[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 395
23 269
113
Mi? A mérgezést a kijevi tárgyaláson követték el/ vagy nem, de arra utaltak tegnap.
Igen, ezért nem értem én sem (mert ugye Bresztben lehetett valami a kajában, italban)

Itt írja a cikk:
“az ukrán fél nem tanácsolja a küldöttjeinek, hogy bármit egyenek vagy igyanak a keddi, törökországi tűzszüneti tárgyalásokon.”
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 395
23 269
113
fordítóval írom én is
a magyar ellenzék tart gyűlést a mariupoli események miatt ezért a magyarországi k miniszter örjöngött egy kört
erre ukrajna:
"
Nikolenko cáfolta a miniszter feltételezéseit. "Kategorikusan elutasítjuk Peter Siyarto külügyminiszter azon próbálkozásait, hogy Ukrajnát bevonja Magyarország belpolitikai harcába... Magyarország belügyeibe nem avatkoztunk és nem is fogunk. A magyar emberek és a történelem fogja végső soron értékelni a magyar politikusok tetteit" - mondta.
"Sürgetjük a magyar vezetést, hogy hagyjon fel gyors közeledésével Oroszországhoz, és ismerje fel azt a nyilvánvaló tényt, hogy béke és biztonság nélkül Ukrajnában nem lesz béke és biztonság Magyarországon. Orbán miniszterelnök megtagadása ma Ukrajna teljes támogatásától nem akadályozza meg Magyarországot abban, hogy beavatkozni, és fordítva – Oroszország további agresszióra szóló meghívása mélyen Európába.
Hangsúlyozta azt is, hogy erkölcstelennek tartja az ukránok választási kampányban betöltött helyzetével kapcsolatos spekulációt."
Igen, de hol vannak ukrajna hegyei?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 067
6 613
113
Igen, ezért nem értem én sem (mert ugye Bresztben lehetett valami a kajában, italban)

Itt írja a cikk:
“az ukrán fél nem tanácsolja a küldöttjeinek, hogy bármit egyenek vagy igyanak a keddi, törökországi tűzszüneti tárgyalásokon.”
Azért mondják, mert mindenki magából indul ki.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 108
113
Akkor már egy hónapja fullba tolják a Maszkirovkát.....:)
Jaja, csak közben beugrott a szákba az Azovi tenger partja, meg tényleg az utolsót rúgja az Azov Mariupolban. Nem tudom minek örültök, a strat céljaik pont megvannak már most az oroszoknak, mert attól hogy Kijevre rápróbáltak és az valóban nem jött be, ne legyetek már hülyék, reálisan pont azt akarhatták elérni, amit el is értek már 80%-ban!

Ha fáj, ha nem, ez az igazság gyerekek...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Kadirov sem a legélesebb kés a fiókban.....:)
De persze felőlem megpróbálhatja szerintem az ukrán védők alig várnak az érkezését.....:)

Kadirov sürgette, hogy "végezzük be, amit elkezdtünk", és "vegyük be Kijevet". Miután Oroszország csökkentette a katonai tevékenységet Kijev irányába​

2022. március 29. 17:30
Forrás: RIA Novosti
Tényleg nem. Előre lelőni a poénokat nem szerencsés.
De ha jól csinálja még lehet a Szibériai Csecsen közösség vezetője :)
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113

Orosz tárgyaló: a hadműveletek visszafogása még nem jelent tűzszünetet

Az, hogy Oroszország visszafogja a katonai műveleteket Kijev és Észak-Ukrajna környékén, még nem jelent tűzszünetet – közölte Oroszország vezető tárgyalója az Ukrajnával folytatott béketárgyalásokkal összefüggésben.
Ez nem tűzszünet, de törekszünk rá, hogy fokozatosan elérjük a konfliktus deeszkalációját, legalább ezeken a frontokon
– fogalmazott Vlagyimir Medinszkij a TASSZ orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

„Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.”
Zelenszkij a csütörtök esti európai uniós csúcson közvetlenül is megszólította Orbán Viktort azzal, hogy tudja-e, mi történik Mariupolban. „És te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell.”
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Jaja, csak közben beugrott a szákba az Azovi tenger partja, meg tényleg az utolsót rúgja az Azov Mariupolban. Nem tudom minek örültök, a strat céljaik pont megvannak már most az oroszoknak, mert attól hogy Kijevre rápróbáltak és az valóban nem jött be, ne legyetek már hülyék, reálisan pont azt akarhatták elérni, amit el is értek már 80%-ban!

Ha fáj, ha nem, ez az igazság gyerek...
Lehet. De ezt olyan amatőr módon voltak képesek megvalósítani, hogy marha magas veszteségeket szenvedtek.
Jó nagy részt a saját inkompetenciájuk miatt. Ha fáj, ha nem.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Ebben az ukrán béke javaslatban ha megnézed nincs semmilyen alku a Krímről, Donbaszról pedig majd a két elnök dönt.
Donbasz miatt indult az egész, ha később döntenek róla, akkor marad minden a "Minszki" állapotban, de akkor nem igen tudja Putyin otthon megmagyarázni, hogy miért halt meg annyi orosz katona, ha semmi eredmény sincs...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 280
27 155
113
Olvasom az Ukránok olvasatát arról, milyen tervezetről állapodtak meg szerintük az oroszokkal a béke tárgyaláson (https://rusvesna.su/news/1648559406) Az alapján amit és ahogyan nyilatkoztak, gyakorlatilag semmit nem adnak, lényegében semmit nem ígérnek, és minden törekvésüket megtartják.( lényegében nem mondanak le semmiről,. Nemhogy a Donbassról, de a Krímről sem. Az oroszok/ szakik által most elfoglalt területekről meg pláne nem)

Lényegében ez egy Minszk 3. Várhatóan Ugyanolyan következményekkel. Részükről ez egy "gumi megállapodás".Gyakorlatilag palira akarják venni az oroszokat. Megint.
A nyilatkozatok alapján simán fel tudják majd mondani, sőt, lényegében szándékukban sem áll életbe léptetetni azt. Lényegében Semmire nem adnának garanciát. Ellenben az oroszok meg lehetetlenül betarthatatlan garanciákat adnának.

Ha ebbe Putyin belemenne így, akkor mindenki komplett idiótának nézné. Aminek beláthatatlan következményei lehetnének.
Igen. Az oroszok akkora vereséget szenvedtek, mint legutóbb a japán-orosz háborúban. És ezt alá is írják.