[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Rengeteg dolog nem stimmel Bucsával kapcsolatban, de a videón látható kézmozdulat inkább egy esőcsepp volt a szélvédőn, ahogy odébbgurult.
Én nem kétlem, hogy voltak ott halottak. A kérdés inkább az, hogy ki ölt meg kit és miért?
Persze, én sem a halottakban nem hiszek. Biztosan voltak.
Engem is ez a kérdés foglalkoztat, meg amit @jurgenbauer is válaszolt, hogy mi a logika abban, ha egy kivonuló csapat még kiírt egy pár embert?
Illetve, ami jobban aggaszt, hogy ez a hulladék EU hogy fogja ezt kezelni. Lesz-e független csoport, akik tényleg függetlenek, és vizsgálódnak, vagy csak bemondják, hogy ja, persze, ott csak az oroszok lőttek, ők az ördögök..
Meg ugye az sem nagyon került ki a nyugati médiába, amikor az ukránok megcsonkították a foglyokat, stb..Meg mi az, hogy zelenszki azt mondja, hogy hát ők nem akarják betartani a genfi dolgokat a hadifogjokkal kapcsolatban? az EU meg csak tűri, és még ráadásul támogatja is? hihetetlen

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Engem is ez a kérdés foglalkoztat, meg amit @jurgenbauer is válaszolt, hogy mi a logika abban, ha egy kivonuló csapat még kiírt egy pár embert?
Illetve, ami jobban aggaszt, hogy ez a hulladék EU hogy fogja ezt kezelni. Lesz-e független csoport, akik tényleg függetlenek, és vizsgálódnak, vagy csak bemondják, hogy ja, persze, ott csak az oroszok lőttek, ők az ördögök..
Meg ugye az sem nagyon került ki a nyugati médiába, amikor az ukránok megcsonkították a foglyokat, stb..Meg mi az, hogy zelenszki azt mondja, hogy hát ők nem akarják betartani a genfi dolgokat a hadifogjokkal kapcsolatban? az EU meg csak tűri, és még ráadásul támogatja is? hihetetlen
Ha megindul a fullos orosz támadás olyan csütörtök körül, baromira nem lesz fontos Bucsa.

W

Wilson

Guest
Az ukrán védelmi minisztérium Központi Hírszerző Ügynöksége szerint a 64. Önálló Gépesített Lövészdandár katonái azok akik a Kijev melletti Buchában követték el ukránok elleni bűncselekményeket.

W

Wilson

Guest
Meg ugye az sem nagyon került ki a nyugati médiába, amikor az ukránok megcsonkították a foglyokat, stb..Meg mi az, hogy zelenszki azt mondja, hogy h IIát ők nem akarják betartani a genfi dolgokat a hadifogjokkal kapcsolatban? az EU meg csak tűri, és még ráadásul támogatja is? hihetetlen
Nem kell logikát keresni a háborúk során a civilek ellen elkövetett bűncselekményekben, lásd pl az USA,Angol,Ausztrál haderők által civilek ellen elkövetett bűncselekményeket a közelmúltból....

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Azért az, hogy kinek hiszünk, kinek nem, bizony erősen bizalom kérdése. Én fenntartásokkal kezelem ezeket az eseteket és videókat. Ami biztos: meghalt egy csomó ember. A haláluk körülményeit nem ismerjük. (Én biztosan nem.) Ezek után minden feltételezés. Mindkét magyarázat lehet helyes, mindkét fél lehet bűnös.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a II. világháborúban voltak értelmetlen civil gyilkosságok minden oldalon, így sajnos - bár van logika abban, amit mondasz - továbbra sem tudom eldönteni, hogy ki miben hunyó.)
Az első videó amit láttam ebből a háborúból az "OROSZ páncélos" volt amelyik eltaposta azt az autót. Aztán kiderült, hogy UKRÁN volt. Ezek után nehéz hiteles forrásnak tartanom Őket.

