?passz. a lényeg, hogy nem nyílt ki és kampó![]()
Remélem nem az a poén hogy meghalt szerencsétlen?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
?passz. a lényeg, hogy nem nyílt ki és kampó![]()
StarStreak? Ohhh![]()
2022. március 9 Starstreak
Nagy-Britannia kinyilvánította szándékát, hogy Ukrajnát MANPADS-el látja el orosz repülőgépek ellen
Nagy-Britannia azt tervezi, hogy Ukrajnát hordozható légvédelmi rakétarendszerekkel látja el.
A katonai hírügynökség a Reuters hírügynökségre hivatkozva számol be .
Az Egyesült Királyság védelmi minisztere, Ben Wallace újságíróknak jelentette be szándékát.
Hangsúlyozta, hogy a MANPADS-k védelmi fegyverek, és segíteniük kell az ukránokat, hogy lezárják az eget az orosz légicsapások ellen.
Elmondta, hogy Őfelsége kormánya úgy döntött, hogy fontolóra veszi a Starstreak MANPADS átadását.
A miniszter kijelentette: a döntés már megszületett, és most keresik a módját annak, hogy az ukrán katonaságot mielőbb megtanítsák az ilyen típusú fegyverek használatára, és a szükséges mennyiséget eljuttassák Ukrajnába.
Starstreak MANPADS rakéta
A Startreak egy hordozható légvédelmi rendszer, amelyet Nagy-Britannia 1997-ben vett át. A bejelentett célmagasság 5000 m-ig, a hatótávolság 6000+ m. A 0,9 kg-os robbanófejjel ellátott rakéta 3,5 Mach sebességre képes. A robbanófej három kinetikus volfrám elem formájában került kialakításra.
![]()
Британія заявила про намір надати Україні ПЗРК проти російських літаків
Британія планує надати Україні переносні зенітні ракетні комплекси. Про це Мілітарний доповідає з посиланням на Reuters. Міністр оборони Об'єднаного королівства Бен Воллес оголосив про такі наміри журналістам.mil.in.ua
Tudom, csak nem akartam kifejteni bovebben offolas meg idohiany miatt.Bellingcat az Atlantic Council egyik petéjéből kelt ki. Cica fedőszerv.
Szerintem pedig igen, arra számítottak, hogy az invázió megindításával az ukrán állam összeomlik, a hostomeli támadás(amelyett csekély erővel hajtottak végre) is ezt a célt szolgálta, és az, hogy határon felsorakoztatott erőnek csak egy részét használták fel az első napokban és azokkal is több ponton támadtak egy rendkívül széles arcvonalon azt bizonyítja a számomra, hogy nem számoltak érdemi ellenállással...Hogyan lehet villámháború egy Ukrajna nagyságú ország ellen? Oroszok sem gondolkodtak villámháborúban. Csak nem gomdolták, hogy a konvojaikat megállítják...
A KGB-s kém aki semmiről se tudott... A valóság még annál is rosszabb mint hogy bevetette őket, mert azokat a kölyköket kifejezetten golyófogóként vetette be az első hullámban, hogy ne az értékes katonák törjék át a védvonalat.Ez egyre jobb, szegény Putyin nem tudott arról,hogy orosz sorkatonákat küldenek az ukrán frontra......
A Kreml közölte, hogy Putyin nem tudott az ukrajnai sorkatonákról, és a felelősök megbüntetését követelte...
2022. MÁRCIUS 9., SZERDA, 19:26
![]()
Peszkov ÉS PUTYIN, FOTÓ: GETTY IMAGES
A Kreml közölte, hogy Putyin orosz elnök utasította az ügyészséget, hogy büntessék meg azokat, akik felelősek a sorkatonák Ukrajnába küldéséért.
Forrás : Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára az újságíróknak nyilatkozva – írja a RIA Novosztyi
Részletek : Peszkov szerint az ukrajnai invázió megkezdése előtt Putyin utasítására az Orosz Föderáció fegyveres erői egységeinek valamennyi parancsnokát arra utasították, hogy kategorikusan zárják ki a sorkatonák bevonását bármilyen feladat ellátására Ukrajna területén.
"Putyin elnököt tájékoztatták ennek az utasításnak a végrehajtásáról" - mondta Peszkov.
