Maradt még 69. De mivel hadiállapotot hirdetnek, nyilván gyorsan töltik az üresedéseket. Ilyen a háború...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Maradt még 69. De mivel hadiállapotot hirdetnek, nyilván gyorsan töltik az üresedéseket. Ilyen a háború...
meg könnyelműségre és leg alapvetőbb harceljárások és józan paraszti ésszel felmérhető szükséges lépések teljes semmibe vételére. Lehet szépíteni de simán felkészületlenek és amatőrök. Ha nem lenne atomjuk mehetnének vissza a balettba ugrálni.Nem gondolom, hogy ez tudatos lenne, ez az orosz hadsereg jelenlegi állapotára szervezési hibáira vezethető vissza....
5000-es számhoz közelités reális lehet mint veszteség(halott, sebesült, eltűnt).Amúgy szerintetek mennyi lehet a reális orosz halott? Vagy csak nekem tűnik irreálisnak a 6000-9000 szám?
Tegnap volt rola info hogy bedobtak ezeket. Szerintem ok most Kijev fele tamadnak, probaljak visszanyomni a beloruszbol jott eket. Valahol Zsitomir iranyabol tamadnak Makariv korul Gosztomel fele. Kb ezek voltak a vesztartalek, felmento sereg. Most hogy kimozdultak le kellene zarni a visszautjukat, nagyjabol ures lehet mogottuk a terulet Lvovig.Erről tud valaki közelebbit?
KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!
A kárpátaljai magyarság legkedveltebb híroldala! Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!karpathir.com
Lazíts már egy picit, vagy keress egy pszichológust!Nem a fennmaradásáért küzd? Vova konkrétan azt mondta hogy olyan ország mint hogy Ukrajna nem létezik. Te megetted ezt a "DENACIFIKACIÓ" szöveget. Komolyan van két szélsőjobbos zászlóalj és ráhúzzák egy negyven milliós országra a náci jelzőt, hihetetlen. Két zászlóaljnyi nácit még itthon is találok.
Amcsi érdekek miatt mentek az utcára 14-ben az emberek úgy hogy a belügyisek először brutálisan verték, majd konkrétan lövöldözték a fegyvertelen tüntetőket agyon? Nem komám azért mentek ki mert teli volt a tökük a velejéig romlott sehova tartó rendszerből amiben éltek. Hajlandóak voltak meghalni is azért hogy változtassanak ezen és a mai napig hajlandóak.
Folyamatosan jön ez rángatták a medve bajszát lózung, magyarázd már el légyszíves hogy melyik ország vett el területet a másiktól? Az oroszok Ukrajnától vagy az Ukránok oroszországtól?
Röhejes hogy évek óta követitek az eseményeket és még mindig azt hiszitek hogy a hangyapöcsnyi Ukrajna kezdett el kekeckedni a ruszkikkal. Nem. A ruszkik pofátlanul lenyúltak amit tudnak és most konkrétan elfoglalják az egész országot. Ti meg kórusban bégettek hurrát hozzá.
14 óta minden egyes Ukrajnával kapcsolatos orosz lépés törvénytelen volt. Érted. Krím? Törvénytelen. Donyeck? Törvénytelen. Luhanszk? Törvénytelen. Fegyvert csempészni az ukrán szakadárokhoz? Törvénytelen. Átlőni a határon nehéztüzérséggel? Törvénytelen. Beküldeni jelzés nélkül az orosz egységeket? Törvénytelen. De legfőképp a hazug indokokkal elindított háború ami nem csak törvénytelen de égbe kiáltó bűn mert mindannyiunkkal kibasztak. Nem csak az Ukránokkal nem csak a ruszkikkal vagy a szakadár megyékkel velünk magyarokkal is. Nem csak mert a gáz ma 45%-ot ugrott árban, nem csak mert a Viktort sikerült lenullázni külpolitikában, hanem mert ennek nem lesz vége. Ti itt komolyan azt hiszitek hogy ezt a ruszkik megússzák. Hogy ennek nem lesznek borzalmas következményei rátok nézve is. Komolyan mondom nem értem. De mindegy nekem holnap vizsgám van.
A PRAVDA angol nyelvü honlapja is lehozta a halál hirét,ez elég bizonyiték szerintem (Pravda=Igazság)Nincs bizonyíték, eddig legalábbis.
Putyin lovagolni meg horgászni póló nélkül megy. -> OMG, barbár oroszok.nem kell mindig karot nyelt lavrovnak oltozni, ezt a nyugati dekadenciat felejtsuk el
Ez eddig is így volt…Fehér Ház: mostantól real time felderítést oszt meg a Pentagon az ukránokkal
Szerintem nem real time volt eddig, de még ha így is van, ez is egy jelzés.Ez eddig is így volt…
Csak most ismerték el.
Remélem nem azon gondolkodnak hogy az orosznak ugranak.....Fehér Ház: mostantól real time felderítést oszt meg a Pentagon az ukránokkal
Próbáltam ezt megvilágatni korábban. Zelenszkijnek büdös, gyorsan fel kéne fogni, hogy most a legerősebbek a tárgyalási pozíciói. Jelenleg minden kritikus infrastruktúra működik, ha emberek életét akarja megmenteni, elkezdi drámai hangnemben felkésziteni a lakosságot a megadásra. Valami olyan körítéssel, hogy
a nyugat cserben hagyott minket bla bla.. meg kell menteni az embereket, ki kell egyezni stb. Ezt a siker propagandát be kéne fejezni, mert lehet hogy a nyugat mellette áll szavakban, meg küldenek anyagi segítséget, sőt még az ukránokra is lelkesítőleg hat de a háborút meg nem nyerheti... ha nem lesz megadás, a követelési lista hossza csak nőni fog, míg végül el nem érkezünk a feltétel nélküli megadáshoz.
Ha nem “valós idejű” infokat közöltek velük annak csak egy oka lehetett, ukran oldalon hiányoztak a kommunikációhoz az eszközök.Szerintem nem real time volt eddig, de még ha így is van, ez is egy jelzés.
mind a 12 (nagyreszt hasznalhatatlan) MIG-29 repulojevel.Szlovákia, ki más?
Én az ukránok által bedobott orosz emberveszteségi számokat azért egy 2-től 5-ig terjedő számmal mindenképp osztanám a halottakat illetően. A sebesültek azon részéről, amelyik nem esett ukrán fogságba, meg nyilván semmilyen információjuk nincs.5000-es számhoz közelités reális lehet mint veszteség(halott, sebesült, eltűnt).
Akkor meg már kaptak.Ha nem “valós idejű” infokat közöltek velük annak csak egy oka lehetett, ukran oldalon hiányoztak a kommunikációhoz az eszközök.