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Japán: a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősülnek a bucsai események

A nemzetközi humanitárius jog megsértésének nevezte a Kijev környéki tömegmészárlást Hajasi Josimasza japán külügyminiszter, aki lengyel hivatali partnerével, Zbigniew Rauval közös hétfői varsói sajtóértekezletén újabb szankciókat helyezett kilátásba Moszkvával szemben – írja az MTI.
Hajasi a kétoldalú tárgyalásokat követő sajtókonferencián közölte: megosztotta Rauval mély megrendültségét annak kapcsán, hogy Kijev környékén „rendkívül kegyetlen, a civil lakosság ellen irányuló erőszakos cselekmények” történtek.
Ártatlan civilek meggyilkolása a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősül. Az ilyen tettet megengedhetetlennek tartja, és szigorúan elítéli
– fogalmazott a japán miniszter.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 952
12 798
113
jajaj persze, persze.
annyira nem akarták, hogy véletlenül megtámadták UA-t nagy igyekeztükben.
DoNbas -t meg mit akartak kérni? Ti. elfoglalták egy másik szuverén ország bizonyos területét (most tekintsünk el a feltételes kiváltó okokról és maradjunk a tényeknél).

Nem rémlik, hogy így visongtak volna, amikor Mahyarországot szállták meg és darabolták fel.

A pilóta utolsó harci küldetése az ukrán légvédelmi egységek felkutatása volt.

Nos, megtalálta.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 394
10 786
113
az a karszalagos hír megvan Neked? Sztem lemaradtam róla.
thx
Nagyjából ez az orosz álláspont de mindenki csak találgat

Ami tény hogy 30-án elmentek, Ápr. 1-2 ukránok bemennek, 3-án jönnek a képek https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html
https://twitter.com/ nikolayGandalf/status/1510643160854286338
https://twitter.com/ RWApodcast/status/1510635133627514881

W

Wilson

Guest
Az ukrán haderő által Donyeckben zsákmányolt orosz Arkan rakéták...

Foto-1-2.jpg

My-Collages-8-768x432.jpg

Arkan" irányított rakétát tankok és más páncélozott járművek megsemmisítésére tervezték. Eltalál kis célokat, például DOT, DZOT, valamint alacsony sebességű, alacsonyan repülő légi célokat vagy lebegő helikoptereket

A rakétát 100 mm-es löveggel felszerelt orosz BMP-3 vagy BMD-4M harcjárműből való kilövésre alakították ki. A vezérlést lézersugár-vezérlő rendszer biztosítja.

Arkan-768x281.jpg

Lövés hatótávolsága 100-5500 méter, 700 mm-es deklarált páncélátütéssel....

W

Wilson

Guest
Kq-GXndc-HIDa-KQLEci-Uc-WVQ.webp

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök április 4-én ellátogatott Buchába, a kijevi régió egyik városába, ahol több tucat civil holttestét találták meg, miután az orosz csapatok hetekig megszállták a területet. „Saját szememmel láttam Buchát, Irpint, Sztojankát a megszállás után. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb újra életre keltsük őket” – mondta Zelenszkij táviratában. Újságíróknak elmondta , kész folytatni a tárgyalásokat Oroszországgal a béke megkötéséről

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 394
10 786
113
Anonymus nyilvánosságra hozta az agresszorok listáját, 120.000 katona adataival, ezzel járul hozzá a háborús bűnösök peréhez.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Egy görgetés elég lett volna

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

W

Wilson

Guest
A nyomozó bizottságot utasították, hogy elemezze a buchai civilek meggyilkolásával kapcsolatos információkat. „Ha a Nyomozó Bizottság megerősíti a védelmi minisztérium és a Kreml média véleményét (és efelől nincs kétség), akkor Oroszországban bárki, aki a buchai mészárlás következményeiről készült felvételt tett közzé közösségi oldalain, azzá válhat. hogy vádlott lesz egy büntetőügyben” –