Peszkov : „Az orosz elnök utasítására az Ukrajna területén különleges katonai műveletben részt vevő fegyveres erők egyes részeiben számos katonai szolgálatot teljesítő katona jelenlétével kapcsolatban anyagok kerültek benyújtásra. ezeket elküdték a Katonai Főügyészségnek az ezen utasítás be nem tartásáért felelős tisztviselők intézkedéseinek és megbüntetésének ellenőrzése és jogi értékelése céljából.
Háttér :
- Március 7-én az agresszor ország elnöke, Vlagyimir Putyin orosz nőkhöz fordult, és megígérte nekik, hogy nem von be orosz sorkatonákat és tartalékosokat az Ukrajna területén folyó katonai műveletekbe.
- Március 9-én a kijevi sajtótájékoztatón az elfogott orosz katonák azt mondt , hogy Ukrajnában orosz hadkötelesek harcolnak, akikkel a beleegyezésük nélkül kötöttek szerződést.
- Ugyanebben az időben az agresszor ország védelmi minisztériuma elismerte , hogy Ukrajna területén hadkötelesek harcolnak. Biztosították, hogy "gyakorlatilag az összes ilyen katonát már visszavonták Oroszország területére".
![]()
Ð ÐÑемле заÑвили, ÑÑо ÐÑÑин не знал о ÑÑоÑÐ½Ð¸ÐºÐ°Ñ Ð² УкÑаине и ÑÑебÑÐµÑ Ð½Ð°ÐºÐ°Ð·Ð°ÑÑ Ð²Ð¸Ð½Ð¾Ð²Ð½ÑÑ
Ð ÐÑемле заÑвили, ÑÑо пÑÐµÐ·Ð¸Ð´ÐµÐ½Ñ Ð Ð¤ ÐÑÑин поÑÑÑил пÑокÑÑаÑÑÑе наказаÑÑ Ð²Ð¸Ð½Ð¾Ð²Ð½ÑÑ Ð² оÑпÑавке ÑÑоÑников в УкÑаинÑ.www.pravda.com.ua
Elolvastam. Érdekes cikk.Kiemelnék egy mondatott a feb. 22-i cikkből: Szergej Nariskin orosz kémfőnök, az SVR külföldi hírszerzésének vezetője pénteken azt mondta, hogy az ukrán csapatok „teljes mértékben” felkészültek a háborúra. (google fordító)
![]()
New footage shows Russia’s ‘atomic cannons’ within 10 miles of Ukraine sparking nuclear war fears - London Business News | Londonlovesbusiness.com
New footage shows Russia’s ‘atomic cannons’ within 10 miles of Ukraine sparking nuclear war fears ..........londonlovesbusiness.com
Eddig sem irigyeltem az orosz helikopter és különösen a szállítóhelikopter pilótákat de ha még ilyen nagyon potens manpads-t is kapnak az ukrik, az ukrik akkor tiszta Afganisztán feelinget érezhetnek az orosz helikopter pilóták....StarStreak? Ohhh![]()
PzFaust után még ez is? Vannak itt csemegék azért kérem![]()
5 napos villámháborút jósoltak egyesek, talán te is raktál be ilyen posztot.Szerintem pedig igen, arra számítottak, hogy az invázió megindításával az ukrán állam összeomlik, a hostomeli támadás(amelyett csekély erővel hajtottak végre) is ezt a célt szolgálta, és az, hogy határon felsorakoztatott erőnek csak egy részét használták fel az első napokban és azokkal is több ponton támadtak egy rendkívül széles arcvonalon azt bizonyítja a számomra, hogy nem számoltak érdemi ellenállással...
9km magasról mehet a buta kazettás...mindenhová.Eddig sem irigyeltem az orosz helikopter és különösen a szállítóhelikopter pilótákat de ha még ilyen nagyon potens manpads-t is kapnak az ukrik, az ukrik akkor tiszta Afganisztán feelinget érezhetnek az orosz helikopter pilóták....
Hogyan lehet villámháború egy Ukrajna nagyságú ország ellen? Oroszok sem gondolkodtak villámháborúban. Csak nem gomdolták, hogy a konvojaikat megállítják...
![]()
2022. március 9 Starstreak
Nagy-Britannia kinyilvánította szándékát, hogy Ukrajnát MANPADS-el látja el orosz repülőgépek ellen
Nagy-Britannia azt tervezi, hogy Ukrajnát hordozható légvédelmi rakétarendszerekkel látja el.
