Olyan dolgokat állítasz ami napról napra biztosabb, hogy nem igaz:Azt emeld ki légyszíves ahol olyat írtam, hogy "hamar győznek" ...
- A SzU idejéből megmaradt technika is elegendő az ukrik ellen.
- Kevesebben vannak, mint a védekező fel. Egyértelmű ostobaság, hisz a 200 ezer fő az nagyrészt a szárazföldi manőver erő. Őket támogatja a többi haderőnem nem Ukrajnában és környékén települő ereje. A légierő és légvédelem, a haditengerészet, a katonai felderítés, stb. Az ő logisztikájukat Oroszország egész területéről biztosítják.
- Azt állítod, hogy frankó a logisztikájuk. Szerintem pont nem, hisz negyven napjaennek a gépek, elrpmlanak, javítani, karbantartani kellene mindent. Hol? Javító bázisokat telepítenek Ukrajnában? Után szállítják az alkatrészeket? Az üzemanyag és lőszer utánpótlás megoldása érdekében S nehéz több száz kilométeres útvonalakon, melyek az ellenség területén vezetnek keresztül. Látványosan nagy veszteségeket szenvednek, szerinted minden ok.
- A veszteségek pótlása, a dezertált, sérült, demoralizálodott csapatok pótlása, kiegészítése sem könnyű.
- A Kijev környéki kivonulás nagy veszteségekkel járt, ezért innen sok új erőt nem fognak átcsoportosítani. Jól hangzott az ötlet, de rosszul kivitelezték.
Mindezek miatt nagyívű bekeritő műveletek végrehajtására kevés az idő és az erő. Nagyon fontos a kilőtt páncélosok, járművek pótlása. A személyi állományé még fontosabb lenne. Nem látni a plusz erőt, ami érkezik az a napi veszteség pótlása.
A május 9. egy szimbolikus dátum. Nem lehet győzelem napi felvonulás látványos kudarccal.
Én pár évtizedes katonai tapasztalattal azt gondolom, hogy sikert csak megfelelő felkészüléssel lehet elérni. Kevés az egy hónap az orosz sikerhez. Ennyi veszteség és harc után különösen. Nincs már meglepetés ereje, jó intell adatokat kapnak az amcsiktól az ukrik. Folyamatosan jön a fegyver és minden az ukriknak.
Szerintem.
Az ukránok kifárasztásra játszanak. Az ő torkukon a kés, de mégis az agresszornak fogy az ideje.
Ilyen a harc.