Von der Leyen a tagállamokat sürgeti, hogy „gyorsan” lássák el Ukrajnát fegyverekkel - Mandiner
Az Európai Bizottság elnöke szerint így lesz képes Ukrajna „túllendülni” a háborún.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az Azov beintegrálása a hadseregbe, az szerintem épp amiatt volt, hogy ha felszámolni nem is tudják, irányításuk alatt tartsák őket.
E helyett az történt, hogy az Azov integrálta be a hadsereget.A szélsőségek adottak voltak. De felszámolni őket nem lehetett. A hadseregbe integrálni és azon keresztül kontroll alatt tartani, arra volt csak lehetőség.
Hozzá kapcsolódik:Mariupol Donyeck része papíron és nem alku tárgya, se Luhanszk, se Krím. Kerson megyében most szerveznek népszavazást (és uralják is szinte az egészet). Zaporozsje fele biztos marad (Krím, Donyeck összekötő folyosó), mert uralják is. Karkov megye is kérdéses, sztem részben azt is megtartjá az oroszok. Még Donyeck fele van vissza... Utána sztem átváltanak brutálisba a ruszkik, nem fogják kímélni az infrastruktúrát.
Ilyenkor az a standard, hogy visszamész és 5 méterre tőle kezdesz mutogatni és videózni? Jó hogy nem kezdik el kövekkel dobigálni. Nem kellene minimum kiüríteni a terepet s kilőni vagy ha van még tűzszerész, akkor vele felrobbantatni helyben?FAB-250-M62 bomba két méterre landolt az alvó ukrán katonák mellett. Nagy szerencséjük volt, hogy nem robbant fel.
VK | VK
vk.com
Szerintem konyha nyelvenKicsit látni is kellene nem csak nézni mielőtt kioktatsz...
(jó lenne azt is tudni hogy mit kellene látni...)
Hova mutat az iranyzek amikor elsőnek lő?
Hova csapódnak a rakéták?
3-400m re közelebb mint ahova célzott...
Utána meg kb sacc módszer alapján fölé lőtt...
Magyarán a célzó rendszer rohadtul nem hozza a formáját..!
Gépágyú lövés szintén eléggé gyengusz...
A katonai helyzet fogja meghatározni a békefeltételeket.minden bizonnyal ezt csak úgy tudná megtenni ha az oroszoktól is kap erre valami garanciát,de ha nem ülnek le velük tárgyalni,illetve nem lesznek rugalmasak és mereven ragaszkodnak az elképzeléseikhez, örülni fognak majd ha marad nekik is valami a végén. Egyébként ha hamarabb eszükbe jutott volna rendezni a dolgokat,talán kevesebbel is beérték volna az oroszok .. sőt biztosan. (most szerintem Krím azt tuti marad az oroszoknál,a két szakadár megyét is megkockáztatnám*,de lehet a végén erre a sorsra jut majd Mariupol és Odessza is.
*A két szakadár megyét azért írtam,mert ha végig gondoljuk az elmúlt 8-9 évet,mit tudna és hogyan az ukrán állam garantálni az ott élőknek amit azok el is fogadnának mint garanciát ? Szerintem semmit .. azt meg nem lehet hogy mindenki költözzön el onnan oroszba,ott maradni meg nem mernek félve az esetleges (de borítékolható) retorzióktól,ami várna rájuk .. annak meg mi értelme van ,hogy az IRA-hoz hasonlóan polgárháborút vívjanak beláthatatlan ideig az ukránokkal .. el kellene őket engedni.
Már ne is haragudj, de rohadtul nincs igazad. Az úgynevezett expanzív lövedékek katonai használata igencsak Haram mindenhol. Megjegyzem, ha ilyen lőszer van nálad, akkor vigyázz nehogy élve kapjanak el, mert nem jársz jól.Véleményem szerint ezen kár az oroszoknak lovagolni akár alá vannak irva a különféle fegyvertilalmi egyezmények,akár nincsenek.(Egyébként én is ezt csinálnám propaganda és az ellenség lejáratása céljából)Ezek az ugynevezett robbanó golyók,persze nem robbannak hanem a külsö puha fémet a belül mozgó keményebb fém becsapódáskor szétcsapja és ahogy irják szétnyilik mint egy virág.De azt sem szabad elfelejteni hogy háboruban és szerelemben mindent szabad,amivel azért teljes mértékben nem tudok azonosulni.
Soha nem integrálták be a hadseregbe ezeket a hordákat.Az Azov beintegrálása a hadseregbe, az szerintem épp amiatt volt, hogy ha felszámolni nem is tudják, irányításuk alatt tartsák őket.
Valami ellátást már kaphatott, különben rég nem élne… Nincs jó bőrben, de annyira nem vészes. Ha egy jó felcser bebassza a mentőbe, jó esélye van a túlélésre.Mégis hogy maradna életben? Neki van még 10-15 perce,elég sápadt már a felvételen....
Nem ugyan ugyan arról a gépről való.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..