Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha ezt meglépik, akkor az EU-ban is lehet ha fegyvert fog az a pármillió friss munkanélküli, aki elveszti emiatt az állását.3. Magas fokozatú forgatókönyv
Na ez lenne az igazi öntökönszúrás, ráadásul jó pár évtizedre lenullázná az EU-orosz viszonyt.
<blockquote rel="gacsat">
Szerintem igen, bár konkrétan nem kérdeztem rá. Régebben az Index Fórumon sokat beszélgettem vele. Mindent tud az oroszokról, és feltétlen hívük.
Miért? Te nem úgy találtad?
<blockquote rel="laiki">"Kiszivárgott: így csapna le Moszkvára az EU"
http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott_igy_csapna_le_moszkvara_az_eu.201691.html
"Kiszivárgott: így csapna le Moszkvára az EU"
http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott_igy_csapna_le_moszkvara_az_eu.201691.html
Hazafelé be is megyek a fáshoz. Veszek még 5 tonnát. Meg két nagy palack gázt a sparhelthez.Az orosz gáztól szinte 100%-ig függő Magyarország szemszögéből nézve egy ilyen drasztikus eu-s lépés (gázimport tilalom) kb. ugyanolyan morális megítélés alá esik szerintem, mint egy ártatlanokkal teli repülőgép lelövése!
Lehet, hogy a rendszer többi része a határ túloldalán volt. Ez meg azért nem valószinű, mert úgy kellett ez a lelövés Putyinak, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.Gacsat
Köszönöm a linket, lesz mit átbogarászni.
Írtad:
"Megfigyelted, hogy harmadszor írod ezt le, meg laki még vagy háromszor, de egyikőtök se merte soha leírni, hogy az indító jármű nem tud önállóan tevékenykedni."
Nem írtuk le, mivel tud önállóan RÉSZ TEVÉKENYSÉGEKET (amire tervezték) végrehajtani, de egy harci munka ciklust nem tud, mivel nincsenek meg hozzá az eszközei pl. indikátor képernyő a légi helyzet kijelzésére, ami azért nem árt. Ha a tervezők csak egy kicsit is számoltak volna teljes önállósággal a TELAR esetén, akkor lenne benne indikátor képernyő (+ néhány más cucc), még egy korlátozott harci munkához is.
Egy számítógéppel tudnál dolgozni monitor nélkül? Pedig a gép önállóan működik, azt csinálja, amit a billentyűzettel kiadsz neki parancsot.
A harci munkát egy fő, a parancsnok (lövő) vezényli le, a rávezető tiszt közreműködésével a PARANCSNOKI JÁRMŰBŐL, ahol mindent összefognak, mert különben káosz lenne. Ilyen alapon a 9SZ18 felderítő lokátoros jármű is önállóan tevékenykedik.
"A megsemmisítésre kiválasztott cél paraméterei a felderítő radarberendezéstől egy vezetési ponton keresztül kerülnek továbbításra az indítóállványokra" írja Tóth Norbert alezredes, tehát a rendszer minden eleme összedolgozik a parancsnoki járművel. A Norbi amit még ír, "A komplexum jellegzetessége, hogy a TELAR típusú indítóállványok képesek autonóm működésre, azaz - bizonyos határok között – saját célfelderítésre is", csak egy elméleti lehetőség, szakmailag teljesen értelmetlen, mintha egy bicskával akarnál lövészárkot ásni.
Autonóm működésre a TOR, OSA, PANTSIR ütegek járművei képesek.
A fentiek alapján ÉN TELJESEN KIZÁRTNAK TARTOM, HOGY EGY TELAR-al LÖVÖLDÖZNI TUDTAK VOLNA a szakadárok (vagy bárki más), csak úgy szórakozásból és csak egy rövid kisugárzás (akár javítási céllal) is végzetes lehetne, az ukrán rádiófelderítés miatt.
Amikor csak egy kicsit is odébb hangoltuk a felderítő lokátorunkat a békében kiadott frekitől, félórán belül jött a leb*szás Gödöllőtöl (rádió felderítők voltak ott), itt Ukrajnában percek lettek volna az áldás megérkezésére.
A részeg felderítő szakadárt a binokuláris távcsővel, ugye te sem gondolod komolyan.
Annyira nehéz elképzelni, hogy az ukrán hadseregnél lévő bármelyik közelben lévő BUK egység tüzelt volna (amelyhez minden feltétel adott volt), főleg így, az események folyását követve. Egy kicsit is logikusan összerakva az apró puzzle darabokat, tisztán látszik, hogy kinek áll ez leginkább érdekében, mert hogy nem volt véletlen az biztos.
Ettől függetlenül, itt bárkinek bármilyen véleménye lehet, (győzködhetjük, gyúrhatjuk egymást), úgy sem ez számít, hanem amit a politika mond, akár igaz, akár nem!
A KAL 007 járat lelövését megelőző események a mai napig sem tisztázódtak.
A honved kommentje pedig egy zsigerből gondolkodó és politizáló egyénre vallanak, de hát sokan vannak így és nemcsak ebben az országban.
Ezt az arcot már ha jól emlékszem láttam egy videón,alighanem vajdasági mesterlövész,önkéntesMilicisták Donyeckban
Ezt az arcot már ha jól emlékszem láttam egy videón,alighanem vajdasági mesterlövész,önkéntes<blockquote rel="Python">Milicisták Donyeckban
Egyetértek, egy különbséggel: a "néhány rossz év" borítékolható, de a nyugati import kiesése nem szükségszerű, sőt. Ezt viszont nem vagyok hajlandó kifejteni bővebben és más se tegye (ha van rá ötlete), plíz.Én az oroszok helyében ezt az egészet rövidre zárnám és elvenném a szankciós játékot a hülyegyerekektől. Egyszerűen befagyasztanám a kereskedelmi kapcsolatokat a NATO tagállamokkal addig, amíg azoknak szankcióik vannak. Mi a francnak hagyni, hogy lépésről-lépésre építsenek fel egy politikát, egyszerűen át kell venni a kezdeményezést. Lesz néhány rossz év Oroszországban az export ideiglenes nyugati kiesése miatt, amit lassan de biztosan pótolnak majd keleten, de ellátási gondok nem lesznek, az ázsiai partnereknél majd legföljebb kétszámjegyű lesz a gazdasági növekedés a teljes ex-európai import rohamtempójú kiváltása miatt. És Oroszország diktál.
Nem hiszem, hogy ezen a szinten még van más út. A vezető NATO tagállamok döntöttek, hát hagyni kell őket a francba, játszanak egyedül.
A valóban tisztánlátás kedvéért: Zicherman István tiszteli az oroszokat, de nem elvtelenül (esetleg még szereti is őket, nem tudom, az érzelmeiről majd nyilatkozik, ha akar). Emlékeim szerint volt hozzászólása már itt a HTKA-n, nagy bánatomra azóta sem láttam, pedig jól járnánk vele, Allesmorhoz hasonlóan tudja is, miről beszél - és ő is sokat tud, nagyon sokat.<i>"Zicherman István-ról lehet azt mondani , hogy szakértő"</i>
Meg azt, hogy akkor is az oroszok pártját fogná, ha atombombát dobnának Budpestre. - Csak a tisztánlátás kedvéért.