Szerintem ez bullshit. Az oroszok már hetek óta államcsődölnek, a kínai gazdaság beborul.Afganisztánban se egységesen reagáltak az US innvázió/háborúra. Sött a háború elején jórészt az Afgánok pl "Északi Szövetség" szabadították fel magukat az USAF, specops segítségével.
Az elmúlt 20év alapján kijelenthető, hogy a NATO max hitegetés volt.
A szankciókat mindenki megérzi. EUban -1-3%GDPt jósolgatnak 2022re de így se várható recesszió, érdemi csődhullám. Evve szemben Oroszok már 2022!t se hiszem, hogy -10-15% alatt megusszák és a szankciók direkt hatása igazából majd fél éves távon fog beütni. Az energia...ról való levállás meg egy 2-8-10éves projekt. Lengyelek pl már 2023ban nem fognak érdemben Orosz gázt importálni máshol ez hosszabb folyamat lesz.
Na most ezt vesd össze avval, hogy németek 2050ig totálisan orosz gázimportal akarták a gázellátásukat megoldani. Oroszok elvesztik a legnagyobb vásárlójukat kiváltani a fő gonosz US fogja őket. Erre idő kell most állnak neki LNG terminálokat építeni. Meg brutál fel akarják pörgetni a zöld energiatermelésre való átállást, meg remélik, hogy Franciák minnél gyorsabban, minnél több atomerőművet építenek. Nem lepne meg ha pl financiálisan masszívan beszállnának. Franciák meg dörzsölik a tenyerüket, zsebüket.
A valóságban már nulla gazdaságú, semmitérő ukrán hrivnya meg március eleje óta erősödött.
Én elhiszem azt, hogy egy monitoron ilyen számokat láthatsz. Csak a valóság ettől oly távol áll, hogy az nem is igaz.
Az egész nyugati gazdaság, csak egy felfújt buborék, egyedül a hit tartja egyben.
Csak önmagában az üzemanyagár kivégzi rengeteg szektor versenyképességét a világpiacon.
De persze, ahogy írtam, ettől még a tesla részvény szárnyalhat majd egy amerikai monitoron.