Akarod mondani, hétfőig.A tegnapi nap után úgy döntöttem, hogy a háború végéig megváltoztatom a profil képemet,hogy mindenki tisztába legyen vele, hogy kik és milyen hatalom áll mögöttem......
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akarod mondani, hétfőig.A tegnapi nap után úgy döntöttem, hogy a háború végéig megváltoztatom a profil képemet,hogy mindenki tisztába legyen vele, hogy kik és milyen hatalom áll mögöttem......
Hát előbb meg kell tudni, hol van?.Az orosz védelmi minisztérium felvételeket tett közzé az ukrán hadsereg katonai drónok irányítási-kommunikációs központjának megsemmisétéséről.
Ezt még az első napokban kellett volna...
VK | VK
vk.com
Ahhoz is drónok és kémmüholdak kellenek...Hát előbb meg kell tudni, hol van?.
De. Lehet.Ez nem lehet hogy az a helikopter, ami a háború elején lett lefilmezve egy szántóföldön kiengedett futókkal leszállva, a szárnycsonkja tájékán sérüléssel? Mivel hogy a felvétel végén leszáll a heli és kiszállnak a pilóták Ak-val a kézben (?) vagy rosszul látom.....?
Nukleáris fegyvert azért ebben az esetben elég "kétélű"főleg hogy a válasz is az lenne!Nem hinném hogy egy sz300-asra nukleáris csapást mérnének!Semmi probléma, ebben az esetben a megfelelő dózisú nukleáris szennyezéssel kell a határ innenső oldalát ellátni, és akkor majd meglátjuk, hogy a kezelőszemélyzetnek hogy fog menni a célzás. Ja, hogy az átmegy a határ másik oldalára is? Tetszett volna távolabb rakni a komplexumot, keziccsókolom.
Korábban még az első időszakban napi 400 bevetésről írtak Telegramon, ami azért egy Szíriához képest jelentősen elmarad. Vélhetően igen, itt nem papucsos Dzsihád Alik ellen kell harcolni, szóval a bevetéseket is úgy alakítják, a túlélés érdekében nem a legjobb opció a bombakamionozás. Illetve most nem a VKSz-en, hanem a csapatlégierőn (armejszkaja aviacija) van a hangsúly, a harci helik viszont dolgoznak rendesenA Telex egyik alacsony minőségű írásában megbújik egy mondat:
"A légicsapások jórészt az éjszakára szorítkoznak, alig 100 körüli bevetést hajt végre naponta az orosz légierő."
Tud valaki bármi bővebbet ennek igazságtartalmáról?
Alapvetően a fekete szombat óta nem tűnik valami hiperaktívnak a VKS.
A MANPADS veszély miatt valamivel kockázatmentesebbnek tűnik az éjszakai műszak, bár az is igaz, hogy cserébe a FAB-dobálás és az UB-blokkozás hatásfoka is valószínűleg alacsonyabb. Talán ezért is kerültek elő a raktárból az orosz gépeken továbbra is egzotikumnak számító GLONASS vezérlésű siklóbombák.
Elvileg csak a konfliktus lezárását követően rakják fel/teszik elérhetővé a veszteségadatokatValakinek van infója arról, hogy hova tűntek el az orosz veszteségek (ami fenn volt a háború első napjaiban, már az sincs fenn) a lostarmour-ról?
Csak ukrán veszteségeket látok és néhány "szakit".
Tőle északra pedig: "Új-Csecsenföld" látható, rögtön, mellette kissé délebbre közvetlenül "Kadirovisztán" szomszédságában...Orosz VM által közzétett térkép a felszabaditott területekről DNR/LNR, vagyis a korábbi Luganszk és Donyeck megye.
Vettem az adast, koszi!Egyes kommentelők hős azovosai, a hősök akik a végsőkig kitartanak...
Az "Azov" náci ezred orvosi szolgálatának parancsnoka , akit elfogtak, miközben megpróbálták elhagyni Mariupolt a humanitárius folyosón.
Civilben szöknek a patkányok.
A nagy szájhős pár hete még fenyegetőzött..,
2017. jún. 6.-i a YT dátum
Konkrétan nem rád gondoltam...Vettem az adast, koszi!
De nem azt irtam, hogy hosok lennenek hanem azt, hogy eleg tokosek es nem pucoltak el az elso loves utan, bekrittelten oket, felvettek a harcot az oroszokkal. Kibaszottul nem sztarolom oket, de azert legyunk tenyszeruek barmelyik oldalrol is van szo es barmelyik oldallal is szimpatizalunk. Nemigaz?
Az pedig, hogy par szarzsak probal menekulni es hirtelen mar nem olyan kemeny… nos ez is barmelyik oldalon elofurdul, es mindig is elo fog. Szerintem.
Jó nagy marhák, hogy fizetnek. Mit várnak ettől? Hogy majd a nyugat megenyhül?Elkerülte az államcsődöt Oroszország
Oroszország teljesítette 117,2 millió dolláros kamatfizetési kötelezettségét két eurókötvénye után csütörtökön – idézi a Bloomberg az orosz pénzügyi tárcát.
Korábban olyan hírek keringtek, hogy csak rubelben tudnak fizetni az oroszok, ami elemzők szerint a fizetésképtelenség beismerésével lett volna egyenlő. Közölték, hogy később közlik majd, hogy a kifizetést jóváírták-e a londoni Citibanknál.
Az orosz államcsőd kockázatai az uniós szankciók után nőttek meg jelentősen. Az orosz jegybank 640 milliárd dollárnyi tartalékainak közel felét, mintegy 300 milliárd dollárt befagyasztottak, vagyis ezekhez nem tudnak hozzáférni.
Az adósságtörlesztés elmulasztására utoljára a bolsevik uralom idején, 1918-ban volt példa – írta a Bloomberg.
Az S&P nemzetközi hitelminősítő az elmúlt napokban negatív kilátás mellett “CCC”-ről egy fokozattal “CC”-re rontotta le Oroszország hosszú lejáratú szuverén devizaadósság-kötelezettségének az osztályzatát. A nemzeti valutában kifejezett hosszú távú besorolást is “CCC”-ről “CC”-re rontották.
Minek maszik ki az ember egy AK-val?Ka-52 Gostomelben, Kijevben, csapatok leszállását biztosítja