Mariupol pályaudvara heves harcok után a képen.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Két rakétával eltalált hajó nem megy tovább a kikötőbe! Ez nem ukri hadisiker, még úgyse, hogy bélyeget nyomtak belőle, ami kapós.Lehet, hogy azert mert a fotok nem tamasztanak ala az ukranok verziojat es nem volt ket talalt, hanem valami mas okozta a hajo elsulyedeset… csak hangosan gondolkodom
Igen, szamomra a bevallott teljes veszteseg volt mellbevago. Nem gondoltam volna hogy a "nemsokara meglesz a 20ezer" ukran propagandavideoban a sajat halottaikkal elobb ernek oda. Mennyi a valosag? 40-60 e? Ha azok az orosz cirkaloraketak amelyeknek 3 hete el kellett volna fogyniuk (legalabbis a ukran b kozep szerint) nemelyike egyszerre 70 - 100 - 150 - 200 fegyverest tesz mult idobe, a tobbi tuzersegi csapasrol, kozvetlen harcerintkezesrol, bombazarol, helikopteres rajtautesrol, a levegobol leszedett repulogepekrol, csapatszallito helikrol nem is beszelve, a leraketazott kikepzotaborok halottait, a frissen sorozott allomanyok laktanyait leradirozva zsoldkonybol torolt tomegeket tekintve, hatar a csillagos eg. Nem szamolva a barati tuz aldozatait, a tisztogatas soran hatba lottek sokasagat, igy is elborzaszto szam jon ki, meg mertektarto szamitas szerint is.
tessek.
Remélem értö szemekkel ovassák,mert ezt már nem tudom javitani.Tudom hogy vótmá és már nem is aktuális mert 50 napja tart a különleges hadmEzeketazüvelet,de nincs idöm és energiám visszakeresni.A Z és V mit jelentenek a rusz jármüveken?Ilyen irásjeleket a cirill rendszer nem ismer.
ha ez nem ukran hadisiker akkor nagyon megnyutato a gondolat hogy az oroszok a zaszloshajojukat eles helyzetben nem kepesek uzemeltetni, sot, magatol felrobban es ezek utan vontatas kozben elsullyed.Két rakétával eltalált hajó nem megy tovább a kikötőbe! Ez nem ukri hadisiker, még úgyse, hogy bélyeget nyomtak belőle, ami kapós.
A te dolgod.Tök hihető amit írsz! Kb ennyire lehet innentől komolyan venni a hozzászólásaidat.
Ez a koma beszopta szerintem, nem kicsit, nagyon! Biztos vagyok benne, hogy igen szar élet elé néz!Oda vigyek ahol a nagyfater volt. Tapasztalja meg vegre egy angol uriember is.
hadgyakorlat jelzesei allitolag, zapad meg vosztok.Remélem értö szemekkel ovassák,mert ezt már nem tudom javitani.
angolok hatha kihozzak csendbe diplomaciaval, ha szerencseje van csak 2-3 ev gulag utan,de tutira van kire elcserelni...Ez a koma beszopta szerintem, nem kicsit, nagyon! Biztos vagyok benne, hogy igen szar élet elé néz!
Én azt a 2-3 év gulagot is kihagynám! Már most elég viseltes a búrája amúgy, gyanúsan ha látta volna hogy most ott kell csücsüljön, nem vállalta volna be hogy megy mondjuk 6 héttel ezelőtt!angolok hatha kihozzak csendbe diplomaciaval, ha szerencseje van csak 2-3 ev gulag utan,de tutira van kire elcserelni...
azert az oroszok meg a sajat vesztesegeiket sem tudjak pontosan.2022. április 14.-ig
Ukrán fegyveres erők veszteségei:
Halott ukrán katonák: 19419
SEbesültek: 13489
Fogságban lévők: 2543
Ukrán Nemzeti Gárda veszteségei:
halott: 2293
sebesült: 1121
fogságban: 14
Ukrán határvédelmi erők veszteségei:
halott: 368
sebesült: 343
fogságban: 116
Ha bevontatták, próbálták, akkor ez annak a töredék legénységnek a maradéka, akiket kimentettek. Nem tudom mekkora volt az összlétszám, de ilyenkor nem kell pár tucat embernél több. Ezek végig rajta lehettek a hajón. Szerintem senki sem halt vontatás után meg. Robbanáskor biztos sokan haltak meg - rakéta robbanhatott be kilöveskor, nem akna, főleg, hogy uszóképes maradt, és nem is idegen rakéta, mert utána nincs úszóképesség, az ugye pont ott csapja meg, hogy ne maradjon úszóképes, de kilöveskor felrobbant rakéta okozhat pont hasonló sérülést, hogy még úszik a hajó, de qurvára sérült.Ez marha esetleges, az biztos hogy itt most a hajó összlétszámának a töredéke látszott. Hogy hányan haltak meg, vagy vannak épp kórházban súlyos égési egyéb sérülésekkel az kb. talány továbbra is!
Azért erre nem tennék túl sokatAszondják a híradóban,hírtv,hogy az Ukránok 1-2 nap alatt kifogyhatnak a lőszerből,üzemanyagból.
Lőszerük van. Üzemanyag nincs, így szállítás sincs.Azért erre nem tennék túl sokat
Állás ajánlatokkal bombázza az ukrán katonákat?Propaganda BTR.
(Ilyen jellegű felhasználása még talán nem hangzott el a haderőfejlesztéses topicban. @Pogány)
Inváziós erők jelzései. Ha jól emlékszem O a nyugati , V a Kijev környéke és Z a keleti csoport.Tudom hogy vótmá és már nem is aktuális mert 50 napja tart a különleges hadmEzeketazüvelet,de nincs idöm és energiám visszakeresni.A Z és V mit jelentenek a rusz jármüveken?Ilyen irásjeleket a cirill rendszer nem ismer.