A NATO is Azov fekete nap felvarrós fotókat közöl a bátor ukrán harcosokról:
(első kép, katona hölgy mellkasán)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
itt semmi -számomra- olvasható dolog nincs
The White House: Imposing a limited no-fly zone over Ukraine to protect civilians is an escalatory step
Másképen gondolom.Az eddigi infók áttekintése után....
Véleményem szerint ezen a héten komoly változás fog beállni az Oroszok hozzáállásában a dolgokhoz.
Nagyon úgy tűnik hogy leveszik a kesztyűt.
Azon magas harcértékű egységeik amikkel rendelkeznek jobbára szétszórtan kis mennyiségben kerültek bevetésre. Ez szerintem meg fog változni ezen a héten.
Mivel a külső politikai nyomás nem stagnál, hanem növekszik, illetve tudatosult bennük hogy minél tovább húzzák, annál több hadianyag és önkéntes fog megérkezni, elkezdik áthelyezni hadászati mélységbe a csapásméréseiket ( UA nyugati területe), és masszívan beleállnak egy vagy több város ,amolyan oroszos ostromába.
Gyakorlatilag politikailag senki nem akarja rendezni a dolgot, ez minden embernek már világossá kellett váljon mindkét oldalon...
Mindegy mit csinálnak, mindig ők a hunyók, és olyan nagyon már nincs mivel embargózni őket. Embargókat kijátszotta a nyugati fél, kb 98%-ra...
A támadó sereg még mindig szabadon graszál. A háború második hetében sem történt Ukrán oldalról semmiféle olyan manőver ami akár harcászati értelemben is változtatott volna bármin is. Már most Gerilláskodnak(!),illetve bezárva a védelmi vonalakban várják a csodát.
Veszteségek? Gyakorlatilag lassításokat látok az orosz részről csupán. A hadtáp központokból beérkező utánpótlás bevárása készteti csak lassításra az inváziós haderőt.
Széljegyzet....
Közel 10 millió népi orosz él a területen....Róluk nagy a csend. Ők talán nem lettek felszerelve ezzel-azzal?
Akkor nézz utána jobban....én nem láttam pulzálást NATO országok hadműveleteiben eddig...
Ez mi? Valami forrás? Ki mondta? Mikor? Milyen szövegkörnyezetben?
The White House: Imposing a limited no-fly zone over Ukraine to protect civilians is an escalatory step
Minden híresztelés ellenére, egy percig se próbálkoztak Odessza felé, még az odesszai védelmi körzet elérése előtt északnak fordultak az orosz csapatok. Arrafele viszont jelentős előretörést értek el.Odessza,Transzmisszia felé lényegében elakadt a támadás,észak felé a srtaégiai katlan sehol.
persze, de ez a doktrína része.Akkor nézz utána jobban....
Én speciel utaztam Lufthansától kezdve, KLM-ig kb mindennel....
Ugye nem volt légi szállító kapacitás elégséges.
De ajánlom figylmedbe az első Öbölháborút, nézd meg mennyi civil céget vontak be a személyzet és a technika mozgatásába, pedig csak egy Irak-ról volt szó.
Azért írtam, mert szerintem jóval több példa volt arra, hogy a civileket kímélték, főleg az első napokban.De az nem háborús bűncselekmény.
Ez viszont az.
Amúgy miért írtad ezt? Mit szeretnél mondani?
Forrás?De VD-en is láttam vadiúj egyenruhát....
Megmerték lépni a lengyelek, nem semmi, kíváncsi leszek erre mit lépnek az oroszok...
Lengyelország kész vadászgépeket szállítani Ukrajnának, de megvannak a feltételek
2022. MÁRCIUS 8., KEDD, 21:05
Lengyelország készen áll az Ukrajna által kért
MiG-29-es vadászgépek átszállítására a németországi Ramstein légitámaszpontra, de arra kéri az Egyesült Államokat, hogy biztosítson csererepülőgépeket.
Ez áll a lengyel külügyminiszter kedd esti közleményében az " Európai Igazság " szerint.
„A Lengyel Köztársaság hatóságai az elnök és a kormány közötti egyeztetést követően készek azonnal és ingyenesen telepíteni az összes MIG-29-es repülőgépüket a ramsteini légibázison, és átadni az Egyesült Államok kormányának. Amerikában” – áll a közleményben.
Lengyelország ugyanakkor arra kéri az Egyesült Államokat, hogy biztosítson számára megfelelő működési képességekkel rendelkező csererepülőgépeket.
"Lengyelország készen áll arra, hogy azonnali feltételeket teremtsen a repülőgépek vásárlásához" - áll a közleményben.
A lengyel kormány ugyanerre kéri a többi NATO-szövetségest is, akiknek MiG-29-esei vannak.
Korábban a Fehér Ház megerősítette, hogy az Egyesült Államok tárgyal Lengyelországgal arról, hogy Ukrajnának adhasson vadászgépeket.
Olyan szovjet vadászgépekről beszélünk, mint például a MiG-29, amellyel az ukrán pilóták már megtanultak repülni.
Anthony Blinken amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok keresi a módját a lengyel vadászgépek készleteinek gyors feltöltésének annak érdekében, hogy Lengyelország el tudja látni harci repülőgépeit Ukrajnának.
Ben Wallace brit védelmi miniszter kijelentette, hogy Nagy-Britannia támogatni fogja Lengyelországot, ha úgy dönt, hogy Ukrajnát harci repülőgépekkel látja el, de figyelmeztetett, hogy ennek közvetlen következményei lehetnek az országra nézve.
Польша готова передать истребители Украине, но есть условия
www.pravda.com.ua
Mert erre van idő, ehhez van hozzáértés odaát?Valaki mesélje már el mi értelme egy továbbra is a nyolcvanas éveket képviselő vasat átadni és beküldeni a darálóba? Mert a gépek upgadeja nem tett rá AMRAAM-ot, anélkül meg a égi radarral eléggé kaki manapság. Az ukránok hardware sikerei szinte kizárólag a modern nyugati eszközöknek köszönhető (direkt és indirekt), szóval ezek szovjet szarok sokat nem lendítenek az ügyükön.
Az egésszel max azt érik el, hogy a Szu-35 letolja a legperfectebb score-al rendelkező jetvadász trónjáról az F-15-öst...
Hát figyu, az ukrán légierő 2 hete operál, túlélte az alpha strike-ot, a midennapos Kalibr esőt, meg az orosz szuhojok BVR fegyvereinek záporát.Valaki mesélje már el mi értelme egy továbbra is a nyolcvanas éveket képviselő vasat átadni és beküldeni a darálóba? Mert a gépek upgadeja nem tett rá AMRAAM-ot, anélkül meg a égi radarral eléggé kaki manapság. Az ukránok hardware sikerei szinte kizárólag a modern nyugati eszközöknek köszönhető (direkt és indirekt), szóval ezek szovjet szarok sokat nem lendítenek az ügyükön.
Az egésszel max azt érik el, hogy a Szu-35 letolja a legperfectebb score-al rendelkező jetvadász trónjáról az F-15-öst...
Twitterbejegyzés volt, én csak egy jelentéktelen oldalt találtam, forrás nélkül:Valaki írta, de nem találom, hogy a román MIG21-et, meg a Pumát egy ukrán S300 szedte le?
Gőzöm nincs, mennyire megbízható:Na igen... Kérdem én (amit már az invázió elején is feltettem): van tömeges átállás az orosz etnikum felől a Föderáció oldalára? Mert tudomásom szerint orosz források sem írnak ilyenekről, sőt, ami beszédes...