Polák külügy hivatalos közleménye
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Polák külügy hivatalos közleménye
Ez a térkép Fals....Ukraine Interactive map - Ukraine Latest news on live map - liveuamap.com
Live Universal Awareness Map Liveuamap is a leading independent global news and information site dedicated to factual reporting of a variety of important topics including conflicts, human rights issues, protests, terrorism, weapons deployment, health matters, natural disasters, and weather...liveuamap.com
mindenesetre a weboldal a dogcedularol nem mukodik.
Abszolút! Nem csak a macska-szépségversenyekről hanem a vodka-vedelő szpartakiádokról is száműzni kell őket egyszer s mindenkorra!a kulturális események és sportrendezvények orosz résztvevőire vonatkozó bojkottokat és eltiltásokat ki kell szélesíteni.
Én nagyon tamáskodom ezzel a hírrel kapcsolatban ha lenne ilyen problémájuk az ukránoknak már felszínre került volna....De miért nem akkor csapják szét, amikor viszik az értékes szállítmányt?
Nem lehet, hogy esetleg ez egy fake?
Vagy tényleg minden üres teherautót szét lőnek.
Milyen hatótávolságuak azok a helik? Honnan repülnek nyugat Ukrajnába?
Nekem is gyanús volt.Köszi!Ez a térkép Fals....
Mariupol legalább 3 napja már hermetikusan zárt.
aztán csodálkoznak, ha megint felosztásra kerülnek...Polák külügy hivatalos közleménye
Hát nem tudom, szerintem nem lesz szükségük sokkal durvábban nyomni.Az eddigi infók áttekintése után....
Véleményem szerint ezen a héten komoly változás fog beállni az Oroszok hozzáállásában a dolgokhoz.
Nagyon úgy tűnik hogy leveszik a kesztyűt.
Azon magas harcértékű egységeik amikkel rendelkeznek jobbára szétszórtan kis mennyiségben kerültek bevetésre. Ez szerintem meg fog változni ezen a héten.
Mivel a külső politikai nyomás nem stagnál, hanem növekszik, illetve tudatosult bennük hogy minél tovább húzzák, annál több hadianyag és önkéntes fog megérkezni, elkezdik áthelyezni hadászati mélységbe a csapásméréseiket ( UA nyugati területe), és masszívan beleállnak egy vagy több város ,amolyan oroszos ostromába.
Gyakorlatilag politikailag senki nem akarja rendezni a dolgot, ez minden embernek már világossá kellett váljon mindkét oldalon...
Mindegy mit csinálnak, mindig ők a hunyók, és olyan nagyon már nincs mivel embargózni őket. Embargókat kijátszotta a nyugati fél, kb 98%-ra...
A támadó sereg még mindig szabadon graszál. A háború második hetében sem történt Ukrán oldalról semmiféle olyan manőver ami akár harcászati értelemben is változtatott volna bármin is. Már most Gerilláskodnak(!),illetve bezárva a védelmi vonalakban várják a csodát.
Veszteségek? Gyakorlatilag lassításokat látok az orosz részről csupán. A hadtáp központokból beérkező utánpótlás bevárása készteti csak lassításra az inváziós haderőt.
Széljegyzet....
Közel 10 millió népi orosz él a területen....Róluk nagy a csend. Ők talán nem lettek felszerelve ezzel-azzal?
De ha az egyik állat valamilyen okból legyengül, akkor zsugorodni fog a territóriuma, mert már csak annyit képes megvédeni. Itt inkább arról volt-van szó, hogy a maci sajátjaként kezelte a szomszéd, meg a szomszéd szomszédjának a málnását is, csak ez már egyiknek sem tetszik, és merik azt mondani, hogy maradjon a sajátjában.
kb 1 héttel ezelőtti állapot...Ez a térkép Fals....
Mariupol legalább 3 napja már hermetikusan zárt.
A liveumappal nem érdemes ebben a konfliktusban foglalkozni, mivel ukrán kötődésű. Ez érthetően két dolgot jelent: egyik, hogy elfogult, a másik, hogy valószínűleg a szerkesztőknek jobb dolguk is van, ezért a szokotthoz képest is lassabban frissül.Ukraine Interactive map - Ukraine Latest news on live map - liveuamap.com
Live Universal Awareness Map Liveuamap is a leading independent global news and information site dedicated to factual reporting of a variety of important topics including conflicts, human rights issues, protests, terrorism, weapons deployment, health matters, natural disasters, and weather...liveuamap.com
nyomass ukran telegram csatornakat, meglepodsz, mennyire lelkesek.aztán csodálkoznak, ha megint felosztásra kerülnek...
