annyiban volt várható,hogy többször is elmondta V.V hogy nincs hova hátrálni !! innentől meg nem merés kérdése hanem lépéskényszer,ha leszámítjuk az áldozatokat,talán annyi haszna lesz a jövőre nézve,hogy a NATO is százszor átfogja gondolni a következőkben a lépéseit (legalább is remélem) ,mert eddig mint valami fogatlan,döglődő medvére úgy tekintettek Oroszországra,aztán (mondjuk ennek azért csak örülök,hogy nem eszkalálódott globálisan a helyzet) amikor fel kellett volna venniük a kesztyűt,kiderül hogy az amerikai sas egy kopasztott csirke.Lehet, de az inváziót is előrejelezték....Amellyel kapcsolatban én sem hittem, hogy meg meri lépni Putyin..
Ukrajna példáján egyébként lehet,hogy jó lenne a többi NATO tagországnak is (mint pl mi is vagyunk) elgondolkodni egy esetleges semleges státuszon,vagy újraértelmeztetni ezt az egész NATO tagságot,mert addig rendben van,hogy nem avatkoznak be mert az ukik nem tagok .. de erős a kétségem,hogy ha elindulnának az oroszok akkor minket vagy a tótokat,esetleg a románokat,bulgárokat nem áldoznának-e be hidegvérrel ? Lengyeleket azért nem írom,mert őket elégé teletolták fegyverrel,sőt most ebben a pillanatban hogy írom azt jutott eszembe hogy lehet ők lettek volna az ukik helyett az ügyeletes bohócok,csak fent kapcsolt még idejében valaki és átruházta a szerepet az ukránokra,végül is ha nem NATO tagok értük nem kár,miattuk nem kell beavatkozni alapon!
miért jó ez az USA-nak ?
-geopolitikailag ingataggá teszik a térséget, a befektetők nem érzik biztonságban a pénzüket Európában
-elhintik a gyűlölködés és a félelem magját még jobban a népek között,
-Oroszország és a katonai infrastruktúra gyengül,elszigetelhetik az EU-tól
-Európa megint felülhet a szopórollerre,lásd pl energiahordozók,nyersanyagok hiánya
-ha győztesen jönnek ki az oroszok a buliból,akkor még inkább fel kell fegyverezni a NATO tagországokat (lásd pl német F-35 megrendelések)
az angolszász szarkeverés magas iskolája ... (Kanada,Ausztrália,Anglia és az USA nem érintett közvetlenül a buliban amit az EU-s szankciók jelentenek pro és kontra)
- itt olvastam a kis fricskát amit a szaudi és kínai olajbizniszről írt valaki hogy jüanban lesz lebonyolítva.. már várom mikor kezdik el bombázni Rijadot az amerikaiak