Az olimpikonok meg hasonlók kitiltása nem csak az oroszokat hergeli a nyugat ellen, hanem az átlag embert is. Az átlag emberben az tudatosul, hogy a nyugati sportoló akkor tud nyerni, ha az ellenfelek nem vehetnek részt a versenyeken. A nyugati sportoló elmondja, hogy megnyerte a X versenyt, mindjárt felvetődik, hogy akkor vajon a szíintén esélyes versenyzők ,elindúlhattak-e?A krím elcsatolásával és a kelet ukrajnai konfliktussal már eszkalációt idézett elő Oroszország. Azért a propagandában a kremlt se kell félteni. Tény hogy nincs olyan elérésük ami a nyugati médiának van, viszont ami van az erősen központosított és ott csak az jelenhet meg amit a kreml akar. Én inkább olvasok olyanokat akikkel nem értek egyet, de tudom hogy az tényleg az ő véleményük, mint olyan propagandát amiről tudom hogy parancsra lett írva. Amúgy nagyon hasonló a fideszes média helyzete is. Konkrétan alig találni Magyarországon olyan nem balliberális médiát ami nem a fidesz propaganda része.
Tőlem nagyon messze áll az amerikai világ csendőre szerep is. Még azt is meg tudom érteni hogy az iszlám világ rühelli az amerikaiakat. Tény hogy amihez hozzá nyúltak a közel keleten, az inkább szarabb lett. De jelen helyzetben azért örülök hogy mi a nato-ban vagyunk és nem vagyunk határosak Oroszországgal.
Meg lett mondva hogy példátlan szankciók lesznek. Lehet nevetni a macskaszövetség kitiltásán, tényleg vicces. Viszont nem kis kihívással szembesül most Oroszország a szankciók miatt, de várható is volt ez. Az olimpikonok meg hasonlók kitiltása viszont szerintem kontraproduktív, csak a nyugat ellen hergeli az orosz lakosságot.
Magyarán, ellenfél volt-e, hogy nyerni tudtál?