Kár hogy telegram linket nem lehet beszúrni megjeleníthető formában, több értelme lenne mint a mainstream szemétnek.
Volnovakha városában ma a szakadárok több járművet és legalább 3 tankot szereztek meg, állításuk szerint az ukránok teljesen kifogytak az üzemanyagból, ezért hagyták őket hátra, illetve ha lett is volna üzemanyag se lett volna értelme útra kelni velük mert csak célpontokká válnak ezzel. A szakadárok nagyon jól tolják.
Egyébként csak én nem látom már az elhagyott orosz felszerelésekről készült "híreket" ? Már azokat leszámítva amit pár nappal később is újként adnak el. Ezek szerint az oroszok elkezdtek ezzel a problémával foglalkozni. Vagy ma már nincsenek ilyen gyors előre rohanások hanem csak ez a kényelmes 15-20 kilométeres előrenyomulások, itt pedig már nem fogy ki semmi. Plusz lehet a civileket sem dicsérik meg ha videózgatnak meg a járművek körül császkálnak.
Sokan hiányolják a nagy katlant a térképen, szerintem, így is megvan, igazából a Dnyeperen járművel már csak ott lehet átkelni ahol az oroszok engedik, északról délről elfoglalva a keleti oldal, ahogy a kiépített állásokat hátra hagyják, nehéz fegyverzet nélkül, ez már inkább csak vadászat lesz, persze a tisztogatás során lesznek orosz veszteségek.
Azt hittem sokkal több készletük van keleten az ukránoknak, de úgy néz ki kezdenek kifogyni, nyugatról nem tud hozzájuk nagy mennyiségben eljutni semmi utánpótlás, ha egy frontvonalban lévő város ilyen gyorsan kifogyott akkor a nagyvárosok se fogják sokáig húzni, ráadásul még ha a nackók nem akarják a civileket kiengedni a bekerített városokból, a sima katonákat demoralizálni fogja a szenvedő lakosság látványa, mivel felmentésre nincs lehetőség, csak még több halálra.
Volt itt szó arról hogy külföldi zsoldosok/ önkéntesek érkeznek orosz részre is. Azt olvasom hogy a fronton semmiképpen nem akarják őket bevetni mert kételkednek a motivációjukban és a harcértékükben, és arculcsapás lenne ez azoknak az orosz nemzetiségűeknek akik önként jelentkeztek de nem engedték őket harcolni.
Az ukrán oldalon lévő külföldiekről nekem az a véleményem, azokkal ellentétben akik csak simán fejlövésben gondolkoznak, hogy ha csak pár ezret sikerülne belőlük majd elfogni milyen kiváló túszok lesznek belőlük. Az értékes foglyokat sosem szabad kivégezni, még ha nem is katonák. Igazából ennél fogva eljárást lehet majd ellenük indítani és kiszabni egy csomó életfogytot meg 20-30 éveket. A nyugati kormányokkal szembeni alkudozásnál nagyon jó kis tényezők lesznek ezek az elemek. Ha másra nem jók majd gyűjtik a zuzmót Szibériában.
A nyugati fegyverek tömeges orosz kézre kerüléséről és felhasználásáról én is gondolkoztam , de ha ránézünk a térképre, kik ellenségek Oroszország számára rájövünk hogy nagyon korlátozott helyen tudnak visszavágni az oroszok a nyugat ellenségeinek támogatásával.
A szultán teljesen különutal politikát folytat, őt nem éri meg bántani amíg tudja a helyét, Mexikóban lehetne a drogkartelleknek adni belőle, de Mexikó is semleges ezért az is kilőve. Izrael is eszénél van, meg az egész közel kelet. Egy helyet tudok ahol fel lehetne használni ez pedig Afrika, csak az a baj hogy ott most ők is nyomulnak, és mondjuk ha csádi terroristák kapják, mi a garancia hogy nem jut el Maliba, vagy A KAKba? Esetleg baráti kormányok ellen lázadókhoz. Mondjuk ha Macron pattog azért ott alá lehet fűteni, esetleg begyújtani a marokkói algériai ellenségeskedést. Az jót tenne a gázáraknak meg a menekültkérdést is rendezné.
Az amerikai szankcióról az orosz aranyra meg annyit, hogy orosz arany az Oroszországban van, és őszintén szólva én leszarnám hogy nem lehet tőlük venni, minden pénzemen megvenném amit adnak ha tesznek rá egy piaci ár alatti 5% os kedvezményt. úgy is csak menni fog felfelé az ára, de ezzel hogy hivatalosan kilőtték az egyik legnagyobb tartalékot és termelőt. Csak még értékesebbé tették az orosz aranytartalékot már rövid távon is.
A csecseneken meg annyira látszik az hogy ezek igazán elemükben vannak, szerintem ők kimondottan élvezik a háborút.
A saját hírszűrési módszerem szerint, úgy értékelem hogy stabilan halad az Ukrajna projekt, ami nem egy tisztán katonai akció, hanem valóban az ország hosszútávú átalakításáról szól Oroszországnak megfelelő módra.