W
Wilson
Guest
Kizártnak tartom, ha csak nem amerikai pilótákkal, de szerintem annak is minimális az esélye....most majd jöhetnek az F-35-ösök a legújabb amerikai tagállamba
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kizártnak tartom, ha csak nem amerikai pilótákkal, de szerintem annak is minimális az esélye....most majd jöhetnek az F-35-ösök a legújabb amerikai tagállamba
csak nehogy Tupoljev-drónnal, a múltkor is balul sikerült a csőposta...Várj mindjárt dobok egy mailt, az ukrán vezérkarnak, hogy küldjék már el a birtokukban lévő pontos veszteséglistát, a megmaradt repülők számát típusát,azt, hogy ezek a repülők pontosan, hol találhatóak jelenleg és naponta hány darab és milyen típusú bevetéseket teljesítenek....Mert itt mi nagyon kíváncsiak vagyunk rá.....Szerintem elküldik......
Basszus lelepleztél.....;-)csak nehogy Tupoljev-drónnal, a múltkor is balul sikerült a csőposta...
Ez van akkor, amikor a drónirányitást a hadseregre bízod és nem a vérprofi határmenti dohánycsempészekre!csak nehogy Tupoljev-drónnal, a múltkor is balul sikerült a csőposta...
pedig ha minimum döntetlenre hozzák ki az ukrik, akkor teljesen oda lesz a félelmetes medve nimbusza, és nagyon szemtelenek lesznek az amerikaiak (ha már sikerült most a kínaiakat is befenyíteniük a dollárcsapok elzárásával, akkor nem fognak a későbbiekben tartózkodni lyen lépésektől sem)Kizártnak tartom, ha csak nem amerikai pilótákkal, de szerintem annak is minimális az esélye....
A döntetlen szerintem azt fogja jelenteni, hogy Ukrajna státusza semleges lesz így nem lesz külföldi haderő a területen, F-35-t pedig szerintem nem fog kapni Ukrajna.pedig ha minimum döntetlenre hozzák ki az ukrik, akkor teljesen oda lesz a félelmetes medve nimbusza, és nagyon szemtelenek lesznek az amerikaiak (ha már sikerült most a kínaiakat is befenyíteniük a dollárcsapok elzárásával, akkor nem fognak a későbbiekben tartózkodni lyen lépésektől sem)
olyan videót is láttam, hogy repeszgránátot dobnak be az ukránok a búvón, az ugye nem viszi szét a legtöbb esetben a technikát annyira, hogy használhatatlan legyen, csak a kezelőkből csinál darált húst; Irpinnél is ugye volt BMD, amiből csak félig esett ki a VDV-s (rigor mortisban maradt a tigrisbukfenc), a gerillavideós ukrán támadásnál is az RPG-22 nem verte gallyra a technikát, csak a vezetőfülkét cseszte szét a bent ülőkkel, és sok Kamaznál annyi volt a kontakt, hogy csak a testnedvek fröccsentek a szélvédőre, mint az agyvelő, bélsár és aortás vér; szerintem ilyeneket takaríthatnak a fehérjemosódában.Masik dolog, ha a harcjarmuben emberi maradvanyok vannak amiket ki kell mosni, akkor az a jarmu mar eleg helyrehozhatatlan karokat szenvedett nem?
Pl egy tank, vagy pszh, ami oda bemegy az el is robban es szetviszi a dobozt. Kezifegyverektol, kis kaliberektol vedettek mind, a nagy kaliber meg mindet taccsra veri. Ott mosogatni meg menteni nincs ertelme, nincs mit.
félek, nem, és gátlástalanabb lesz az USAA döntetlen szerintem azt fogja jelenteni, hogy Ukrajna státusza semleges lesz így nem lesz külföldi haderő a területen, F-35-t pedig szerintem nem fog kapni Ukrajna.
Ezt olvasta "Kijev szelleme" is?Valójában sokkal kevesebb mint 300 db, és az is nagy problémát jelent, hogy az éves repült órai a pilótáknak nagyon alacsonyak,ráadásul az elégtelen fizetés miatt nagy volt a pályaelhagyás....
"Az ukrán légierő jelenlegi állapota nem is nevezhető elfogadhatónak. Korlátozott számú régebbi típusú repülőgép és helikopter továbbra is szolgálatban marad, többnyire még szovjet gyártásúak. Az elmúlt években Kijev aktívan foglalkozott a légierő frissítésével és a taktikai repülés átalakításával kapcsolatos kérdéseken - és még cselekvési programot is készített a 2021–2035-ös időszakra. Minden okunk megvan azonban azt hinni, hogy a legjobb esetben is ez csak részben valósul meg.
Valós problémák
Jelenleg a "Povіtryanі sili" nem büszkélkedhet nagy mérettel vagy magas harci képességgel. A The Military Balance 2021 szerint a légierő taktikai harci repülése négy vadászrepülő és két bombázó-támadó dandár között oszlik meg. A harci repülőgépek teljes számát körülbelül 125 egységre becsülték.
A MiG-29 és a Szu-27 vadászgépek továbbra is a legmasszívabbak a légierőben - körülbelül 35 egységgel rendelkeznek mindkét típusból. Több mint 30 Szu-25-ös támadórepülőgép és egy tucat Szu-24-es frontvonali bombázó is volt. Felderítési feladatokhoz kb. 10 db Su-24MR repülőgép. A Flight Global újabb World Air Forces 2022-es útmutatója eltérő számokat ad, de általában véve a két kiadvány nem mond ellent egymásnak.
Az ukrán légierő jellegzetes problémája a rendelkezésre álló felszerelések elfogadhatatlan elavulása. A Szovjetunió összeomlása során minden harci repülőgép és szinte minden egyéb repülőgép az ukrán hadsereghez került. Ennek megfelelően a legújabb vadászgépek és bombázók tavaly ünnepelték fennállásuk harmincadik évfordulóját. Ez negatívan befolyásolja a teljesítményt és a képességeket. Ráadásul a gépek valós harckészültsége is minimum kérdéses.
Ismételten kísérletek történtek a repülőgépek javítására és korszerűsítésére, de ezen a területen konkrét problémák vannak. Így egy nagyjavítás alapvetően nem tudja megoldani a gépek korának problémáját. Ráadásul az ilyen javítások rendkívül nehezek vagy akár lehetetlenek is Oroszország részvétele nélkül. A harmadik országok bevonása lehetővé teszi bizonyos kérdések megoldását, de nehézségekkel és problémákkal is jár.
Így a légierő rossz állapotban van, nem tudja maradéktalanul megoldani a rábízott feladatokat. Emellett minden előfeltétele megvan a helyzet további romlásának - gazdasági, szervezeti, korrupciós, műszaki stb. Intézkedések hiányában a légierő harcképes flottája, amely amúgy sem a legnagyobb, tovább hanyatlik, a gyógyulás reménye nélkül"
Szerző:
Rjabov Kirill
Ha igen akkor szerintem csukott szemmel olvasta...Ezt olvasta "Kijev szelleme" is?
Nem lesz "döntetlen". Bármilyen megállapodás lesz is, az kizárja az F35-ök telepítését, különben nem lesz megállapodás.félek, nem, és gátlástalanabb lesz az USA