ja, csak azokat nem viszik ki feltétlenül lebőgni a nagy nyilvánosság eléNem, előtte az előkészületek alatt rohadt le az egyik példány. Mint az összes mérnöki eredmény, találmány, szoftver, stb amit használsz, használtál és használni fogsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ja, csak azokat nem viszik ki feltétlenül lebőgni a nagy nyilvánosság eléNem, előtte az előkészületek alatt rohadt le az egyik példány. Mint az összes mérnöki eredmény, találmány, szoftver, stb amit használsz, használtál és használni fogsz.
Ez az ember gondolt az idősekre? Gondolt arra, hogy többen halnának meg a hidegben, mint a COVID-ban? Amikor emberek fegynak meg nálunk, mert ilyen előfordul, akkor az ellenzék, hogy nyávog. Most erre nem emelik fel a szavukat?És mi van a kisgyermekes családokkal? Lenne tippem, hogy hol kellene lekapcsolni a fűtést! Észre se vennénk, ha Brüsszelben megfagynának.A drog rossz, ismétlem, a drog rossz:
https://index.hu/kulfold/2022/03/08...-a-futest-ha-segiteni-akarnak-az-ukranoknak-/
... és akkor a szibériai hadosztályokat most is át lehet dobni nyugatra, a moszkvai és sztálingrádi csata idején is bejött.Szibériát fogják megóvni, a baráti segítségnyújtás keretében.
úgy legyen...Szerintem ebben nincs semmi új eddig is legfőképpen Lengyelországban szállították az amerikai és brit hadianyagot, és onnan került át Ukrajnába, szerintem mi is viszünk oda vagy 40.000 db szimatszatyrot, és vagy 60.000 db műbőr tartáskát......Mivel mást nem tudunk nekik adni....
Csak szólok neked, hogy az invázió előtt azzal vádoltak ,hogy benyeltem boki ruszofóbb propagandáját, és csak közlöm abszolút nem vagyok ruszofóbb, többször jártam Oroszországban, és Fehéroroszországban semmi bajom az oroszokkal és fehéroroszokkal,kedvelem őket, van jó pár orosz, fehérorosz ismerősöm akikkel rendszeresen tartom a kapcsolatot, és abban is tévedsz, hogy nem sajnálom az áldozatokat, de nagyon is sajnálom őket az orosz kiskatonákat és az ukránokat is és ezt számtalan hozzászólásomban jeleztem is, te is megtudod nézni.Az a baj, hogy te az ilyenekben csak a lehetőséget látod, hogy told a propagandát. És nem csak te hanem a hozzád hasonló russzofób emberek, eszed ágában sincs sajnálni az ilyen civil áldozatokat. Sajnos ez az igazán szomorú.
Vegyük például a magamfajtákat. Való igaz engem sem érdekelnek személy szerint az áldozatok. Ilyenek a háborúk, személytelenek. Itt ülök egy meleg kényelmes szobában több sok sok ezer kilométerre az eseményektől, talán ez is kell hozzá, hogy az ember tudjon objektív maradni.
Engem hadászati vonatkozásban érdekel, hogy magyarázatot találjak a miértekre. Ilyen az pl., hogy nem kelletett volna felfegyverezni a civileket, meg felbátorítani őket. Hisz azt nem tagadhatod, hogy az invázió kezdetén oroszok kímélték a civileket. De mivel annyira működik a nyugati propaganda, hogy már 40k orosz elesett, nekem is tele lenne gatyám ha egy elavult 40 éves BMP-ben kellene üljek várva, hogy ki mivel süt meg.
A nagyon okos ukrán vezetés erre nem gondolt, hogy ne uszítsák a civileket.
De meddig? Fél órát? Órát? És aztán?Füst.Lényegében lehetetlené teszi a rohamcsoportok tüzérségi kisérő támogatását.Nagyon is észszerű.
De miért nem akkor csapják szét, amikor viszik az értékes szállítmányt?Na, akkor megvan merre kolbaszolnak a harci helik
Ahh, a Kvartal 95 produkciós iroda nagyon elemében van.Nem tudom, volt e már: állítólag telefonbeszélgetés Putyin és Sojgu között. Hamis vagy nem? Nem tudni, de nekem valódinak tűnik... Lehet belsősős szivárogtatás is... Nincs hozzá magyar felirat, viszont az automata fordító működik, ami igen, primitív, de körvonalakban lehet érteni a lényeget. A lényeg: Putyin ideges, és kezd fogyni a türelme. Leteremti Sojgut (és közvetve Geraszimovot is), eredményt követel, lehetőleg néhány napon belül. Nem elképzelhetetlen, hogy rámennek Kijevre rövid időn, talán néhány napon belül (már olvastam erről cikket). Putyin szerint kezd kimerülni a hátország, Sojgu pedig az orosz erők problémáiról beszél, illetve az ukrán ellenállásról. A franciák is említésre kerülnek (valami tárgyalás képében)...
ezt a füstölést én sem nagyon értem, abból a szempontból, hogy a védekező fél is így kitakarja, saját részére, a terület megfigyelésétDe meddig? Fél órát? Órát? És aztán?
Mi az? Hullaszállító?Remélem mindegyiket a 200-as szállítmány viszi haza.
Nem gondoltam volna h meghaltak. Ehhez képest fél kocsit szét kapta.Két idős ember ült benne....
Látva nap mint nap ezeket a civil áldozatokat a menekülteket a civil épületek elleni tüzérségi és légitámadásokat, szerintem Putyin ezt a háborút már elvesztette..
Még egy sima 7,62 mm lőszer is átmegy egy személyautón, hát még akkor egy 30mm gépágyú lőszer....Nem gondoltam volna h meghaltak. Ehhez képest fél kocsit szét kapta.