A katonai hírügynökség a Reuters hírügynökségre hivatkozva számol be .
Az Egyesült Királyság védelmi minisztere, Ben Wallace újságíróknak jelentette be szándékát.
Hangsúlyozta, hogy a MANPADS-k védelmi fegyverek, és segíteniük kell az ukránokat, hogy lezárják az eget az orosz légicsapások ellen.
Elmondta, hogy Őfelsége kormánya úgy döntött, hogy fontolóra veszi a Starstreak MANPADS átadását.
A miniszter kijelentette: a döntés már megszületett, és most keresik a módját annak, hogy az ukrán katonaságot mielőbb megtanítsák az ilyen típusú fegyverek használatára, és a szükséges mennyiséget eljuttassák Ukrajnába.
Starstreak MANPADS rakéta![]()
A Startreak egy hordozható légvédelmi rendszer, amelyet Nagy-Britannia 1997-ben vett át. A bejelentett célmagasság 5000 m-ig, a hatótávolság 6000+ m. A 0,9 kg-os robbanófejjel ellátott rakéta 3,5 Mach sebességre képes. A robbanófej három kinetikus volfrám elem formájában került kialakításra.
![]()
Британія заявила про намір надати Україні ПЗРК проти російських літаків
Британія планує надати Україні переносні зенітні ракетні комплекси. Про це Мілітарний доповідає з посиланням на Reuters. Міністр оборони Об'єднаного королівства Бен Воллес оголосив про такі наміри журналістам.mil.in.ua
StarStreak? Ohhh![]()
PzFaust után még ez is? Vannak itt csemegék azért kérem![]()
Jó, valaki definiálja nekem a villámháborút.
Mert eddig, balga módon azt hallottam, hogy maga a blitzkrieg ugye második vhs dolog, de lényegében Görgey tavaszi hadjárata is gyakorlatilag megfelelt neki, ahol 1 hónap alatt a Tiszától Komáromig verte az ellent.
De még volt jópár ilyesmi. Pl a 6 hetes francia hadjárat, vagy éppen a 6 hetes Iraki hadjárat...
De ezek szerint az, hogy gyakorlatilag 2 hét alatt az oroszok benyúltak egy Magyar Királyság+ Horvatországnyi területet az nem az.
Miért?
Egy olyan postot raktam be amiben azt írtam, hogy az orosz hadvezetés azt mondta az első napot követően,hogy az első nap az az napra tervezet hadműveleti céljaik 70%-t elérték és 5 nap alatt akarják elérni az előre kitűzött hadműveleti céljaikat.5 napos villámháborút jósoltak egyesek, talán te is raktál be ilyen posztot.
Mint a reklámban= Én így szeretlek!9km magasról mehet a buta kazettás...mindenhová.
Köszönjük Angliának a még több civil halottat!
Ó, hát sztem nem csak a heli pilóták kezdhetnek gondolkodniEddig sem irigyeltem az orosz helikopter és különösen a szállítóhelikopter pilótákat de ha még ilyen nagyon potens manpads-t is kapnak az ukrik, az ukrik akkor tiszta Afganisztán feelinget érezhetnek az orosz helikopter pilóták....
– mondta Leonyid Szluckij.Arra való tekintettel, hogy a tárgyalások nem haladnak jól, inkább nem beszélnék róluk. Ez nem egy PR-kampány, hanem a célunk az, hogy közös nevezőre jussunk kulcsfontosságú, katonai, politikai és humanitárius kérdésekben. Ez nem egy egyszerű feladat, de az orosz delegáció nem fog feladni semmit a megfogalmazott követelésekből. Jelképesen mondva: nem fogunk egy millimétert sem engedni
Még anno 2014/15ben volt egy jó kis indexes tudósítás a frontról, ahol is az újságíró nagy büszkén leírta, h mentőautóval vitték a lőszert. Na most ez így finoman szólva nem korrekt. Gondolom, megint ilyen terveik voltak, a Vöröskereszt meg nem mehet abba bele, h akkor innentől kezdve a vörös kereszt csak egy rajz, mert mindenki úgyis azzal visz lőszert, akkor lőhető.Volt valami összezördülés a vöröskereszttel. Zelenszij a twitterén is kiakadt valami címer vitán, amit nem is igazán értettem, akkor sem.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..