Sehogy. A belátható széleket lefogják! Erre elég 500 m-ként egy BTR.
Nem középkor, a mai fegyverek 1-2 km-re is elhordanak + hőkamera, amivel az erdő szélét belülről 20 m-re megközelítő már látszik és lőhető (30 mm-esnek nem akadály, hogy fástól mindenestől vigye a célpontot). Vadásztál már? Ha nem ajánlom, hogy kísérőként egy képzett és jól felszerelt vadásszal kimenj egy ilyen eseményre? Az ott használható II. generációs 1-2 milliós hőkamerás kereső távcsövek megmutatják, hogy mit ér a susnyákosban való rejtőzködés. Ha az ennyit tud, akkor mit tud egy III. vagy IV pluszos katonai eszköz, ami civilnek tiltott. Na ezért nem biznisz ma már a partizánkodás.
Nem mellékesen az oroszok készítik a világ egyik legjobb ilyen eszközét (átlag vadász-jánosnak elérhetetlen - jó esetben marad az 1 milliós kínában buherált Pulsar, ami felét sem tudja).
Csak, hogy lásd milyen szar az orosz eszköz:
https://dedalnv.hu/
Minden hol, amíg el nem fogy. Mert egyszer elfogy. Hiába küld nyugat, ha nem tudják eljuttatni a harcolókhoz, mert körül vannak zárva, vagy az úton lövik szét a szállítmányt.
Ha Mariopul elesik, a déli részekről átcsoportosítások lesznek, és nem csak onnan.
Szándékosan nem kerítették be teljesen Kijevet, hogy minél több civil tudjon lelépni. Majd ha eljön az idő, az is megtörténik. De szerintem első körben Kelet-Ukrajnát fogják behúzni, ahol az ukrán haderő zöme van. Nyugat-Ukrajna, már ehhez képest sétagalopp lesz. Ha csak nem vesz meg a NATO és bevonul oda. Mert akkor annak csúf vége lesz ránk nézve.
Ahhoz, hogy egy várost leköss, főleg, hogy tied a légi fölény, nem kell nagy erő - elég ha mobilis és hagy jó nagy szakaszt a város határa és állásai között, hogy az esetlegesen kimerészkedő védőket legyen hol halomra lőni. A felszabaduló egységek, pedig mehetnek más helyre.
De nem tudom miért sietnének? Az idő nem nekik dolgozik? Úgy tesznek egyesek, mintha az ukránok minden nap indítanának egy teljes arcvonalas offenzívát. Ehhez képest azt látjuk, hogy legfeljebb olyan Aluh-akbaros jelenetekre futa (bokorból ki, rakéta el, közebn szalava ukrajni, aztán tipli)
Na meg a nagy győzelmi jelentések közben lassan minden valamire való városuk be van/lesz kerítve. De lehet, hogy én látom rosszul és a valóság az, hogy Moszkva és Szt. Pétervár áll ukrán ostrom alatt
.