[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 031
113
Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozata Mariupolról és az ukrán fegyveres erők személyzetének veszteségeiről:

Március 11-i bekerítésekor ott voltak: a tengerészgyalogság 36. külön dandárja, a 109. területvédelmi dandár, a tengerészgyalogság 503. külön zászlóalja, az 53. külön gépesített dandár egy százada, a 17. harckocsi elleni antidandár egységei. - , az „Azov”, „Aidar”, „Jobb Szektor” náci alakulatok, a rendőrség és az államhatárszolgálatok egységei, valamint a külföldi zsoldosok.

Ennek a csoportnak a száma összesen mintegy 8 ezer 100 fő volt.

Mariupol felszabadítása során már 1464 ukrán katona megadta magát. Napról napra nő a megadók száma. Beleértve azokat is, akik megszöktek Azovstal területéről.

Tanúvallomásaik szerint az Azovstalon menedéket kereső ukrán katonák, nácik és külföldi zsoldosok összlétszáma nem haladja meg a 2,5 ezer főt.

Így április 16-án csak MARIUPOL-ban az ukrán csoport vesztesége több mint 4000 főt tett ki.

Az orosz védelmi minisztérium ma közzétett adatai szerint Ukrajna helyrehozhatatlan vesztesége 23 367 embert tesz ki.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 031
113
A 384 OMRP különleges alakulat tengerészgyalogosainak sikerült elfoglalniuk az ukrán T-64BV-t, amely ideálishoz közeli állapotban került Novorossia felszabadítóinak kezébe

Az ukrán fél szerencsétlenségére a legénységnek nem volt ideje felrobbantani a harckocsit, bár a lőszer rakományt még meg kellet tisztítani az aknáktól.

 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Tudom hogy vótmá és már nem is aktuális mert 50 napja tart a különleges hadmEzeketazüvelet,de nincs idöm és energiám visszakeresni.A Z és V mit jelentenek a rusz jármüveken?Ilyen irásjeleket a cirill rendszer nem ismer.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 121
67 036
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 031
113
Lufa Remington 700 trófeapuska egy orosz katonánál.

Zaporozsie régió.

xnLEvTCPoc0.jpg
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 672
46 177
113
Szerintem, ezek csak a süllyedéskor kimentettek. A többi vsz már vontatás előtt más hajóra került.
Ez marha esetleges, az biztos hogy itt most a hajó összlétszámának a töredéke látszott. Hogy hányan haltak meg, vagy vannak épp kórházban súlyos égési egyéb sérülésekkel az kb. talány továbbra is!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 470
85 269
113
Lehet, hogy azert mert a fotok nem tamasztanak ala az ukranok verziojat es nem volt ket talalt, hanem valami mas okozta a hajo elsulyedeset… csak hangosan gondolkodom:oops:
Két rakétával eltalált hajó nem megy tovább a kikötőbe! Ez nem ukri hadisiker, még úgyse, hogy bélyeget nyomtak belőle, ami kapós.
 

Kilroy was here

Well-Known Member
2022. március 4.
37
330
53
Igen, szamomra a bevallott teljes veszteseg volt mellbevago. Nem gondoltam volna hogy a "nemsokara meglesz a 20ezer" ukran propagandavideoban a sajat halottaikkal elobb ernek oda. Mennyi a valosag? 40-60 e? Ha azok az orosz cirkaloraketak amelyeknek 3 hete el kellett volna fogyniuk (legalabbis a ukran b kozep szerint) nemelyike egyszerre 70 - 100 - 150 - 200 fegyverest tesz mult idobe, a tobbi tuzersegi csapasrol, kozvetlen harcerintkezesrol, bombazarol, helikopteres rajtautesrol, a levegobol leszedett repulogepekrol, csapatszallito helikrol nem is beszelve, a leraketazott kikepzotaborok halottait, a frissen sorozott allomanyok laktanyait leradirozva zsoldkonybol torolt tomegeket tekintve, hatar a csillagos eg. Nem szamolva a barati tuz aldozatait, a tisztogatas soran hatba lottek sokasagat, igy is elborzaszto szam jon ki, meg mertektarto szamitas szerint is.

Ha harom reszre osztom foldrajzilag az ukran frontokat ez a 20e vegzetes veszteseg betakarhatja csak a deli frontot Kherszontol Mariopulig es akkor Donbassznal es Kijev valamint Harkov kornyeken csak eltavra mentek az ukran katonak...
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Két rakétával eltalált hajó nem megy tovább a kikötőbe! Ez nem ukri hadisiker, még úgyse, hogy bélyeget nyomtak belőle, ami kapós.
ha ez nem ukran hadisiker akkor nagyon megnyutato a gondolat hogy az oroszok a zaszloshajojukat eles helyzetben nem kepesek uzemeltetni, sot, magatol felrobban es ezek utan vontatas kozben elsullyed.


azert szanalmas : nem nem az ukranok lottek ki hajot, ize, szereltek a raketakat, csak szergej osszekeverte a drotot, meg egyebkent is ez egy uj raketa volt,, es pont felrobbant, ize es hat a kapitany eppen aludt, aztan meg ejszaka tortent, meg sotet is volt....

igazad is lehet egyebkent a kursk is csak elsullyedt valahogy.

az ukranok meg orulhetnek.

van valami mondas, hogy a tenger nem szereti az oroszt.