nem érdekel ki mit gondol, de ettől potyognak a könnyeim...Több tucat halottja van egy ukrán kazettás bombatámadásnak Donyeck központjában
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
nem érdekel ki mit gondol, de ettől potyognak a könnyeim...Több tucat halottja van egy ukrán kazettás bombatámadásnak Donyeck központjában
Elnézést.. mi a kettős mérce? Szilárdan állok ki az elveim mellett...Szép kettős mérce...
Ezért kellenek a drónok... Több ezer drón tartalékkal kellet volna nekifutniuk az ukrán háborúnak.Azov nem semmi felvételek...
"Őrületes felvételek egy ukrán BTR-4-esről, amint #Mariupol közelében orosz páncélosok ellen harcol, megrongálva egy T-72B3M-et és teljesen megsemmisítve egy BRM-1K-t.
Ilyet még nem nagyon láttam eddig."
Az, jó mert ez éppen csehül volt , de én oroszul olvastam először.my russzkij is elég gyenge...lefordítanád a lényeget?
Ha megnézed a felvételt a BRM/BMP mögött a tüzelés megkezdésekor emberek vannak, kizárásos alapon orosz katonák, bele sem merek gondolni, hogy mit csinálnak velük a BTR-4 30 mm gépágyújának lövedékei ha eltalálják őket....Ezért kellenek a drónok... Több ezer drón tartalékkal kellet volna nekifutniuk az ukrán háborúnak.
csak nem jutnak el az oroszok Mariupolig, van meg remeny az Azov szamara.
Az USA figyelmeztette Kínát..
2022. 03. 14. 05:45
Az Egyesült Államok szerint Kínának kemény „következményekkel” kell szembenéznie, amennyiben fegyverekkel segítene Oroszországnak az ukrajnai invázióban – foglalta össze az amerikai média értékelését a BBC News.
Meg nem nevezett amerikai tisztviselők több amerikai hírügynökségnek is azt mondták, hogy Oroszország katonai segítséget kért Kínától, ám a washingtoni kínai nagykövetség azt közölte, hogy nincs tudomása ilyen kérésről. A figyelmeztetés az Egyesült Államok és Kína vezető tisztviselőinek hétfői római találkozója előtt hangzott el. Bár a válság kezdete óta Peking retorikailag erőteljesen támogatja a régóta szövetséges Moszkvát, de eddig nem merült fel olyan adat, amely igazolná, hogy tényleges katonai vagy gazdasági támogatást nyújtott volna az oroszoknak.
Az amerikai média azonban – amerikai tisztviselőkre hivatkozva – azt állítja, hogy Oroszország az elmúlt napokban kifejezetten katonai felszerelést, többek között drónokat kért Kínától.
A CNN-nek adott interjújában Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta: hivatalosan is jelezték Pekingnek, hogy a nagyszabású szankciók kijátszására irányuló erőfeszítéseknek vagy az Oroszországnak nyújtott támogatásnak feltétlenül következményei lesznek.
– fogalmazott Sullivan
Az USA figyelmeztette Kínát | 24.hu
Az Egyesült Államok szerint Kínának kemény következményekkel kell szembenéznie, amennyiben fegyverekkel segítene Oroszországnak az ukrajnai invázióban – foglalta össze az amerikai média ér24.hu
Izgatottan várom az ARD helyszíni tudósítását.Több tucat halottja van egy ukrán kazettás bombatámadásnak Donyeck központjában
És mit tett a t72BM3-al, lekoptatta róla a festéket?Azov nem semmi felvételek...
"Őrületes felvételek egy ukrán BTR-4-esről, amint #Mariupol közelében orosz páncélosok ellen harcol, megrongálva egy T-72B3M-et és teljesen megsemmisítve egy BRM-1K-t.
Nem nagyon látni mit rongált meg rajta, de mivel nekem úgy tűnik , hogy a T-72B3 nem szemben hanem oldalt állt, így szerintem van esély arra, hogy komolyan megrongálhatta.És mit tett a t72BM3-al, lekoptatta róla a festéket?
