Jaja, csak közben beugrott a szákba az Azovi tenger partja, meg tényleg az utolsót rúgja az Azov Mariupolban. Nem tudom minek örültök, a strat céljaik pont megvannak már most az oroszoknak, mert attól hogy Kijevre rápróbáltak és az valóban nem jött be, ne legyetek már hülyék, reálisan pont azt akarhatták elérni, amit el is értek már 80%-ban!
Ha fáj, ha nem, ez az igazság gyerekek...
Hát....
Az északi bohóckodásra kezdettől azt mondtam, hogy figyelemelterelés, de ha ezt a Wilson által ide bemásolt tűzszünetet aláírjak, közröhej tárgyává válik Putyin.
Azt jelentené, hogy 30m széteső ország megszivatta a rettegett orosz hadsereget.
Azovi tegner, ja, de-facto, de de-jure nem, ezentúl egyetlen stratégiai cél nem teljesült.
Nincs Ukrajna elvágva a tengertől, nincs legyőzve, nincs az orosz lakosság beterelve Oroszország Anyuska alá, Harkov, mint a legnagyobb egy többen élő orosz kisebbség lakóhelye sem. A "szövetségek népköztársaságokat" sem tudták felszabaditani. Még az eddig billegő Krím is újra kérdésessé válik.
Az Ukrajnában élő kisebbségek, a legnagyobb orosszal együtt, mindennapos brutalitásnak lesz kitéve. Ugyan.
Innentől nulla tekintélye lenne a világban. De cserében brutális szankciók, Oroszország elszigetelése a kulturális, sport és tudományos életből.
Én az gondolom, hogy ez maxiumum figyelemelterelés lehet, időhúzás a csapatok átdobása miatt, mást nem tudok elképzelni.
Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen szöveget leszignózzon Putyin.
Ha belemennek, akkor az azt jelentené orosz hadsereg túl van becsülve és kula xart nem ér, ennyit tud.
Valahogy minden tárgyaláson azt érzem, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja.