Nem hagyom a választásokat, az a demokrácia alapja, és az, hogy te mire gondolsz annak korrektségét illetően az senkit nem érdekel. Mindenki a saját oldalának a szavazatainál szeretne többet látni, de utoljára OV kapott többet, és azelőtt is és azelőtt is, uh több joga van a témában nyilatkozni, mint neked vagy nekem.
Az 5. gen gépet kb nulláról fejlesztették, nem tudom miről beszélsz. Az meg hogy az EU tudna-e sajátot az már Sci-fi kategória. Ugyanígy le lehet írni, hogy az oroszok is tudnának 1nm-es chipgyártást meg csillagközi rombolót s a semmiből áramot, csak épp nincs szándékuk rá. Ugyanúgy nincs semmivel alátámasztva, mint a tied.
Egy gazdaság meg ritkán torz, hanem olyan amilyen. Mindenki abból gazdagszik amiből tud. A szaúdiakat miért nem hozod fel? Saját erőből homokt se tudnának exportálni, a bevételeik jóval nagyobb része származik nyersanyagokból, ott nem torz a gazdaság?
De, számít hogy mit mondok, mert értek hozzá, és a valóság előbb-utóbb beköszön, ez az egy ami biztos. Orbánnak meg semmivel sincs több alapja nyilatkozni, mint nekem. És amúgy legutóbb a csúti nem kapta a szavazatok felét sem.
Az 5 gent azért tudták az oroszok kifejleszteni mert van rep fejlesztésük. EU-ban is van, tehát biztosan lehetne. Az oroszok meg nem tudnának tetszőleges dolgot kifejleszteni, nincs hozzá megfelelő ipari-tudományos kapacitásuk. EU-ban van. USA-ban minden van. Kína ... ők majdnem.
De a szaúdiaknál még torzabb a gazdaság. Fognak is szívni... De ez nem változtat az oroszok helyzetén.