A BRM álló helyzetben, még csak lőni sem próbál. Szerintem kb. nem volt benne személyzet, merthogy meg sem kísérelt megmozdulni. De a felvétel tetszik. (Az, hogy az első célpont egy T72B3M volt és meg is "rongálta" hááát, nem tudom. Annyi nem látszik belőle, hogy mindezt ilyen határozottan ki merném jelenteni. Ami valóban látszik, hogy rálőnek valamire, majd továbbmenve rálátnak egy BRM-re amit kilőnek. Ennyi. A többi inkább csak a szokásos ukrán hősköltemény. Ha valaki konkrétan többet lát a felvételen, és elemezné nekem megköszönném. )Azov nem semmi felvételek...
a személyzet ott van mögötte látszik a lábukA BRM álló helyzetben, még csak lőni sem próbál. Szerintem kb. nem volt benne személyzet, merthogy meg sem kísérelt megmozdulni. De a felvétel tetszik. (Az, hogy az első célpont egy T72B3M volt és meg is "rongálta" hááát, nem tudom. Annyi nem látszik belőle, hogy mindezt ilyen határozottan ki merném jelenteni. Ami valóban látszik, hogy rálőnek valamire, majd továbbmenve rálátnak egy BRM-re amit kilőnek. Ennyi. A többi inkább csak a szokásos ukrán hősköltemény. Ha valaki konkrétan többet lát a felvételen, és elemezné nekem megköszönném. )
Akkor ez a magyarázat, hogy miért nem lő vissza és miért nem mozdul meg...a személyzet ott van mögötte látszik a lábuk
Nem biztos, hogy a BRM-e nem volt személyzet ha megnézed figyelmesen a felvételt akkor látod, hogy mögötte (szerintem) orosz katonák vannak, simán lehet, hogy a BRM takarásában/ fedezékében hatoltak be a városba, BTR jól láthatóan amikor alacsonyra a BTR alá lő őket akarja lőni....A BRM álló helyzetben, még csak lőni sem próbál. Szerintem kb. nem volt benne személyzet, merthogy meg sem kísérelt megmozdulni. De a felvétel tetszik. (Az, hogy az első célpont egy T72B3M volt és meg is "rongálta" hááát, nem tudom. Annyi nem látszik belőle, hogy mindezt ilyen határozottan ki merném jelenteni. Ami valóban látszik, hogy rálőnek valamire, majd továbbmenve rálátnak egy BRM-re amit kilőnek. Ennyi. A többi inkább csak a szokásos ukrán hősköltemény. Ha valaki konkrétan többet lát a felvételen, és elemezné nekem megköszönném. )
Vagy nem a személyzet, hanem a BMP-t követő orosz lövészek..a személyzet ott van mögötte látszik a lábuk
Ne felejtsd ez egy teljesen analóg harceszköz simán benne van, hogy mire reagálhattak volna már szét is kapták a 30mm gépágyú lövedékek, én a torony állásából úgy látom, hogy nem is abba az irányból várták a támadást ahonnan a BTR elkezdte őket lőni...Akkor ez a magyarázat, hogy miért nem lő vissza és miért nem mozdul meg...
A BRM álló helyzetben, még csak lőni sem próbál. Szerintem kb. nem volt benne személyzet, merthogy meg sem kísérelt megmozdulni. De a felvétel tetszik. (Az, hogy az első célpont egy T72B3M volt és meg is "rongálta" hááát, nem tudom. Annyi nem látszik belőle, hogy mindezt ilyen határozottan ki merném jelenteni. Ami valóban látszik, hogy rálőnek valamire, majd továbbmenve rálátnak egy BRM-re amit kilőnek. Ennyi. A többi inkább csak a szokásos ukrán hősköltemény. Ha valaki konkrétan többet lát a felvételen, és elemezné nekem megköszönném. )
Oké, Ez nagyon jellemző egy behatoló BRM viselkedésére. Megáll és nézeget. Nem mozog, nem lő vissza. Mögötte biztosan cigiszünetet tartottak vagy valami, mert ez minden csak nem egy akció közbeni mozgás. Ne láss bele olyant ami nincs. Értem, hogy így nagyobb az ukrán dicsőség, de maradjunk annál, ami a képen valóban látszik: egy kivehetetlen harckocsi (ne mondd, hogy te látod benne a T72B3-at, mert lehidalok, illetve a BRM egy mozdulatlan és semmiféle akciót nem kezdeményező technika. Mögöttük valóban látni mozgást, ami lehet a személyzet de lehetnek esetleg más katonák is. Ennyi, ennél nincs benne több.)Nem biztos, hogy a BRM-e nem volt személyzet ha megnézed figyelmesen a felvételt akkor látod, hogy mögötte (szerintem) orosz katonák vannak, simán lehet, hogy a BRM takarásában/ fedezékében hatoltak be a városba, BTR jól láthatóan amikor alacsonyra a BTR alá lő őket akarja lőni....
A T-72B3 szerintem nem szemből hanem oldalt állt így van esély arra, hogy érzékeny károkat okozott benne...