Olvasom az Ukránok olvasatát arról, milyen tervezetről állapodtak meg szerintük az oroszokkal a béke tárgyaláson (https://rusvesna.su/news/1648559406) Az alapján amit és ahogyan nyilatkoztak, gyakorlatilag semmit nem adnak, lényegében semmit nem ígérnek, és minden törekvésüket megtartják.( lényegében nem mondanak le semmiről,. Nemhogy a Donbassról, de a Krímről sem. Az oroszok/ szakik által most elfoglalt területekről meg pláne nem)
Lényegében ez egy Minszk 3. Várhatóan Ugyanolyan következményekkel. Részükről ez egy "gumi megállapodás".Gyakorlatilag palira akarják venni az oroszokat. Megint.
A nyilatkozatok alapján simán fel tudják majd mondani, sőt, lényegében szándékukban sem áll életbe léptetetni azt. Lényegében Semmire nem adnának garanciát. Ellenben az oroszok meg lehetetlenül betarthatatlan garanciákat adnának.
Ha ebbe Putyin belemenne így, akkor mindenki komplett idiótának nézné. Aminek beláthatatlan következményei lehetnének.
Nem is palira veszik dolog. Amennyiben ezt az oroszok aláírják, akkor a vesztes háborút írják alá. Ez a 15 év Krím -el kapcsolatban pedig nem csak ukrán szempontból "gumi megállapodás", hanem orosz szempontból is azt jelentené, hogy ez az aktív probléma a Putyin utáni politikai kurzusra lesz testálva. Amennyiben Putyin és Zelenszkij személyes tárgyalására lesz bízva a DNR/LNR kérdés, akkor az is marad ugyanez lesz kb. Avagy a háborút megelőző állapot, ahol továbbra is lövetheti az ukrán a civileket - természetesen a nemzetközi vélemény elismerésével.
Ugye a NATO dolog is ki van kerülve - ugyanaz lesz csak más köntösben. Ráadásul az USA keresztül fogja verni, hogy mindenki írja alá (ugye eddig a blokkolásban volt érdekelt). Ilyenformán az orosz nézegethetné majd, hogy irtják a keleti végeken az oroszokat meg továbbra is milliókat üldöznek el kisemmizve ... Hát, Putykóban van gerinc, akkor a lemondásával együtt írja alá ... Avagy maximum addig halaszt ameddig az utódlásáról gondoskodik valamilyen szinten ...
Ha a felvételek nem hamisak, provokációk.
Ilyen emberek is voltak akik megvédték ukrajnát.
És nem menekültek nyugatra.
Nem kell / lehet őket ezért kitüntetni ez nyilvánvaló.
Nekem se tetszik a ilyesmi, meg se néztem csak néhány hozzászóló írását olvastam.
De áll amit fent írtam.
Miért ment ukránokat ölni?
Miért ment területrabló céllal?
Miért ágyúzott?
Miért rakétázott?
Rohadtul nem arról van szó hogy egyetértek.
Ilyen is van.
De én nem is a fronton harcolok.
Specnaz ról lehet olvasni hogy mit csinálnak a foglyokkal.
Ugyanez csak hát ők ugye oroszok.
Te melyik részét nem érted, hogy a hazájáért harcolt? Azért ment oda. Ellentétben azokkal a p@csökkel, akiket éppen felmenteni próbálsz. Egyébként nem öltek ukránokat - Őket ölték meg.