nem látsz ilyeneket, beveszed azt ha mutatnak egyet de beállított felvétel. Szíriában voltak ilyenek....

Köszi, nem érdekel a pc kontent, jó nekem a szűretlen is, nem ebéd közben nézegetem.

FMydRU5XwAUQtGX

FMydRVkVcAEcbDY

Elnézést, ha nem voltam elég világos.
És természetesen ez az én nézőpontom. A hivatásos katonákra gondoltan az első pontban. Ők kapnak kiképzést, nyilván ott a szükséges dolgokra megtanítják őket, és gyakoroltatják is ezeket. Azt érzékelem, hogy vannak itt a fórumon hivatásos katonák, de talán többen lehetnek a harcászat iránt érdeklődő civilek. Számomra ők a többiek. A 3. megjegyzésedben van igazság, de én hagyatkozom egy-egy helyzet megítélésében az adott területen szakmai tudással és gyakorlattal rendelkezők véleményére. Azaz az aktív és már inaktív katonák észrevételeire. A negyedik megjegyzésed nagyon távol áll tőlem, én nem az étvágy elvesztésére apelláltam, hanem egy holttest és a hozzátartozók tiszteletére. Egyébként valamikor katonafeleség voltam, és az a "testközeli" tapasztalatom, hogy a katonák nem szószátyárok. De természetesen nézegesd a holttesteket, én inkább kihagyom ezt a tanulási lehetőséget. lehetőséget.

W

Wilson

Guest
Sziria óta eltelt 1-2év és kb fogalmunk sincs az Orosz veszteségekről. Totális titok. Aszem még az első két évben áttételes adatokból ki lehetett hozni, azóta úgy sem. Ez a réteg mindha nem lenne.

Persze tudunk ezt azt a nagyobb 100+fős napi veszteségeket de az összkép totálisan homáj.
A szerintem egyik legjobb harctéri veszteségekkel háborúkkal foglalkozó oldalnak is csak jó pár hónap után sikerült egy alapos cikket összehoznia tényekkel fotókkal számokkal alátámasztva a török drónok szerepéről és tényleges harctéri hatékonyságával kapcsolatban az azeri-örmény háborúban.És az a konfliktus sehol sincs ehhez a háborúhoz képest....

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
És természetesen ez az én nézőpontom. A hivatásos katonákra gondoltan az első pontban. Ők kapnak kiképzést, nyilván ott a szükséges dolgokra megtanítják őket, és gyakoroltatják is ezeket. Azt érzékelem, hogy vannak itt a fórumon hivatásos katonák, de talán többen lehetnek a harcászat iránt érdeklődő civilek. Számomra ők a többiek. A 3. megjegyzésedben van igazság, de én hagyatkozom egy-egy helyzet megítélésében az adott területen szakmai tudással és gyakorlattal rendelkezők véleményére. Azaz az aktív és már inaktív katonák észrevételeire. A negyedik megjegyzésed nagyon távol áll tőlem, én nem az étvágy elvesztésére apelláltam, hanem egy holttest és a hozzátartozók tiszteletére. Egyébként valamikor katonafeleség voltam, és az a "testközeli" tapasztalatom, hogy a katonák nem szószátyárok. De természetesen nézegesd a holttesteket, én inkább kihagyom ezt a tanulási lehetőséget. lehetőséget.
minden aktív szolgálatos katona közösségi tevékenységét azért szokta monítoroni a KNBSZ. ha nem is úgy, mint máshol, de azért rá-rájuk néznek

• Tetszik
Reactions: theo

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 408
20 563
113
ők is valamitől olyanok lettek: mi, magyarok miért utálunk mindenkit? a románt szőröstalpú cigánynak, a szerbet vérszomjas gecinek, az ukránt kétszínű mocsoknak, az oroszt agresszív fasznak, a szlovákot hegyi báránybaszónak tartjuk, mert...

mert nem szeretjük azt, hogy

1. hülye nyelven beszélnek
2. egykor alattunk voltak, de most ülnek az elrabolt javainkon
3. vagy éppen ránk kényszerítik a hülye nyelvüket

ők is pontosan ugyanezeket érzik, csak velünk kapcsolatban.

a gyűlőletet nem kell megmagyarázni, az van.

tanítani sem kell.

csak örökíteni. és megy magától. ilyen egyszerű.

aztán ha két ellentétes hatású erő találkozik, a nagyobb túléli.
És mivel az oroszok miatt feszültek, ezért jogos, ha a magyart bántják, oda jutunk így mindjárt vissza.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 179
113
Háát, olyan sok civilt nem láttam odaállni. Mondjuk a "hős gyártásban" nagyon ott vannak a szeren - kedvencem a "Kijev szelleme", de ugye ilyenből van még pár. Töredéke hadsereg? Az ukránok (hadsereg) annyian vannak, mint az oroszok ... :)
Igazából ha a DNR LNRt beleszámolod akkor is kevesebb erőt dobtak harcba mint az ukrán erők. Mondjuk a fronton kb max 1:1 a létszám

W

Wilson

Guest
Az igazi katonák ezekből a Twitterre feltöltött videókból nem fognak ítéletet mondani....

• Tetszik
Reactions: theo and Bubu bocs

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 905
72 911
113
ha csak a töredéke is igaz akkor ott tömeges dezertálás folyik
Nem maszkalnak egyedul termeszetesen harcjarmuvek. Ezek konvolyokban tobbedmagukkal mennek. Ha lerohad a kezelo szemelyzet megy tovabb. A hatramaradt jarmuveket nem pusztitjak el mert jelenti azt hogy ellenseges sereg szerzi meg. Az hogy civilek vagy par ukran katona ott filmez egy sarba ragadt jarmuvet, nem jelenti azt hogy hasznalni is fogjak majd.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 662
3 514
113
Egyszerűen érthetetlen az oroszok működése. Ennyi elhagyott eszköz… értem hogy nem sikerült a haditerv, mert az ukrik nem adták meg egyből magukat, de lassan eltelik egy hét. Nem kellene változtatni? Erősítést vinni??

Minek vinnének? Hogy azt is jól elhagyják? Mondjuk az Ukrán parasztokkal jól kicsesznének... nem semmi meló lenne annyi vasat lehuzkodni a földekről.

A 60km vagy milyen hosszú erősítés az nem elég?