Ne a hír hozóját lőjjük le. Olvassuk el, maradjunk szkeptikusak és mérlegeljünk hideg fejjel.Látod Wilson erről beszéltem, ezek azok a hírek amik említésre sem méltóak.
Hasonló mint az orosz mobil krematórium, ami egy orosz szemétégető és nem képes egy hullát elégetni, max 10-12 nap alatt irgalmatlan
energiabevitelel, nem lenne túlzottan hatékony eljárás.
Egy 1 milliós város hullaházi kapacitását egy sima corona virus járvány is megdöntheti, nemhogy egy háború. Tételezzük fel, hogy nem halt meg ukrán katona, sem civil, csak 1500 szerencsétlen orosz kiskatona, akiket hűteni kell. Spoiler: Nincs ennyi hűtő. Átlagosan a hullaházak 7- 8 napig tárolnak halottak a és mennek hamvasztásra, így még egy ilyen nagyvárosnak sem kell ennyi kapacitás.
Budapest 2 milliós lakosságából évente kb. 20.000-en halnak meg. Ez havi kb. 1600 fő. Értelemszerűen nem hevernek hetekig, hónapokig a hűtőben.
Ha Dnyipro-ban havonta 800-an haltak meg békeidőben, mára ez a szám szerintem jelentősen növekedett, és csak orosz katonákkal vannak tele a hullaházak, az kisebb problémát okozna a logisztikában.
Háború idején nem tárolnak hullákat hűtőházakban, de főképpen nem az "agresszor" hulláit. Azok simán már az első nap tömegsírokba kerülnek, és legjobb esetben az irataikat tárolják. (Rosszabb esetben hagyják őket ahol vannak hetekig, vagy simán ahol találták betemetik földel)
Ismét a Zelenszkij média studio áldozata lettél.
A számadatok alapján én sem hiszem el, pont azért, amit írtál. Ezek a könnyfakasztó "hírek" nem nekünk szólnak, hanem a megvezethető többségnek, akik így még jobban verik majd a tamtamot nyugaton, lásd németek.