Hát nem tudom, szerintem nem lesz szükségük sokkal durvábban nyomni.
Ha jobban megfigyeled az ilyen nem fősodros híreket (és itt nem az orosz propira gondolok) egyáltalán nem olyan biztos, hogy a lakosság lelkesen ellenáll.
Miközben a katlanok így is záródnak.
És a keleti ukrán sereget nem igazán tudják kivonni.
Na ez az elkeseredettség nonplus ultrája !Ha már a NATO nem ad repcsit, akkor vesznek az oroszoktól?
Én nem akarok semmit, idéztem a szakértők megállapításait. Ennyi.Előjöttek, bevetették mindent, ami korszerű.
T+72B3, T-80BVM, T90, BMP-3, BMD-4, BTR-82, MSzTA, TOS, Szmervs, Su-30, Szu-34, pancir, Tunguzka, Thor, Mi-35, Ka-52 mind van a veszteség listákon.
Kalibr, grad bevetve.
Ennyi, nincs más.
Mit akarsz, Szu-57, Armata, Bumeráng, Kurgamyec?
Csak protók, nincsenek rendszerben.
Ez az orosz hadsereg 2022-ben.
Az a 10 milliós népi orosz Ukrajna keleti felén él túlnyomórészt, így pl Harkovban és környékén, látod te is milyen ott a helyzet így már meg is van a megfejtés ,hogy ezen ukrajnai állampolgárok túlnyomó része melyik oldalon áll...Az eddigi infók áttekintése után....
Véleményem szerint ezen a héten komoly változás fog beállni az Oroszok hozzáállásában a dolgokhoz.
Nagyon úgy tűnik hogy leveszik a kesztyűt.
Azon magas harcértékű egységeik amikkel rendelkeznek jobbára szétszórtan kis mennyiségben kerültek bevetésre. Ez szerintem meg fog változni ezen a héten.
Mivel a külső politikai nyomás nem stagnál, hanem növekszik, illetve tudatosult bennük hogy minél tovább húzzák, annál több hadianyag és önkéntes fog megérkezni, elkezdik áthelyezni hadászati mélységbe a csapásméréseiket ( UA nyugati területe), és masszívan beleállnak egy vagy több város ,amolyan oroszos ostromába.
Gyakorlatilag politikailag senki nem akarja rendezni a dolgot, ez minden embernek már világossá kellett váljon mindkét oldalon...
Mindegy mit csinálnak, mindig ők a hunyók, és olyan nagyon már nincs mivel embargózni őket. Embargókat kijátszotta a nyugati fél, kb 98%-ra...
A támadó sereg még mindig szabadon graszál. A háború második hetében sem történt Ukrán oldalról semmiféle olyan manőver ami akár harcászati értelemben is változtatott volna bármin is. Már most Gerilláskodnak(!),illetve bezárva a védelmi vonalakban várják a csodát.
Veszteségek? Gyakorlatilag lassításokat látok az orosz részről csupán. A hadtáp központokból beérkező utánpótlás bevárása készteti csak lassításra az inváziós haderőt.
Széljegyzet....
Közel 10 millió népi orosz él a területen....Róluk nagy a csend. Ők talán nem lettek felszerelve ezzel-azzal?
Egy hete írtam azt hiszem, hogy keleten az Ukrán sereg színe -java, a technika 80%-val (Lehet nem ennyit írtam....) be lesz zárva.Ki lesz kapcsolva a háborúból,és nem lesz többé ráhatása az események folyására, Ukrajna további sorsára.aztán csodálkoznak, ha megint felosztásra kerülnek...
Hát nem tudom, szerintem nem lesz szükségük sokkal durvábban nyomni.
Ha jobban megfigyeled az ilyen nem fősodros híreket (és itt nem az orosz propira gondolok) egyáltalán nem olyan biztos, hogy a lakosság lelkesen ellenáll.
Miközben a katlanok így is záródnak.
És a keleti ukrán sereget nem igazán tudják kivonni.
Egy kifejezetten jónak tűnő elemzés.
Mit mond a tudós, aki megjósolta a háborút, és hogy nem lesz villámháború?
Amikor a szakértők arról cikkeztek, miért nem fog Oroszország háborút indítani Ukrajna ellen, egy cseh tudós biztos volt benne, hogy háború lesz, majd azt is előre látta, hogy az orosz villámháborús terv irreális. Mint mondja, kezdetben az orosz vezetés volt túl optimista és saját propagandája...www.napi.hu